stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Overlijden Maria Koole (Bergen op Zoom), 1913


Profiel afbeelding

Beste Stamboomforummers,

Op 02-11-1913 overlijdt Maria Koole te Bergen op Zoom. Zij woonde te Oost- en West-Souburg. Het overlijden wordt aangegeven door twee verplegers van Vrederust, het psychiatrisch ziekenhuis bij Bergen op Zoom. Maria was 28 jaar oud. Het ligt voor de hand dat haar dood geen natuurlijke oorzaak had en ik vraag me af of er krantenartikelen te vinden zijn over wat er met haar gebeurd is. Ik heb natuurlijk Delpher al geprobeerd maar krijg daar geen resultaat uit. Is er iemand die mee wil zoeken?

Link naar Maria's overlijdensakte:

https://westbrabantsarchief.nl/collectie/voorouders/deeds/caac09da-4865-11e1-9853-b7a7dd2b6a2a?person=672bfae2-4869-11e1-9853-b7a7dd2b6a2a

Overige gegevens van Maria (geboorte, huwelijk, ouders etc.) zijn mij bekend, het gaat me enkel om haar overlijden.

Met vriendelijke groet,

Carl

Carl73

Is er geen patientenregister van de inrichting beschikbaar?

Kijk voor kranten ook eens via deze link: Kranten-historisch helpt bij uw zoektocht naar het verleden (startpagina.nl)

mvg-Ben

ps ik begrijp uit andere berichten dat de medische dossiers niet meer beschikbaar zijn.

Ben Wegman

Beste Carl,

Misschien is het volgende topic dat ik vandaag las op het genealogisch forum van het BHIC

wel interessant voor jouw onderzoeksvraag

http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum/bronnen-voor-doodsoorzaken-in-nederland-en-vlaanderen-in-de-19de-en-20ste-eeuw

bas de vet

Hartelijk dank aan u beiden voor het meedenken! Helaas levert het overzicht van bronnen voor doodsoorzaken noch voor Bergen op Zoom noch voor Halsteren resultaten op. En net als de heer Wegman heb ook ik begrepen dat de patiëntenregisters/dossiers vernietigd zijn. De zoektocht gaat dus door.

Met vriendelijke groet,

Carl

Carl73

Ik heb gelezen dat de medisch dossiers niet meer aanwezig zouden zijn. Maar mogelijk zijn er nog wel inwoner/patientenregisters.

mvg-Ben

Ben Wegman


Ben Wegman - 12 jan 2021 — 14:46:

Ik heb gelezen dat de medisch dossiers niet meer aanwezig zouden zijn. Maar mogelijk zijn er nog wel inwoner/patientenregisters.

Ik vond haar wel in het 'Vrederustse' bevolkingsregister:

https://westbrabantsarchief.nl/collectie/voorouders/deeds/50a31a3a-4864-11e1-9853-b7a7dd2b6a2a?person=36ae9134-4866-11e1-9853-b7a7dd2b6a2a

(volgnummer 36) Ze was klaarblijkelijk opgenomen in Gesticht IV. Op zoek dus naar meer gegevens daarover... Intussen heb ik nog weer pogingen in de kranten ondernomen maar ik ben kennelijk niet bedreven in het bedenken van de juiste zoektermen, het gebeurt me vaker dat ik ofwel duizenden ofwel 0 hits krijg. En het kan natuurlijk ook dat er niets in de krant is verschenen.

In ieder geval weer bedankt voor uw antwoord, mijnheer Wegman!

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu