stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » gevraagd de doop trouw en overlijden van W.A. Welling x Hendrika van Beek, overl. 1945 ArnhemProfiel afbeelding

Op de overlijdens akte 19/10/1945 van Hendrika van Beek staat vermeld dat zij voor haar  1e huwelijk weduwe was getrouwd van W.A. Welling, echter op haar PK staat dit niet vermeld.

In zowel het Gelders archief, Utrechts Archief en Wie Was Wie kan ik hem niet terugvinden.

 

gevraagd de doop trouw en overlijden van W.A. Welling x Hendrika van Beek <1890

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

l.verschuur - 21 sep 2023 - 17:47 (laatst bijgewerkt 22 sep 2023 — 11:34 door moderator)

Hier de eerdere vraag over deze personen gevraagd x W.A Welling x Hendrika van Beek tussen 1890-1945 » Onderzoek in Nederland » Stamboom Forum Uit de antwoorden daar blijkt dat ze niet eerst weduwe van W.A. Welling was (haar eerste huwelijk met Lambertus Verschuur was op 16-jarige leeftijd), mogelijk is ze na haar scheiding van Lambertus (dus na 1912) met W.A. Welling gehuwd.

Zoals L. Loef bij de andere vraag ook al aangaf, je kunt Hendrika's persoonskaart opvragen bij het CBG! Als ze met Welling gehuwd was staan zijn gegevens op haar kaart!

Anneke 12 - 21 sep 2023 - 18:31

Anneke,

De PK van Hendrika heb ik in mijn bezit, daar wordt hij niet vermeld, waarom dan wel op haar overlijdens akte als 1e echtgenote?

Leo

l.verschuur - 21 sep 2023 - 18:42

Als hij niet op de persoonskaart staat was ze (hoogstwaarschijnlijk) niet officieel met hem getrouwd. De overlijdensaangifte is gedaan door een begrafenisbediende, en ja, mogelijk heeft hij het ook niet precies geweten. Als ze al getrouwd waren was het in elk geval geen eerste huwelijk van Hendrika, maar het tweede

Persoonlijk vermoed ik dat Hendrika niet met W.A. Welling getrouwd was: 

-huwelijk niet gevonden 

-hij staat niet op haar persoonskaart 

-op de overlijdensakte van een W.A. Welling (de enige die we hebben gevonden die in aanmerking zou kunnen komen) staat "ongehuwd". 

Anneke 12 - 21 sep 2023 - 19:41

Waarom niet doorgaan op de eerder gestelde vraag? Dat voorkomt overbodig zoekwerk van forumleden. Ook uw onderwerptitel is weer onvolledig (tijd/tijdvak, plaats/regio). Het is toch een kleine moeite om daar ook aandacht aan te besteden? Het zoeken van forumleden kost hen meer tijd dan het invullen door u van een vraag.

Bruidegom Lambertus Verschuur
Beroep zonder beroep
Geboorteplaats Amersfoort
Leeftijd 39
Bruid Hendrika van Beek
Beroep zonder beroep
Geboorteplaats Putten
Leeftijd 16
Vader van de bruidegom Wijnandus Verschuur
Beroep zonder beroep
Moeder van de bruidegom Johanna Smink
Beroep geen beroep vermeld
Vader van de bruid Roelof van Beek
Beroep arbeider
Moeder van de bruid Geurtje Verbeek
Beroep geen beroep vermeld
Gebeurtenis Huwelijk
Datum 04-04-1890
Gebeurtenisplaats Putten.

Ben Wegman - 21 sep 2023 - 20:55

Het zij zo.

Zijn er ook adres boeken van Putten bekend waar ik eventueel kan zoeken of er ook een Welling op dezelfde adres als van Beek heeft gewoond?

l.verschuur - 21 sep 2023 - 20:59

  • een huwelijk uitmondend in een weduweschap van een meisje jonger dan 16 jaar lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Ik zou eerst maar eens gaan zoeken naar de evt scheidingsdatum met Verschuur. En daarna raadplegen bevolkingsregisters

mvg-Ben

Ben Wegman - 21 sep 2023 - 21:09


Ik zou eerst maar eens gaan zoeken naar de evt scheidingsdatum met Verschuur.

Dit soort gegevens staan dus in de eerdere vraag. Een volgende keer graag gewoon doorgaan met een vraag en niet zomaar een nieuw item beginnen (en anders toch minstens een link naar de eerdere vraag bijvoegen!!! Dat is toch een kleine moeite!)

Anneke 12 - 21 sep 2023 - 21:34Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu