stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » kinderen van Jacob JARMAN jr. en Anna Catharina RINGELING

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Jacob Jarman (Amsterdam 25.4.1792 - Aruba 21.2.1859) en Anna Catharina Ringeling (Curacao ged. 22.5.1799 - Aruba 4.11.1867)

huwelijk: Curaçao 16.6.1816

Jarman kwam als lieutenant naar Curaçao, hun eerste kind werd 1817 op Curaçao geboren. Daarna woonden ze kort in Amsterdam (geboorte van het 2e kind) en dan tot zijn benoeming als kommandeur van Aruba in Breukelen. Daar werden 9 kinderen geboren. Wie kan mij helpen aan de huwelijks- en/of overlijdensdata van deze kinderen:

1.Cornelia Jeannette Welmoet Jarman, geb. 1820 Amsterdam, gehuwd met Jordans (twee zussen Jarman trouwden met twee broers Jordans, andere echtpaar is bekend), zij is eventueel overleden in N.O.Indië (het huwelijk in Deventer is bekend)

2. Louis Jarman, geb. 5.6.1821 in Breukelen Nijenrode

3. Willem Jarman, geb. 22.3.1823 in Breukelen Nijenrode

4. Jan Gerard Constantinus geb. 15.1.1825 in Breukelen Nijenrode

5. Anton Jarman, geb. 1.8.1828 in Breukelen, gehuwd 12.7.1883 in Amsterdam met Adriana Petronella Wolfs - er werden 2 kinderen erkend, namen aub en evtl. verdere gegevens.

De gegevens van de andere kinderen zijn uit genlias bekend.

Alvast bedankt

Christel Monsanto

Via GenVer kunt u de huwelijksbijlagen (reg.16;fol.20) van Anton Jarman en Adriana Petronella Wolfs op FS opzoeken, daar zouden de gegevens van de twee erkende kinderen in vermeld moeten staan. Gezien de leeftijd van Anton wellicht ook gegevens van een eventueel eerder huwelijk.

Karen


 -

niepoort

Als het huwelijk van de eerstgenoemde dochter in Deventer bekend is, zou je de huwelijksbijlagen kunnen proberen op te zoeken. Daarin moe een afschrift van haar geboorteakte zitten.

 

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel Algemeen Toegangnr: 123
Inventarisnr: 02707
Gemeente: Deventer
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 52
Datum: 13-07-1854 Bruidegom Johan Hendrik Georg Jordens
Leeftijd: 36
Geboorteplaats: Deventer Bruid Cornelia Jeannette Welmoet Jarman
Leeftijd: 34
Geboorteplaats: Amsterdam Vader bruidegom Daniel Jacob Rudolph Jordens Moeder bruidegom Anna Maria Metelerkamp Vader bruid Jacobus Jarman Moeder bruid Anna Catharina Ringeling Nadere informatie

beroep Bg.: luitenant ter zee; beroep vader Bg.: advocaat en notaris; beroep vader Bd.: gezaghebber Aruba

Naaam van haar echtgenoot kennelijk niet JordAns maar JordEns, kan natuurlijk ook een leesfout zijn.

Met het aktenummer moeten de huwelijksbijlagen makkelijk te vinden zijn.

niepoort

De geboorte van Cornelia Jeannette Welmoet Jarman is - volgens de Tienjarige tafels van Amsterdam - aangegeven op 16.5.1820.

G.Karssenberg

Beste Karen, huwelijksbijlagen Amsterdam gevonden, bedankt. 

Christel Monsanto

Beste Liesbeth, thanks, het huwelijk had ik al, maar het gaat om haar overlijden. Ergens? misschien in Oost-Indië gezien de geboorteplaats van een van haar kinderen.

Christel Monsanto


Klopt, moet Jordens zijn, twee zussen Jarman trouwden met 2 broers Jordens, foutje, in mijn gegevens staat het goed - en G. Karssenberg, bedankt voor de geboortedag van Cornelia in Amsterdam. Hoe komt het dat zoveel overlijdens (nog niet) te vinden zijn?

Christel MonsantoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!