stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Tweemaal 'van de Wetering' uit Woudenberg in losse familielijnen begin 1700



Profiel afbeelding

Hallo, ik heb in mijn stamboom via de mannelijke lijn de naam 'van de We(e)tering'. Nu zit er via de vrouwelijke lijn van mijn opa ook een 'van de We(e)tering'. Ik probeerde uit te zoeken of zij ver weg familie zijn van elkaar. Nu ben ik via de site wiewaswie.nl wel tot begin 1700 in Woudenburg gekomen, maar daarna verdwijnt de naam 'van de We(e)tering' en staat er soms alleen een patroniem. Is er een andere manier om hier nog meer informatie over te vinden? Het gaat om Dirk Theunisz van de Wetering die in 1748 met Ariaantje Overeem is getrouwd. Deze Dirk is via de mannelijke lijn directe familie. Er is een Theunis Theunisz die samen met Lijsje Janz van Blootenburch een Dirk Theunisz heeft gekregen, maar zeker weten of dit 'mijn' Dirk Theunisz is weet ik niet.

Via de vrouwelijke kant van mijn opa kom ik uit op Willem Corsz van de Wetering die in 1756 getrouwd is met Marijtje Eijkelkamp. Ik dacht dat Willem Corsz als ouders Kors Gerritz van de Weetering en Mari Willemz heeft, maar verder dan dat kom ik niet.

Heeft iemand hier tips of adviezen voor?

Ik kom nu vaak niet verder dan de DTB-boeken, maar leer graag meer als dat er is.

Alvast bedankt,

Liselotte Kraaijenbrink (van de Weetering)

Liselotte Kraaijenbrink - 7 nov 2022 - 20:36 (laatst bijgewerkt 8 nov 2022 — 09:42 door auteur)

Graag Uw titel aanpassen, zie aanhef forum “ Onderzoek Nederland “.

Onderzoek in Nederland

De plek om al uw genealogische of familiehistorische vragen te stellen over uw voorouders, uw (verre) familieleden of andere personen die u zoekt die uit Nederland afkomstig zijn of die daar (tijdelijk) verbleven. Websites met bronnen, indexen, documenten en meer vind je in de Stamboom Gids. Let op: vergeet niet bij het plaatsen van een nieuw onderwerp een pakkende titel met tijdvak, namen en plaats/regio te maken.

Gr. Everardus

Everardus Rollema - 7 nov 2022 - 20:38 (laatst bijgewerkt 7 nov 2022 — 20:39 door auteur)

En Woudenburg zal wel Woudenberg moeten zijn.

G. Karssenberg - 7 nov 2022 - 21:16

Neem vooral eens een kijkje op de website van Oscar den Uijl. Hier zijn pagina over Dirk Theunisz van de Wetering: https://www.den-uijl.nl/genealogy/6/95695.htm

Maarten Krips - 7 nov 2022 - 21:41

Voor andere bronnen dan DTB is dit wel een goede site in dat gebied.

 

https://www.rhczuidoostutrecht.com/aw_zoeken_in_archieven.php

Annemarie57 - 7 nov 2022 - 21:56

Hallo, heb op Myheritage gekeken en zie daar beide lijnen wel bij eenzelfde voorouder uitkomen. In hoeverre deze stambomen accuraat zijn zul je willen onderzoeken, maar het kan een richtlijn geven. heb voor het gemak screenshots gemaakt: 

1. Stamboom: van der Velden Web Site, beheerd door Anjo van der Velden, https://www.myheritage.nl/site-237754701/van-der-velden
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

2. Stamboom: Wetering Web Site, beheerd door Hendrik Wetering  van de Vogelsangh, https://www.myheritage.nl/site-679063791/wetering

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

volgens deze schema's komt het samen bij de broers Gerrit Aalten 1655 en Dirck Aalten 1665, zoons van Aalt Gerritsz of Aalt Jansz, wie weer zoon zou zijn van Jan Gerritsz, landbouwer te Veldhuizen die (ik neem over:) het goed de Weteringh koopt

ook [hier]

Janna vE - 7 nov 2022 - 22:16 (laatst bijgewerkt 7 nov 2022 — 23:05 door auteur)

Ik zie dat ik nog een hoop te leren heb. Wat een informatie is er nog te vinden! Enorm bedankt allemaal voor de snelle reacties. Dit is weer een leuk uitzoekwerk geworden. 

Liselotte Kraaijenbrink - 8 nov 2022 - 09:53


A. Brom - 8 nov 2022 - 21:31 (laatst bijgewerkt 8 nov 2022 — 21:32 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu