stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Holijerhoek/holierhoek/olierook en andere naamsvarianten



Profiel afbeelding

In eerdere fora ("Gerrit Cornelisz Holierhoek en Ariaantje Pieters van der Vaart uit Maasland ca 1670" en "Families Holierhoek uit Maasland en Olierook uit 's-Gravenzande/Monster gerelateerd?") is al veel geschreven over deze familienaam. Met name het vele werk van Annemarie57 wordt zeer gewaardeerd.

Ik heb wat losse familietakken in mijn stamboom staan en wellicht kan iemand mij helpen om deze aan andere familietakken te linken.

1. In 1686 trouwden Gerrit Martensz Olijerhoek en Cecilia Cornelis Lugtigheijt in de RK kerk te Schiedam. Dit span kreeg 10 kinderen. Hun nageslacht is later o.a te vinden in Rijswijk en Den Haag. In 1797 trouwde te Rijswijk (RK) Adrianus Gerritsz Olijerhoek/Olierook met Hendrica Willemsen. Zij kregen een aanzienlijk nageslacht. Ik vraag mij af wie de ouders van Gerrit Martens Olijerhoek zijn, zijn vader is in ieder geval Maarten/Maerten.

2. In 1679 trouwde te Delft (Ned Hervormd) Leendert Claesz Holierhoek met Maria Ariens Pijnacker. Zijn de voorouders van Leendert Claesz Holierhoek gerelateerd aan "Middelhuijsen" en hoe zit het dan?

3. In 1717 trouwde te Schiedam (Ned Hervormd) Leendert Jansz Holierhoek met Geertruij Gerrits Horewegh. De ouders van Leendert Jansz zijn Jan Leendertsz Holierhoek en Annetgen Arents Ackersdijk. Wie zijn de ouders van Jan Leendertsz Holierhoek?

4. Circa 1676 trouwde Cornelis Leendertsz Olierhoeck met Jobje Jans (wed Cornelis Arijensz Lantman). Zij kregen 3 dochters die RK gedoopt zijn te Schiedam. Wie zijn de ouders van Cornelis Leendertsz Olierhoeck?

5. In 1674 gingen te Schiedam Leendert Leendertsz Holierhoeck met Ermpje Cornelis van Luchtigheijt in ondertrouw. Of dit stel echt getrouwd is is mij onduidelijk. De ondertrouwinschrijving is doorgehaald. Leendert wordt geassisteerd door zijn broer Maerten Leendertsz Holierhoeck. Deze Ermpje is volgens mij een zus van de eerder genoemde Cecilia. Wie zijn de ouders van Leendert Leendertsz Holierhoeck?

Jos Scholten - 6 aug 2018 - 13:01

Voor zover je kinderen hebt van deze mensen is het toch wel handig even de namen te vermelden in volgorde van geboorte. En namen van doopgetuigen kunnen meestal ook goed van pas komen. Doopgetuigen zijn vaak broers en zussen van de ouders van de boreling. En kinderen werden doorgaans volgens een vast patroon vernoemd naar hun grootouders. 

 

De vader van Gerrit Olijerhoek heette Maerten/Marten. Net als de broer van Leendert Leendertsz Holierhoeck. Het zou hierbij om dezelfde persoon kunnen gaan, al moet broer Marten in dit geval wel aanzienlijk ouder zijn dan Leendert.

Liesbeth Niepoort - 6 aug 2018 - 13:42

Deze kwam iig uit Vlaardingen

Leendert Claesz Holierhoek

  • Register

  • archiefnummer 0014
  • inventarisnummer 00132
  • type Doop, Trouw en Begraaf Registers
  • Akte

  • pagina 97
  • type Trouwakte
  • datumondertrouw 06-05-1679
  • attestatie 21-5-1679 Naaldwijk
  • Personen

    • Bruidegom
    • naam Leendert Holierhoek
    • patroniem Claesz
    • geboorteplaats Vlaardingen
    • woonplaats Delfgauw
    • beroep timmerman
    • type j.m.
    • Bruid
    • naam Maria Pijnaker
    • patroniem Ariens
    • woonplaats Delfgauw
    • type j.d.

Liesbeth Niepoort - 6 aug 2018 - 13:46

Ik heb bewust nog even alle details weggelaten.

Doopgetuigen bij de kinderen van Gerrit Martensz Olijerhoek en Cecilia Cornelis Lugtigheyt zijn o.a. Geertie Martens, Martien Gerrits, Martie Martens, Ariaentie Martens. Ik vermoed dat Martien Gerrits de vader zou kunnen zijn en Geertie, Martie en Ariaentie zussen van Gerrit Martensz Olijerhoek. Ik schat de geboorte van Gerrit op circa 1660.

De tekst van de trouwinschrijving is:

6-4-1686: Gerrit Maertenss Holierhoeck j.m. (geass. met .. Jan Arijens Rodenrijs, out sergiant, sijn goede bekende) ende Selijtge Cornelis van Luchticht:, j.d. beijde van Schiedam, won. alhier (geass. met Pietertje Cornelis van Luchticht: haer suster. getr. 21-4-1686

Jos Scholten - 6 aug 2018 - 14:04

In het RA Schiedam komen twee Maertens Holierhoek voor

28-05-1678 Jan Claesz Roscam wonende Rotterdam en Cornelis Gerritsz van Noorde wonende Vlaardingen tezamen executeurs van het testament van Maertgen Isbrantsdr verkopen Maerten Cornelisz Holierhoeck een huis en erf met boomgaard daarachter gelegen in de Zijlstraat binnen dezer stede, belend O de sloot lopende nevens de Vuijck en W Cornelis Pietersz, strekkende voor van de straat tot achter aan ‘s-heren bansloot, voor 1000 gld

03-06-1690 (--) erfgenamen van Claas Claasz verkopen aan Maartgen Gerritsdr weduwe Maarten Leendertsz Holierhoeck een huis en erf gelegen aan de Lange Achterweg, belend N Jacob Claasz weduwe en Z Aachgen Duijnen, strekkende voor van de straat tot achter aan „s-heren bansloot, voor 170 gld in
gereed geld ontvangen

28-01-1696 Maartgen Gerritsdr weduwe van Maarten Leendertsz Holierhoeck wonende alhier verkoopt Ariaantgen Willemsdr mede weduwe een huis en erf gelegen in de Lange Achterweg, belend N de weduwe van Jacob Claasz en Z Claas Theunisz, strekkende voor van de straat tot achter aan ‘s-heren bansloot, voor 250 gld in gereed geld ontvangen

23-05-1699 Teuntgen Huijbrechtsdr weduwe Maarten Holierhoeck wonende alhier verkoopt Jacob Jacobsz van der Zee een huis en erf gelegen in de Zijlstraat, belend Z de verkoopster en N Wouter Meijers, strekkende voor van de straat tot achter aan ‘s-heren bansloot, met nog zeker stuk erf van het huis van de verkoopster ten zuiden van dit huis gelegen, lopende ter zijde van het erf van Cornelis Pietersz bakker tot achter aan de voorsz bansloot, voor 450 gld
De voorsz Trijntgen Huijbrechtsdr weduwe Maarten Holierhoek verkoopt nog aan Wouter Meijers een huis en erf met een boomgaard daar achter gelegen in de Zijlstraat, belend O ‘s-heren bansloot lopende naast de Vuijk en W Jan Jacobsz van der Zee, strekkende voor van de straat tot achter aan ‘s-heren bansloot, oude waarbrief van 28-05-1678, belast met een schepen schuldbrief pro resto 400 gld te lossen

24-07-1700 Aaltgen Gerritsdr weduwe Arie Gerritsz Reuijl wonende alhier verkoopt Teuntgen Huijbrechtsdr weduwe Maarten Cornelisz Holierhoek een huis en erf gelegen aan de noordzijde van de Dam, belend O de kinderen van Jan Boudewijnsz van Leeuwen en W Otto van der Mij, strekkende voor van de straat tot achter aan het erf van de voorsz Van der Mij,

 

Qua vernoeming gaat mijn voorkeur voorlopig uit naar het echtpaar Maarten Leendertsz x Maartge Gerrits.

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 14:36

Het notarieel archief van Schiedam vermeldt in 1651 ook een Maerten Jorisz Holierhoek. Die lijkt me wat te oud.

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 14:39

Het lijkt logisch dat een echtpaar Maerten Leendertsz en Maertge Gerritsdr een zoon Gerrit hebben vernoemd naar de vader van Maertge.

 

Leendert Claesz was bij mijn weten een zoon van Claes Leendertsz en Leentje (ook wel Lijntje) Dircksdr. Die zijn ook doopgetuige:

Dopeling Claas 
Vader Leendert Claasse Holieroeck Moeder Maria Ariens Pijnaker
Getuige LeenClaas Leenders Holieroeck Leentje Dirckx  Ariaantje Arens Pijnaker

Plaats Delft Datum doop 17-04-1680

Huwelijk ouders:

21-11-1648
Claes Leendertsz. Holierhouck j.m. in Vlaardingerambacht & 
Lijntge Dircksdr. wed. van Gerrit Sijvertsz. wonende alhier.
[inv. 509 p. 112 d.d. 21-11-1648.]

Edit. Dit zijn inderdaad lieden van de boerderij Middelhuijsen die zich ook wel Holierhoeck lieten noemen. Maar helemaal het fijne weet ik er ook nog niet van.

 

De rest ben ik ook nog niet uit.

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 15:38

Ik heb trouwens als ouders van Leendert Jansz ingevuld: Jan Leendertsz en zijn tweede vrouw Trijntge Fransdr (getrouwd in 1669). Wat maakt jouw zo zeker dat hij uit het eerste huwelijk is? Lost overigens het probleem van de ouders van Jan Leenderts niet op. Maar ze heten allemaal Leendert in die familie.

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 15:48

Ik heb als kinderen van een zekere Lenaert Jorisz Middelhuijsen/Holierhoeck en Adriaentge Jansdr (een meisje uit Berkel):

 
Nr Kinderen UitHuwelijk Opmerking
1 Screvel Lenaertsz. Middelhuysen 1 tr. Maritge Arentsdr. Zeeuw
2 Maritge Lenaertsdr. [Middelhuysen] 1 tr. Jacob Cornelisz. van Dijck [te Dorp]
3 Pieter Lenaertsz. Middelhuysen 1 tr. Teuntge Cornelisdr. Cortendijck
4 Leuntge Lenaertsdr. Middelhuysen/Holierhoeck 1 tr. Jan Cornelisz. van der Boom
5 Lenaert Lenaertsz. Middelhuysen/Holierhoeck 1 geb.ca. 1605 tr. Betge Maertensdr.
6 Claes Lenaertsz. Holierhoeck 1 tr. Leentge Dircksdr. van Rhijn
7 Jannetge Lenaertsdr. Holierhoeck 1  
7 Trijntge Lenaertsdr. Holierhoeck 1  
8 Neeltge Lenaertsdr. Holierhoeck 1 overl. voor 1660, tr. Otto Pietersz.

Lenaert Jorisz was een zoon van Joris Cornelisz en Leuntge Screvelsdr. Zijn moeder was 2x getrouwd. Ook uit haar huwelijk met Lenaert Maertensz een aantal " Lenaertskinderen Middelhuijsen/Holierhoeck)

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 17:19

Annemarie,bedankt voor je reactie.

-Ik heb ook nog als kinderen van Lenaert Jorisz Middelhuijsen en Adriaentje Jans [Berkel?] staan:-

*Joris Lenaertsz Holijerhoeck / Middelhuijsen, getrouwd met Geertje Dirks Heckenhoeck

Joris Lenaertsz treedt op 23 november 1639 bij de verkoop van Middelhuijse op als voogd van zijn minderjarige broer Pieter Leenertsz. Middelhuijse en zus Leentje Leenertsd. Middelhuijse; Joris Leendertsz. Holijerhouck en Gerrit Cornelisz. van der Claver (getrouwd met  Annetge Leenaertsd.) verkopen op 25 mei 1643, mede namens hun broers en zussen, een huis en erve aan de oostzijde van de Hoogstraat uit de nalatenschap van hun vader Leendert Jorisz. Middelhuijsen (RAV 99-151v), testeert met zijn vrouw Schiedam 17 februari 1645, datum ovl., vgl. ASV 275-284)

Van Joris Lenaertsz en Geertje Heckenhoeck heb ik 3 kinderen staan:
Dirk Jorisz Holierhoeck, getrouwd met Maartje Jacobs Cleijweg 11-10-1666 te Vlaardingen
Maarten Jorisz Holierhoek
Claes Jorisz Holierhouck, trouwt [1] met Betge Claes 8-1-1650 te Delft en [2] met Neeltje Leenderts Hogendam. De kinderen uit dit 2e huwelijk gaan naar Amsterdam en verbastert de naam naar Holiarhoeck. Zoon Joris Claesz Holierhouck/Holiarhoeck had een bloeiend zijdeverf bedrijf. De naam Holiarhoeck sterft begin 1800 uit.

*Annetge Lenaerts Middelhuijsen, getrouwd met Gerrit Cornelisz van der Claver

*Cornelis Lenaertsz Middelhuijsen

Jos Scholten - 6 aug 2018 - 19:48

Ik ben niet helemaal zeker van de ouders van Leendertsz Jansz. Het kan goed zijn dat hij uit een tweede huwelijk komt.

Jos Scholten - 6 aug 2018 - 19:50

Gerrit Maertensz Holierhoek bezat een huis in de Boterstraat in Schiedam.
Ik kon geen koop vinden van dat huis, dus hij zal het geërfd hebben.

Helaas bleek hij het niet van zijn vader te hebben geërfd,
maar was het huis eerder eigendom van zijn schoonvader, Cornelis Gerritsz van Luchticheit.

Uitgeschreven lid - 6 aug 2018 - 21:28

Het kan goed zijn dat ik kinderen heb gemist van Lenaert Jorisz. Ik heb ze gehaald uit de index ONA Berkel. Misschien waren er al een aantal overleden in 1660?

 

Edit: Deze staan in de index:

za. Arijaentgen Jansdr.
Procuratie 12- 2-1660 762, no.127 geh.m. Leenert Joriss;
moeder van: Trijntgen, Marijtgen,
za. Neeltgen, Leenert, Claes,
Schrevel en Jannittgen Leenerts;
zuster van: za. Adriaen Janss
Procuratie 1- 4-1660 762, no.117 geh.m. Leenert Joriss;
moeder van: Leenert Leenertss
Holijerhouck en Jannittgen en
za. Neeltgen Leenertss;
zuster van: za. Adriaen Janss

 

 

Helemaal zeker ben ik ook niet van de moeder van Leendert Jansz hoor. Het was meer een gevoel dan keihard bewijs.  Omdat ik niet meer naar de archieven kan (afstand + handicap) ben ik afhankelijk van de kruimels op internet .........

Uitgeschreven lid - 7 aug 2018 - 11:39

Als kinderen van Kors Cornelisz (op de Hoochwoning te Vlaardinger-Ambacht die zich ook Holierhoeck gingen noemen) heb ik:

 

Nr Kinderen UitHuwelijk Opmerking
1 Gerrit Korsz. [aan de Oostgaech] 1 1586: in Zuid Mld
2 Lenaert Korsz. [van Holierhoeck] 1 tr. 1) N.N. Cornelis Jan Gerritsz. wed., 2) Leentge Jacobsdr.
3 Cornelis Korsz. de Oude 1 tr. Lijsbeth Cornelisdr.
4 Jan Korsz. [VdgA] 1 tr. 1611 Maritge Jacobsdr. 'van Berkel'
6 Pieter Korsz. de Wael 1 * ca. 1570
7 Cornelis Korsz. de Jonge 2 tr. Maertge Maertensdr.
7 Annetge Korssendr. 2 geb. ca. 1570 tr. Adriaen Adriaensz. Coppert
8 Nelle Liduwe Korssendr. 2 tr. Pieter IJsbrantsz. van der Meer
9 Adriaen Kors Cornelisz. 2 geb. ca. 1580
10 Jacob Korsz. Branthuysen 2 geb. ca. 1582
11 Trijntge Korssendr. 2 geb. ca. 1585 jongste dochter

 

Let op, ook in deze familie komt de naam Leendert veel voor.

Uiteraard zijn de genoemde jaren grove schattingen.

Uitgeschreven lid - 7 aug 2018 - 11:42

Ik heb uit het eerste huwelijk van Kors Cornelisz [geb ca 1625] 4 zonen: Gerrit, Lenaert, Cornelis en Jan en uit het 2e huw ca 1669 [met Maritgen Leenderts] 7 kinderen. Dit komt dus nagenoeg overeen met jouw gegevens. Bij mij komt Pieter Corsz van der Wael uit het 2e huw getuige de akte GAV RAVA 1577/1597 inv.nr. 23-205v 19-4-1593: 

Kors Cornelisz., onze buurman in Vlaardingerambacht, bekent in februari 1591 uitgekocht te hebben Jan Lenertsz. [op de Broek] als bloedvoogd van zijn jonge kinderen tegen zijn oudere kinderen met hun eigen voogd. Alle kinderen zijn verwekt in echte bij Maritgen Lenertsdr., met namen Pieter, Cornelis, Annetgen, gehuwd met Arien Ariens Coppert, Nelle Lidwe, Arien, oud 13 jr. Jacob, oud 11 jr. en Trijntje, oud 8 jr. En dat in de goederen door voor[noem]de Maritgen is achtergelaten een woning als huis, bijhuis, schuren, bargen en geboomte, met eigen landen, lenen en hruyckwaer, in- en uitschulden. Hij belooft zijn kinderen 2.000 gld en verbindt hieraan een camp land van 4,5 margen gen. 'de Hooge Wassenaers Camp', gelegen in dit ambacht. Bel. t.z. de watering, t.w. Jacob Ariens met bruyckwaer, t.o. de weduwe Cornelis Adriaens Blas. Nog 3 morgen bel. t.o. de Holierhoekseweg, t.w. de grote Vaart, t.n. Gerrit Jans Brouck, t.z. de comparant zelf met zijn woning. Nog 3 margen gelegen op 't Wout, bel. t.o. Cornelis Mees met zijn woning, t.z. de Woutweg, t.w. en t.n. Dirck Vechtersz. met eigen. Nog zijn huis, bijhuis, schuren en bargen, enz. (er zijn diverse akten en enige zonen nemen later de familienaam Holierhoek aan).

Ik weet niet welke van de 7 kinderen later de naam Holierhoek aannemen, als dat al het geval is. Van Gerrit, Lenaert en Jan uit het eerste huwelijk is wel zeker dat zij de naam Holierhoek aannemen. Het nageslacht van Gerrit Korsz en Jan Korsz zijn voornamelijk RK, die van Lenart Korsz voornamelijk Hervormd.

 

Jan Korsz die in 1611 trouwde in de RK kerk te Den Haag met Maritgen Jacobs [van Berkel] kregen zeer waarschijnlijk een zoon Corstiaen (Cors) Jansz Holierhoeck/Olierhoek. Deze Cors Jansz komt meerdere malen voor in notariele akten te 's-Gravenzande. Deze Cors trouwde met Haesgen Jacobs vand er Post, Trouwgegevens (nog) niet gevonden. Dit stel liet een zoon Jan RK dopen te Den Haag op 13-2-1638. Verdere kinderen (nog) niet gevonden. Algemeen wordt aangenomen dat ook een Cornelis Corsz Olierhoek, geb ca 1645, die trouwde met Willempje Cornelis Hooghwerf ook een zoon van hen is. 

 

Vraagje: Is Dirck Cornelisz Holierhouck die circa 1657 trouwde met Neeltje Ariens Verburg een zoon van Cornelis Leendertsz Holierhouck en Elisabeth Jans Groenevelt? Het nageslacht van deze Dirk is o.a. te vinden in Pernis en de naam verbastert naar Olyrhook.

 

Waar zijn Jan Leendertsz en zijn tweede vrouw Trijntge Fransdr (getrouwd in 1669) getrouwd? Ik heb dit huwelijk namelijk nog niet in mijn gegevens staan.

 

Nu ik weer in de "holierhoeken" duik, wordt weer duidelijk wat een wespennest dit eigenlijk is. Toch is er al heel veel duidelijk geworden. Ik heb nog wel meer losse familietakken, maar daar kom ik later nog wel op terug.

Jos Scholten - 7 aug 2018 - 13:29

Je hebt gelijk Pieter is uit het tweede huwelijk. Mijn fout.

Ik heb als partners van Kors staan:

1. x ca. 1548 N.N. Lenaert Jacobsz weduwe.

2 x voor 1569 Maritge Lenaertsdr. dochter van Lenaert Jansz en Rusge Cornelisdr.

3x  voor 1604 Aeltge Maertensdr.

 

V.w.b. Dirck Cornelisz: (hij was gehuwd met een Pleuntge, niet met een Neeltje bij mijn weten)

GA Delft - Gemeente Maasland inv.1416 f. 59v
28-10-1661: Comp. [voor schout en schepenen van Maasland] Dirck Cornelisz.
Hoolijerh. wedr. van Ploontgen Arijensdr. geass. met Cornelis Leendertsz.
Hoolijerh. zijn vader ter eenre en Arij Pietersz. en Jan Pietersz. 
Bouckesteijn als gestelde voogden over het nagelaten kind
van voorsz. Ploontgen Arijensdr. genaamd Leendert Dircxsz. Holijerhouck, oud
omtrent 3 jaar ter andere zijde. Zijn veraccordeerd over de nagelaten goederen
van Ploontgen Arijensdr. [...].

Uitgeschreven lid - 7 aug 2018 - 13:46

En nog het antwoord op je andere vraag. DS Rotterdam:

Trouwdatum:
 

15-12-1669

Inschrijvingsjaar:
 

1669

Bruidegom:
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Leendertsse van Holierhoeck

Voornaam: Jan
Tussenvoegsel: van
Achternaam: Holierhoeck
Patroniem: Leendertsse
Burgerlijke staat: wed.
Bron of gezindte:
 

Trouw gereformeerd

Bruid:
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Trijntie Fransse

Voornaam: Trijntie
Achternaam: Fransse
Burgerlijke staat: j.d.
Akteplaats:
 

Overschie

Toegangsnummer:
 

7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie

Inventarisnummer:
 

1516

Uitgeschreven lid - 7 aug 2018 - 13:49

Wederom bedankt voor de reacties.

Terugkomend op Gerrit Maertensz Olijerhoek/Olierhoeck en Cecilia Cornelis Lugtigheyt. Het lijkt goed mogelijk dat de ouders van Gerrit Maertensz Olijerhoeck, Maerten Leendertsz en Martie Gerrits zijn. In de RK doopboeken van Schiedam kom ik de doop van een tweeling tegen:
18-2-1670 gedoopt Getrudis en Adriana, ouders Marten Lendertsen en Martie Gerrits. De getuigen zijn Neeltie Syre en Ariaentie Lenderts.

Bij de doop van de kinderen van Gerrit Maertensz Olijerhoek/ Olierhoeck en Cecilia Cornelis Lugtigheyt komen als getuigen voor Geertie Martens bij de doop van Maria op 25-2-1689, Ariantie Martens bij de doop van Martinus (Maerten) Gerritsz Olijerhoek op 14-2-1695 en Geertie Martens bij de doop van Maria op 3-5-1699. De namen van de doopgetuigen zouden dus kunnen passen met de namen van de tweeling gedoopt in 1670. De doop van andere kinderen van Maerten Leendertsz en Martie Gerrits zijn niet gevonden in de RK doopboeken van Schiedam. Mogelijk zijn die elders geboren/gedoopt. De 11 kinderen van Cornelis Gerritsz Lugtigheijt en Grietie Arents, de ouders van Cecilia, zijn allen RK gedoopt te Schiedam.

Jos Scholten - 8 aug 2018 - 12:57

Hierbij nog aanvullende gegevens betreffende Cornelis Leendertsz Olierhoeck die in 1676 trouwde met Jobje Jans (wed Cornelis Arijensz Lantman). Zij kregen 3 dochters die RK gedoopt zijn te Schiedam. 
Cornelia, RK gedoopt te Schiedam op 29-3-1677, getuige Aeltie Ariens
Maria, RK gedoopt te Schiedam op 19-10-1680, getuige Ariantie Leenders
Helena, Rk gedoopt te Schiedam op 5-2-1684, getuige Ermpie Cornelis

Ariantie Leenders zou een zus kunnen zijn van Cornelis Leendertsz Olierhoeck en Ermpie Cornelis (van Lugtigheijt) ging in 1674 in ondertrouw met Leendert Leendertsz Holierhoeck. Er was ook nog een broer Maerten Leendertsz genoemd bij de ondertrouw in 1674.

Iemand een idee wie de ouders van Cornelis Leendertsz Olierhoeck zouden kunnen zijn?

Jos Scholten - 8 aug 2018 - 13:13


Beste Jos

 

Er zijn zoveel Leendert Holierhoeken dat ik het niet met zekerheid durf te zeggen.

Uitgeschreven lid - 8 aug 2018 - 14:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu