stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Is dit stamboom Forum geschikt voor mijn doel?Profiel afbeelding

Mijn naam is Leendert Dennen geboren in Suriname 01 04 1952, ik woon in Den Haag ik wilt graag een familie stamboom ontwikkelen ben ik op de juiste plaats om met hulp van anderen te doen. Want het is nieuw voor mij is er geen telefonisch mogelijkheden voor wat directe vragen te stelen

ik ben wat nervus kan ik iemand persoonlijke spreken om het ijs door te breken, telefoonnummer 0-653 72 93 32

Ik heb net een als ingetikt om mij voor te stellen, als is weer kwijtgeraakt

L.H. Dennen - 22 dec 2020 - 00:53

Dag Leendert,

Ja, dit is wel het juiste forum. Dat wil zeggen: schriftelijk, zoals je dat nu ook gedaan hebt. Er is hier geen telefonische mogelijkheid. Ik zou je ook willen adviseren om je telefoonnummer weer weg te halen, want dat is nu voor iedereen zichtbaar, en zou daarom misbruikt kunnen worden.

Het voordeel van deze schriftelijke manier is dat meerdere mensen een vraag kunnen - en zullen - lezen. En meer mensen weten - en kunnen - ook meer. Zo krijg je betere antwoorden op vragen. Verschillende mensen kunnen elkaar aanvullen met informatie, en ook corrigeren als er bijvoorbeeld voorbarige conclusies worden getrokken.

Dus stel gerust je vragen. Voor Suriname is een belangrijk beginpunt de volkstelling van 1921 die online doorzoekbaar is. Een beginpunt voor het opbouwen van je eigen stamboom is dus iemand (in jouw geval vermoedelijk een opa of oma) die vóór 1921 geboren is. Als je van zo'n persoon de geboortedatum (of minstens het jaar) hebt, en de volledige naam, dan kunnen we vermoedelijk wel een begin maken.

Succes!

-Bart- - 22 dec 2020 - 09:18


Zoals Bart ook al aangeeft is een belangrijke onderzoeksbron voor Suriname de volkstelling van 1921. Op jouw achternaam komen een aantal hits naar voren waar je misschien verder mee kunt.

https://www.openarch.nl/search.php?lang=nl&name=dennen&eventplace=Suriname&sourcetype=Volkstelling&archive=ghn

Misschien komt de combinatie van voorletters je bekend voor. Als je een naam aanklikt kom je terecht op een pagina waar je kunt doorklikken naar de scans uit de volkstelling waarop meer informatie te vinden is. Misschien geeft dit aanknopingspunten van waaruit je verder kunt zoeken.

Succes.

Carmen - 25 dec 2020 - 22:28Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu