stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » De Slavernij - vijf delige serie bij de NTR (vanaf 18-9-2011)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Vanaf 18 september zend de NTR een 5-delige serie uit over de slavernij, Nederland 2, elke zondag, 20.15 uur.

Van de website:

"De Slavernij is de nieuwe televisieserie die de NTR vanaf het najaar 2011 gaat uitzenden. [...] We besteden aandacht aan het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis. Een serie over het Nederlandse aandeel in De Slavernij.

De vijfdelige serie De Slavernij wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer.

Roué Verveer

De rol van stand-up comedian Roué Verveer is een persoonlijke. In zijn moederland Suriname zoekt hij naar sporen van zijn familieverleden. Via archieven, vergeelde documenten, oude koffie-, en suikerplantages, en zelfs DNA-onderzoek komt hij uiteindelijk oog in oog te staan met verre verwanten op een plek die ergens in Afrika zal liggen.


Daphne Bunskoek

Presentatrice en actrice Daphne Bunskoek gaat het grote historische verhaal na van de miljoenen mensen die in de loop der tijd werden gekocht en verhandeld. Ze spreekt nazaten en deskundigen en bezoekt plekken waar de sporen van ons Nederlands slavernijverleden nog volop te vinden zijn: van Middelburg tot Amsterdam, van Curaçao en Suriname tot Brazilië en de slavenkust van Afrika. "

Zie voor meer info: http://deslavernij.ntr.nl/

Matthijs VonderPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!