stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Op zoek naar de ouders van Klaas Willems Vreeling in ondertr. (1786) met Adriaantje Kelderman.



Profiel afbeelding
Ik ben op zoek naar de ouders van Klaas Willems Vreeling, destijds woonachtig te Monnickendam. Klaas Willems ondertrouwt op 6 mei 1786 Adriaantje Kelderman uit Axwijk op 6 mei 1786. Het geboortejaar van Klaas Willems is niet bekend, maar dat moet zijn voor 1761.

w.vreeling - 7 feb 2008 - 18:40

Hallo W. Vreeling, ik heb nog geen direct antw. op je vraag, maar wat ik wel gevonden heb is een geb. van
Jacob Klaasz Vreeling op 17-01-1803 te Monnickendam geh. op 29-07-1827 te Purmerend met Trijntje Bijl, geb. op 05-11-1805. Je zou als eertse denken , he dat is mogelijk een kind van hun, maar nee de vader van deze Jacob is wel een Klaas Vreeling en de moeder Maretje Wilkes ?, zou Adriaantje eerder overleden zijn dat Klaas opnieuw gehuwd met Maretje??. Nog geen overl. van Adriaantje Kelderman gevonden. Jou echte vraag was, wie zijn de ouders van Klaas Willems Vreeling, nu om dat juiste te kunnen beoordelen cq kunnen zoeken moeten de meeste bronnen van Klaas Willems wel eerst bekend zijn, voordat men verder gaat, lijkt mij !. De vader zal vermoedelijk wel Willem ..... Vreeling zijn.
Vast veel succes, ik kijk nog even verder. Cor Dorsman

C.J. Dorsman - 7 feb 2008 - 19:20

Hallo W. Vreeling, een kleine toevoeging: Axwijk was een buurtschap in de NH gemeente Zeevang, tegenwoordig een onderdeel van Middelie. let in mijn vorig schrijven maar niet op de tik fouten. C.D.

C.J. Dorsman - 7 feb 2008 - 19:25

Hallo W. Vreeling, ik denk dat je een bezoekje moet brengen aan het "Waterland Archief" een onderdeel van NGV: afd. Zaanstreek-Waterland. Het Waterland archief zit in Purmerend, veel succes, Cor Dorsman.

C.J. Dorsman - 7 feb 2008 - 19:34

Beste meneer C.J. Dorsman, hartelijk dank voor Uw reactie en informatie.
Ik ga hiermee verder.
Vr.groet,

Wim Vreeling

w.vreeling - 8 feb 2008 - 11:29

Hallo,

Toen ik de naam Klaas willems Vreeling op Google intypte kwam er een hit naar:

http://archiver.rootsweb.com/th/read/NL-NOORD-HOLLAND/2002-02/10139398 67

waarin het volgende vermeld staat:


Hallo onderzoekers,

Deze week rond ik mijn tweede artikel af voor publikatie in het jaarboekje van de vereniging Oud-Monnickendam dat begin mei zal verschijnen.
In de lijst hieronder staan de namen van een aantal families/personen/weeskinderen waarvan de levensloop aan de orde kwam (jaarboekje 2001) of komt (2002)..
Wilt u, wanneer een naam u bekend voorkomt, reageren om te zien of het verhaal nog kan worden aangevuld?
Bedankt.
Groeten,
Charles

Email adres staat er ook bij en het volgende over uw voorouders word genoemd:


* Willem Klaas Vreeling, M'dam 1787; Vledder 1853; Klaas Willems Vreeling en Adriaantje Kelderman (Axwijk)

Weet niet of u er wat aan heeft maar misschien kunt u van die meneer anders meer info krijgen!!

Met vriendelijke groet

Jorina

jorina mulder - 8 feb 2008 - 12:16

Beste Willem Vreeling.

Sinds lange tijd heb ik weer eens op het stamboekForum gekeken en de naam Vreeling opgevraagd.
Hierbij kwam ik uw oproep tegen. De door u genoemde Claas Willemsz Vreeling is ook mijn rechtstreekse voorvader.
Ik heb enkele gegevens over hem en zijn voor en nageslacht.
Claas Willemsz Vreeling, zoon van Willem Sijmonsz Vreeling en Weijntie Claasdr Clomp. Hij is gedoopt op 15-03-1761 in Monnickendam. Claas is overleden in 1803, 41 of 42 jaar oud. Hij is begraven op 21-03-1803 in Monnickendam. Claas ging in ondertrouw, 25 jaar oud, op 06-05-1786 in Monnickendam met Adriaantje Kelderman, 24 of 25 jaar oud. Adriaantje is geboren in 1761 in Axwijk/Middelie?. Adriaantje is overleden.

Mogelijk kunnen wij contact met elkaar krijgen om zo het e.e.a kort te sluiten en informatie uit te wisselen.

Jan Vreeling.

Jan Vreeling - 13 mei 2008 - 21:12

Beste Jan Vreeling,

Bedankt voor jouw leuke reactie van 13 mei j.l..Weet jij misschien nog iets meer over Willem Sijmonsz Vreeling(geboorte, woonplaats, kinderen), of waar kan ik hier meer over opzoeken,
Het vreemde is, dat de vreelings protestant waren doch dat wij katholiek zijn.Ik vraag mij dan ook af wie zich destijds z,g,bekeert tot het katholieke geloof,c.q. is afgevallen van het prot.geloof.
Ik ben ook wel benieuwd hoever jij bent met het stamboomonderzoek van de fam.vreeling.
Hartelijke groet,

Wim Vreeling.

w.vreeling - 27 mei 2008 - 12:27

Beste Wim.

De gegevens van Willem Sijmonsz Vreeling zijn: gedoopt op 09/12/1731 te Monnickendam;
begraven 23/03/1795 te Monnickendam.
Gehuwd met Weijntie Claasdr Clomp. Zij hadden samen 8 kinderen. Na het overlijden van Weijntie is Willen hertrouwd en uit dat huwelijk nog 6 kinderen.
Gezien jouw vraag naar de religie vermoed ik dat je uit de tak van Johannes Vreeling *09/02/1879 te Haulerwijk komt.
Deze tak is namelijk in de omgeving van Steenwijkerwold terecht gekomen en zijn daar bij de Rooms katholieke Kerk gegaan.

Ik heb je via het forum een persoonlijke mail gestuurd. Mogelijk kun je deze beantwoorden en kunnen we een telefonische afspraak regelen. We kunnen dan even bijpraten.

Hartelijke groeten,
Jan Vreeling

Jan Vreeling - 28 mei 2008 - 12:03

Hallo Jan Vreeling,

Zoals je kunt zien aan mijn meisjesnaam ben ik er een van de familie ( Janse ) Vreeling. Mijn stamvader is Jan Vreeling uit Monnikendam getrouwd met Cornelia Adelaar. Ik ben van de Amsterdamse tak. Ik stuur dit bericht ook namens mijn achterneef, die al heel veel informatie heeft over de familie Vreeling. Contact te hebben met andere familieleden zouden we erg opprijs stellen omdat wij weinig van de familie afweten. Ik hoop dat je wilt reageren.

Hartelijke groeten

Hanny

Hanny Schonenberg-Janse Vreeling - 23 feb 2009 - 15:10

Hallo W. Vreeling,

Zoals je kunt zien aan mijn meisjesnaam ben ik er een van de familie ( Janse ) Vreeling. Mijn stamvader is Jan Vreeling uit Monnikendam getrouwd met Cornelia Adelaar. Ik ben van de Amsterdamse tak. Ik stuur dit bericht ook namens mijn achterneef, die al heel veel informatie heeft over de familie Vreeling. Contact te hebben met andere familieleden zouden we erg op prijs stellen omdat wij weinig van de familie afweten. Ik hoop dat je wilt reageren.

Hartelijke groeten

Hanny

Hanny Schonenberg-Janse Vreeling - 23 feb 2009 - 15:11

Hallo Vreelingen,

Ondanks dat ik geen Vreeling ben, heb ik een klein onderzoek gedaan naar deze familie. En ik wil  jullie bedanken voor de aanvullingen die ik uit de bovenstaande gegevens kan toevoegen aan de gegevens die reeds door mij waren onderzocht. De oudste was bij mij ook Klaas Vreeling (Freeling) en Adriaantje Kelderman. Het betrof alleen de namen en woonplaats, geen nadere gegevens

De reden van het onderzoek naar de familie Vreeling was dat ik bezig ben geweest met de kwartierstaat van mijn stiefvader waarvan de moeder Neeltje Vreeling was.

Daarnaast had Neeltje een zuster, Susanna Josiena Vreeling, waarvan de zoon de echtgenoot was van de zuster van mijn vader.

Vriendelijke Groeten,

Bertus de Jongeburcht

A.F. de Jongeburcht - 23 feb 2009 - 19:26

Lieve mensen,

Geen idee of er nog iemand op dit forum kijkt voor zondag aanstaande. Ik ben een kleindochter van Catharina Wilhelmina Vreeling. Ze trouwde met Johannes Hermanus Houtepen en mijn moeder is een van haar kinderen. Daar mijn moeder zaterdag 65 wordt ben ik na flink wat onderzoek Houtepen en Vreeling nu begonnen aan het daadwerkelijk op canvas zetten van haar family tree. Vordat ik de Vreeling kant ga afwerken vroeg ik mij af of er inmiddels mensen zijn die meer hebben gevonden over de achtergrond van Willem Sijmonsz Vreeling die trouwde met Weijntje CLaasdr Clomp. Is de vader van Willem bijvoorbeeld bekend en diens vader of stopt de informatie bij Willem Sijmonsz Vreeling? Ik heb geprobeerd  om het doop en het trouwboek van Monnickendam door te spitten maar mijn Latijn is erg roestig en voor ik het wiel opnieuw ga uitvinden leek het me sneller en handiger om de vraag hier neer te leggen.

Groetjes Marlies van Eunen - de Boer

Kleindochter van Catharina Wilhelmina Vreeling en Johannes Hermanus Houtepen

dochter van Marjanne Houtepen en Kees van Eunen

Marlies van Eunen - de Boer - 6 jun 2013 - 11:02

Inzien van de doopinschrijving van Willem Sijmonsz (Monnickendam - 9.12.1731 - image www.genver.nl: 179) leert ons dat de ouders van Willem waren: Sijmon Willems en Meyning Jacobs.

G.Karssenberg - 6 jun 2013 - 12:47

wow dat is snel! En zijn er dan toevallig ook nog ergens namen van de 8 kinderen van Klaas Willem Vreeling en Adriaantje Kelderman (en van Adriaantje ook geboorte en sterfdatum?) En ditto voor de ouders van Klaas WIllem Vreeling? Jemig dit is gaaf.

Marlies van Eunen - de Boer - 6 jun 2013 - 12:57

En mag ik vragen hoe ik moet zoeken in de gegevens die te vinden zijn via die link?

Marlies van Eunen - de Boer - 6 jun 2013 - 13:00

www.genver.nl - Noord-Holland - Monnickendam - 18 x DTB - Dopen 1665-1740 - image 479 (en niet 179 zoals ik abusievelijk meldde!).

G.Karssenberg - 6 jun 2013 - 14:39

Hoi daar ben ik weer. Als ik de afbeelding bekijk dan zie ik staan dan Sijmon Willemsz en Meijning Jakobs getrouwd zijn en een zoon aangeven genaamd Willem Sijmonsz maar ik zie helemaal nergens de naam Vreeling op dat document. Hoe weten we dan dat het kind inderdaad Willem Sijmonsz Vreeling is? Ik snap ook niet goed hoe ik moet zoeken in dat archief. Help??

Marlies van Eunen - de Boer - 6 jun 2013 - 16:20

Nog een paar kinderen van Sijmon Willems en Meijning Jacobs (zonder eventueel volledig te zijn):

4.3.1725 (Maartje) - 19.8.1728 (Willem) - 30.7.1730 (Maritje).

Het is heel normaal dat ene Sijmon Willems in de loop van de tijd de achternaam Vreeling krijgt toegemeten.

G.Karssenberg - 6 jun 2013 - 17:04


Met dank aan wat nieuwe aanknopingspunten ben ik het volgende te weet gekomen:

Meijning Jakobs (geboren omstreeks 1700) trouwt met Sijmon Willemsz (ook geboren omstreeks 1700) en zij krijgen de volgende kinderen: Maritje, Maartje, Willem Sijmonsz (de eerste in de bloedlijn van mijn oma die ineens de naam Vreeling krijgt toegevoegd aan zijn naam. ZIjn broers Kan en Jakob volgen), Jan Sijmonsz, Jakob Sijmonsz.

Willem Sijmonsz Vreeling trouwt met Weijntje Claasdr Clomp en zij krijgen:

15.-1-1761 KLaas Willemsz Vreeling

8-3-1762 Maretje Willemsdr Vreeling

30-6-1763 Maretje Vreeling

28-10-1764 de tweeling Jacob Willemsz en Sijmon Willemsz Vreeling

15-11-1764 Weijntje Claasdr Clomp sterft te Monnickendam en wordt begraven op de begraafplaats van de gereformeerde kerk aldaar.

3-3-1765 WIllem Sijmonsz Vreeling trouwt met Maretje Hendricksdr de Graaf( ook gespeld als de Graav)

Zij krijgen:

6-2-1765 Trijntje Willems Vreeling

7-8-1768 Trijntje Vreeling

25-7-1771 Trijntje Vreeling

1-11-1772 Simon Vreeling

Klaas Willemsz Vreeling trouwt op 21 mei 1786 met Adriaantje Kelderman

Zij krijgen:

21-1-1787 Willem Claasz Vreeling

17-2-1791 Lysbet Claas Vreeling

2-5-1793 Cornelis Vreeling

24-3-1796 Cornelis Vreeling

De vermoedelijke sterfjaren van zowel Adriaante als KLaas Willemsz heb ik niet terug kunnen vinden in documenten van Monnickendam. Er ontbreken wat jaren op genver.nl maar ik heb naar mijn idee mijn oma's bloedlijn nu compleet.

Marlies van Eunen - de Boer - 8 jun 2013 - 21:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu