stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Ouders Steven de Koningh, geb ca 1665, Leiden



Profiel afbeelding

Hi Dorian, Ramon,

Ik heb het gevoel gezien getuigen dat de Pieter x Catharina de Lange niet de broer van Steven betreft maar wel de andere Pieter x Catharina Jans Oudhesen. De enige Steven die gezien tijdsperiode tot nu toe is gevonden is die in Delft als zoon van Abraham le Roy maar die is nog niet direct te koppelen. 

Johan Van Oosten - 13 mei 2022 - 12:54

Hi Dorian, ik vind dit eigenlijk best een goede kandidaat voor de Pieter als broer van Steven. Bij het trouwen van Steven met Lijsbeth vd Weyde op 21-6-1696 is broer Pieter van de Langegracht getuige. Deze is ook van de Langegracht.

Johan Van Oosten - 14 mei 2022 - 11:32

Een andere route die ik in de tussentijd op advies van Jouke de Vries aan het volgen ben geweest betreft de neef van Steven, Jacques/Jacob de Koning, die eerder hier is genoemd. Die was als neef van Jan, de broer van Steven getuige bij diens huwelijk met Catharina Jans den Hoet op 22-5-1683. Deze neef was van de Kruysstraat. Jouke gaf aan dat dit moet gaan om de Jacques die trouwt met Rachel Laoes waar zijn vader Jaques getuige is en ook van de Kruysstraat is. Dit moet gaan om Jaques le Roij die trouwt met Maria Moteleth. Op 21-6-1687 hertrouwt hij namelijk met Adriaentje Andries en woont hij op de Kruysstraat. Hoogstwaarschijnlijk dezelfde dus. Deze Jaques senior is een zoon van Leureyn/Laurens le Roij x Marteyne Brueere. Dat kunnen we afleiden uit het feit dat een Cornelis de Lattre getuige is als de schoonvader, lees tweede vader van Jacqyes senior. Dit was de tweede man van Marteyne. Als dit allemaal klopt dan zijn Leureyn en Marteyne dus de opa en oma van Steven, Pieter en Jan en moet de vader van Steven een van hun zoons zijn. Ik zie qua dopen 2x een Jeanne , 2x een Marie, een Elisabeth, een Jean, Jacques (die kan het niet zijn want dat moet een oom van Steven zijn en vader van neef Jacques junior) en 2x een NN. Het zou kunnen dat de Pieter die als vader van de Pieter x Catharina Jans wordt genoemd bij wat je stuurde 1 van de NN's is. 

Johan Van Oosten - 14 mei 2022 - 12:11

Beste Johan,

Hierboven schrijf je:

Ik heb het gevoel gezien getuigen dat de Pieter x Catharina de Lange niet de broer van Steven betreft maar wel de andere Pieter x Catharina Jans Oudhesen. De enige Steven die gezien tijdsperiode tot nu toe is gevonden is die in Delft als zoon van Abraham le Roy maar die is nog niet direct te koppelen. 

De naam Steven wordt ook helemaal niet vernoemd bij de kinderen van Pieter X Catharina Jans Oudesen. Wél Johannes en Marijtje. Bij de doop van hun zoon Jacobus is 'Marij Genenger' getuige, dit zou oma Mary van Negeren kunnen zijn geweest.

Hi Dorian, ik vind dit eigenlijk best een goede kandidaat voor de Pieter als broer van Steven. Bij het trouwen van Steven met Lijsbeth vd Weyde op 21-6-1696 is broer Pieter van de Langegracht getuige. Deze is ook van de Langegracht.

De Pieter uit het huwelijk van 1694 woonde aan de Orangegraft met als getuige broer Jan in de Verwerstraet.

De Pieter waar jij het over hebt (en Ramon) is dan diegene die met Catharina Jans de Lange was getrouwd.

Dorian Swarts - 15 mei 2022 - 13:15

Ik denk dat je gelijk hebt Dorian. Ik zie ook de naam de Vries opduiken bij getuigen bij Steven. 

Johan Van Oosten - 15 mei 2022 - 13:30

Johan, Dorian, ik heb het nu zo staan (de cursieve vermeldingen niet 100% zeker). Was er al iets vermeld over een evt. broer-relatie van Pieter de Koning x Catharina Oudhezen met Jan de Koning x Catharina Jans den Hoet?? Jan de Koning x Neeltje Lamoen vernoemt een Catrijn en ook twee van zijn kinderen vernoemen een Kaatje ná een Neeltje. Zijn jullie het eens met onderstaande plaatsing van Jan de Koning x Catharina Jans den Hoet?

 

NN de Koning:

1 = PIETER DE KONING x Catharina Oudheezen

==== Jannetje de Koning x Cornelis Boom 1718

==== Maria de Koning x Bart de Klerk 1724

(==== Jan de Koning x Jannetje Lamie 1734)

(==== Jacobus de Koning x Catharina van Leeuwen 1731) 

2 = (JAN DE KONING x Catharina Jans den Hoet 1683)

==== Marijtje de Koning x Johannes Rookus 1710

==== Jan de Koning x Neeltje Lamoen 1720

3 = CATHARINA DE KONING x NN (ovl. > 1731 genoemd als meutje van Marijtje de Koning x Johannes Rookus - zou in theorie ook Catharina Oudhezen kunnen zijn??)

Ramon Verstraaten - 15 mei 2022 - 15:04 (laatst bijgewerkt 15 mei 2022 — 15:09 door auteur)


Beste Ramon,

Dit lijkt me zeker een mogelijkheid, maar zeker doen weet ik het ook niet. Vetgedrukt een mogelijk overlappende doopgetuige met kinderen van Pieter de Koninck X Catharina Oudesen.

Jan de Koningh X Catharijn Jans de Hoet 22-05-1683. Van zijn kant neef Jacob de Coningh aan de Cruysstraet getuige.

-Maria 27-01-1688 get. Klaas Fransz, Maria de Koning
-Jannetje de Konink 03-10-1690 get. Dirkje de Graaf
-Joannes de Koninck 12-07-1692 get. Maria Hoebot
-Jan de Koning 05-11-1693 get. Cornelis Jacobs, Maria Jacobs

 

Aan de andere kant was er ook nog een Jan de Koning X Leena Hendriks, hier ook een overlappende doopgetuige. Uit dit huwelijk:

-Jannetje de Koning 28-11-1694 get. Jan Wouterse, Catrijn Heindriks
 

Ik kan verder niets over dit echtpaar vinden.

Dorian Swarts - 23 mei 2022 - 21:38







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu