stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Onderzoek de nam Suvaal op WalchrenProfiel afbeelding

Momenteel doe ik onderzoek voor een familielid, met de naam Suvaal die helaas nog een hele kort e tijd te leven heeft. Bij het onderzoek ben ik terecht gekomen op Walcheren. De naam is Pieter Sheval geboren ca 1559. Hij is getrouwd, maar kan geen partner vinden. Wel een serie kinderen met partners. Ongetwijfeld isde herkomst frans en de naam Sheval en zijn als paardehandelaren naar Holland gekomen. Bij Zeeuwen Gezocht stopt het, maar de vraag is hoe kan ik verder? Kan iemand mij advies geven?

Jan Boslooper - 12 mei 2022 - 12:13

Hij zou dus in Frankrijk geboren kunnen zijn als Pierre Cheval/Sheval en is daar mogelijk ook nog getrouwd voordat hij naar Nederland kwam. Namen van zijn kinderen en doopgetuigen zouden van pas kunnen komen bij verder onderzoek. Doopgetuigen waren vaak naaste familieleden. Eerste zoon zou naar zijn vader vernoemd kunnen zijn, tweede dochter naar zijn moeder. 

Op Geneanet wemelt het van de personen met de naam Pierre Cheval. Misschien zit er wat van je gading tussen.

Liesbeth Niepoort - 16 mei 2022 - 12:37 (laatst bijgewerkt 16 mei 2022 — 12:43 door auteur)


Beste. Op het schiereiland Walcheren in Zeeland, wonen veel mensen met de achternaam CEVAAL (op z'n Zeeuws uitgesproken als suvaal).

Mvg Ine

Ine Cijbra - 16 mei 2022 - 19:21Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu