stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Familie Rustveld Suriname


Profiel afbeelding
Goedemiddag, ik ben op zoek naar informatie over een vrouw die in de jaren 50 op jonge leeftijd is overleden. Haar naam was naar ik begrepen heb Louise Rustveld, ze was moeder van 1 kind, een zoon. Ik weet enkel dat dit in Suriname is gebeurd en hoop eigenlijk , dat iemand dit herkend als een gebeurtenis binnen de familie. Ik heb helaas erg weinig aanknopingspunten. De zoon is opgevoed zonder de familie Rustveld. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Cathelijn


Zoeken op delpher.nl (zoek bijv. op Rustveld, selecteer familieberichten) geeft een paar kandidaten voor haar ouderlijk gezin, dat valt te overzien, zie hier.
Verder zijn er bij het Nationaal Archief te Den Haag scans beschikbaar van volkstellingen van Suriname, maar helaas zijn kaarten van die volkstellingen niet toegankelijk voor personen geboren minder dan ca. 100 jaar geleden, dus zullen alleen mogelijke ouders van haar eventueel zo kunnen worden gevonden. Voor de (helaas heel summiere) kaarten van de volkstelling van 1921 zie hier [een paar maal Rustveld begint hier en nog een op scan 500 zag ik bij toeval] en die van 1950 (wel vrij uitgebreid) hier. Helaas zijn deze "geordend" op ethnische achtergrond, concreet komt dat neer op het doorlopen van nogal veel scans maar dat gaat snel.
Hopelijk heeft iemand anders een betere tip.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!