stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Fam.relatie erfgenamen van Jan Claes Woutersz, drapenier, en Marijtgen Claesdr in Leiden 16e eeuw opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de familierelatie met de overledenen van de erfgenamen van het kinderloos overleden echtpaar Jan Claes Woutersz, drapenier, en Marijtgen (Maria) Claesdr in Leiden.

De erfgenamen: "Op 24-04-1562 zijn gecompareert voor schepenen van Leiden Cornelis Willemsz “scout tot Sassem” en Jeroen Willemsz “scout tot Hillegom” en Dirck Pietersz, wonende tot Alkmaar, als erfgenamen van Jan Claes Woutersz zaliger gedachtenis vervangende alle andere erfgenamen, en bekenden verkocht te hebben aan Balten Simonsz bakker een raam met haar erf en gelegen in de “oude houff”.

Jan Claes Woutersz, drapenier, wonend in Leiden aan het Steenschuur, was gehuwd met Marijtgen (Maria) Claesdr.

Jan Claes Woutersz was betrokken bij de textielnijverheid in Leiden als “coman” en als drapenier. Hij wordt vermeld vanaf 1513 tot 1526 in “Rijks geschiedkundige publicatiën: Grote serie, Volume 14”, “Bronnen tot de geschiedenis van de Leidsche textielnijverheid" verzameld door Mr. N. W. Posthumus, Deel 2, Martinus Nijhoff 1911.

Bij Erfgoed Leiden en Omstreken ben ik nagegaan wat de oudste vermelding is van Jan Claes Woutersz als eigenaar van één en later twee huizen op het Steenschuur in Leiden in de rekeningen van de deputaten van de Sint Pieterskerk, die een rente op deze huizen jaarlijks in rekening brachten en administreerden. Uit dit onderzoek blijkt dat de eerste vermelding van Jan Claes Woutersz als betaler van deze rente plaats vond in 1513.

Nadere info over de genoemde erfgename en over Jan Claes Woutersz en zijn vrouw in: https://www.hogenda.nl/hogenda-bronnen/?id=11952

Wie helpt mij om de familierelatie op te sporen tussen de genoemde erfgenamen en de kinderloos overleden Jan Claes Woutersz en Marijtge Claesdr?

De resultaten worden verwerkt in een volgende publicatie met aanvullingen op de in maart 2021 gepubliceerde Stamreeks Heemskerk.

Jacques Duivenvoorden - 25 apr 2021 - 20:27 (laatst bijgewerkt 26 apr 2021 — 10:35 door moderator)


De resultaten van verschillende op dit forum geplaatste vragen zijn verwerkt in de publicatie Genealogie Heemskerk 1424 - 2024, 600 jaar familie Heemskerk, die deze week geplaatst is op https://www.onsvoorgeslacht.nl/genealogische-databank/genealogieen/genealogie-heemskerk-1424-2024/13652/  

Jacques Duivenvoorden - 11 jan 2024 - 14:27 (laatst bijgewerkt 12 jan 2024 — 11:24 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu