stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Suriname 1947: Is het mogelijk om achter de doodsoorzaak te komen van Mina Hariette Rodgers? De datum is mij al bekend.



Profiel afbeelding


Is het mogelijk om achter de doodsoorzaak te komen van Mina Hariette Rodgers? De datum is mij al bekend, maar zou ook graag de oorzaak willen weten. Kan dat ?

Bij voorbaat dank.

J. Simson - 13 feb 2024 - 15:51 (laatst bijgewerkt 13 feb 2024 — 16:27 door moderator)

Ik weet in ieder geval geen beproefde methode om dat na te zoeken en/of vast te stellen. Mijns inziens is een gelukkige toevalstreffer dan de enige optie. Maar wellicht zijn er mee-lezers die meer of beter weten dan ik op dit punt?

-Bart- - 13 feb 2024 - 17:15


Ik weet helemaal niets van onderzoek in Suriname en of daar in de betreffende periode iets als doodsbriefjes zijn, maar als er een vermoeden is dat het geen natuurlijke doodsoorzaak betreft, loont het nog weleens om kranten van kort na de overlijdensdatum na te zoeken: is er iets vermeld over een brand, ongeval of delict? Hetzelfde geldt natuurlijk voor politiearchieven, als die openbaar zijn. Soms biedt ook het adres waarop iemand overlijdt, een aanknopingspunt als daar bijvoorbeeld een ziekenhuis gevestigd is.

Succes met zoeken,

Carl

Carl73 - 16 feb 2024 - 17:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu