stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: Ouders Johannes Rombouts, geboren ~1738/9 in Eede overleden in Breugel 22-09-1808



Profiel afbeelding

Vermoedelijk:

Joris Adriaenss de Roij X Maeijken Wouterss, huwelijk 1612 te Capelle. Joris was schout van Capelle in 1605 (RA 59 Fol. 218v) 1609 (RA 56 Fol. 7v) en volgens de lijst van SALHA bij de inventaris Bestuursarchief schout 'Joris Adriaens de Roy , (ca. 1580)-1624'. Hij was dus de voorganger van Adriaan Rombouts als schout.

Geritgen Adriaens zou een zus van hem kunnen zijn. Antonius Petrusz. en Anna Cornelissen kan ik zo niet duiden.

-Bart- - 28 dec 2022 - 19:57

Denk dat ze dit wel kan zijn: 

Bijzonderheden:
Met attestatie van Rozendaal
Datum trouwen: 06-04-1635
Plaats trouwen: 's Grevelduin-Capelle
Datum ondertrouw: 03-02-1635
Plaats ondertrouw: 's Grevelduin-Capelle

 

Bruid

Gerritgen Adriaens

geboren te Waspik, wonende te Capelle

Diversen: j.d.

Cornelis Adriaense

geboren te Capelle, wonende te Rozendaal

Diversen: j.m.

Plaats trouwen: 's Grevelduin-Capelle
Datum ondertrouw: 03-02-1635
Plaats ondertrouw: 's Grevelduin-Capelle

Ik heb nog niet helder waarom ze opduikt als getuige

Zwenny - 28 dec 2022 - 21:20

Hartelijk dank voor alle informatie en suggesties - er zijn dus toch nog een hele hoop potentieel interessante bronnen waar ik me niet bewust van was! Ik zal hier zeker nog verder induiken, al denk ik dat ik hiervoor eerst wellicht een cursusje handschriften kan gebruiken (de bronnen uit de 18e en 19e eeuw die ik tot nu toe gezien heb waren over het algemeen wel goed te lezen, maar dit is andere koek...) Zelfs als het uiteindelijk niet lukt om de naam verder te herleiden, dan lijkt het erop dat het hiermee nog steeds mogelijk zou moeten zijn om in ieder geval een beter beeld te krijgen van Adriaan, en dat is al heel mooi!

Stefan R - 30 dec 2022 - 16:39


Ik heb weer even teruggekeken. Ik zat vast op een ander echtpaar en kwam ook uit bij Adriaan Rombouts en Lijsken Jans. Wat zeker is dat bij het overlijden van Adriaan (al genoemd wanneer voor 12-8-1634) de kinderen Jan, Dingena en Adriaan nog leefden. 

Vreemd vind ik dat ze trouwen in 1612 en hun eerste kind gedoopt wordt in 1622. Komen ze toch van elders? Hebben ze daar meer kinderen gekregen? Die tien jaren zonder kinderen maken het ook niet gemakkelijk iets te zien over vernoemingen. Ik heb alle transcripties nagezocht en niets gevonden waar ik met zekerheid kan zeggen dat het over zijn ouders gaat.

Lijsken jans trouwt 3! keer. 

1: adriaan rombouts 1612

2 Jacob Peeters Rommen (1634) al genoemd

3 Peter van der Punten (1664, kan het huwelijk niet in SALHA vinden), Peter hertrouwt in 1771 met Elisabeth Molegraff. Peterken Peeters van der Punten is getrouwd met een zoon van Jacob Peeters Rommen. Ik geloof de Peter waarvan Lijsken de moeder is, maar dat heb ik even niet scherp.

(GC6
Fol. 38v
Peeter Corsten Glaviman wednr Dierken Doedijns wed Peeter Govertss van der Punten, Meerten de Bie x Anneken van der Punten, Peeter Jacobss Rombouts x Peeterken van der Punten wed Jan van Heijst met Peeter van Heijst haar voorzoon en Corstiaen Glaviman maken een erfdeling, 25-2-1679.)

 

Dit is het bewijs dat Lijsken ook nog met Peter van der Punten was getrouwd: 

Haar overlijden:
Fol. 216v GC 66
Erfdeling door Peeter Antonissen vander Punten wednr Lijsbet Jans ter eenre en Peeter Jacobs Rombouts, Jan Geritssen Boudewijns x Dingentken Arijen Rombouts, Peeter als voogd en Corstiaen Glaviman, secr, als toesiender van de kinderen van Jan Adriaenssen Rombouts, schout, van de goederen van Lijsbet, 22-4-1668
Fol. 219v
Jan Geritssen Boudewijns x Dingentken Arijen Rombouts, Peeter Jacobs Rombouts en mede als oom en voogd en Corstaien Glaviman, secr, als toesiender van de kinderen van Jan Adriaenssen Rombouts, schout, bij Adriaentje Jans vanden Hout maken een erfdeling van de goederen van Lijsbet Jans, hun moeder en grootmoeder, datum ut supra.

In de oproep die ik eerder deed stond er een patroniem Stevens bij Adriaan. Ik heb niet gevraagd op grond waarvan, want mijn vraag ging nog niet over dit echtpaar, maar over Wouter Jans Boudewijn.
 

Zwenny - 30 dec 2022 - 20:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu