stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Op zoek naar meer informatie over de familienaam Koeks (Bonaire, Curaçao)



Profiel afbeelding

Hallo allemaal, ik ben benieuwd naar meer informatie over de naam Koeks. Wat is de oorsprong? 
Getrouwd met een echte Koeks, moeder van 3 Koeks kinderen. De naam heb ik altijd heel leuk gevonden, maar een tijdje terug heb ik geleerd dat de naam voor sommigen mensen een negatieve associatie met het slavernijverleden kan hebben.

Zo probeer ik hier meer over te weten te komen. Mijn schoonmoeder is 2 jaar geleden overleden en mijn schoonvader heb ik helaas nooit gekend. Is er iemand hier die mij meer over de naam kan vertellen?

Roxanne Koeks - 20 apr 2024 - 07:11

Vraag in www.wiewaswie.nl eens naar Koeks.

G. Karssenberg - 20 apr 2024 - 09:43

De achternaam Koeks kwam in de 17e eeuw al in Nederland voor (Zuid-Holland, Deventer). Zie bijvoorbeeld openarchieven.nl

In 2007 woonden er 88 mensen met de naam Koeks in Nederland: Nederlandse Familienamenbank

Anneke 12 - 20 apr 2024 - 10:55


Bij de Nederlandse familienamenbank staat onder de naam Henriquez een uitleg over Antilliaanse namen (daar is Koeks er een van) met literatuur over o.a. familienamen en slavernijverleden [hier].

Anneke 12 - 20 apr 2024 - 11:02







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu