stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Wie was Annetje Joosten Sweserijn (Sweserengh?) uit Utrecht? tr. A'dam 1671


Profiel afbeelding

In het archief van stamboomforum.nl kwam ik onlangs een topic tegen over de familie Duiverman. Ik ben zelf een afstammeling van de Leidse spindersbaas Johannes Duiverman, die zijn wortels in het Utrechtse had. Van zijn vader Hendrik Janssen Duijveman heb ik de volgende informatie gevonden:

Hendrik Janssen Duijveman (Deuverman, Douverman), geb. ca. 1649 (in 671 oud 22 jaar), jongman van Utrecht (1671), waarschijnlijk identiek met Hendrik Jansen die een zoon Cornelis in de Lutherse Kerk liet dopen (1672). Won. Keuckenstraat 1689/91, vermeld Catharijnekerk (Gereformeerd), tr. Amsterdam 25 juni 1671 (met attestatie van Utrecht) Annetje Joosten (Sweserijn, Sweserman), geb. 1649 (in 1671 oud 22 jaar), jongdochter van Utrecht (1671), ‘geassisteerd door haar broer Dirck Joosten’. 

ik wilde graag de vraag neerleggen wie er bekend is met de familie Sweserijn. Het doet me sterk denken aan de Stichtse familie Sweserengh. Een zekere Joost Dircx van Sweserijn (Sweserenge, Sweserenghsone) huwt voor het gerecht te Utrecht op 18 dec. 1647 met Grietge Willem Jansoondochter (van Vleuten). Dit stel had een zoon Dirck Joosten van Sweserengh, die in 1688 een herberg in de Keuckenstraet huurde. Dit is dezelfde straat waar ook Hendrik Janssen Duijveman in 1689 woonde. En Annetje Joosten Sweserijn liet zich bij haar huwelijk assisteren door haar broer Dirck Joosten. Een toevalligheid?

Edwin van VoskuilenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu