stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Emigratie naar Pella, 1847



Profiel afbeelding

Geachte heer Postma,

Is het boek 'Souvenir History of Pella, Iowa 1847-1922' nog steeds beschikbaar.

Zo ja, graag opgave van de kosten.

Met vriendelijke groet,

W.H. Dingemans 

W.H. Dingemans - 2 dec 2015 - 11:05

Hendrik Dingemans * Rossum 23-12-1826 zoon van Wouter Johannes en Cornelia van Zoelen scheept zich in op het schip Katharina Jackson 22 mei 1947

van Rotterdam naar Baltimore. Op de List of Manifest (scheepslijst) no. 113. In 1849 verdronken

Originele lijst bij mij beschikbaar. Ook een exemplaar van History of Pella beschikbaar inclusief index

Cor Konings - 2 dec 2015 - 11:27

Het is merkwaardig dat Hendrik Hospers op 17 april 1847 op de rede van Hellevoetsluis aan zijn ouders schrijft: "Dingemans is op de Nagazakki".  Omdat de ouders van Hendrik Hospers en Hendrik Dingemans elkaar kenden, nam ik aan dat met 'Dingemans' Hendrik Dingemans wordt bedoeld. Wat is de verklaring?

Willem Dingemans 

W.H. Dingemans - 2 dec 2015 - 12:20

Beste Willem,

Voor mij is er geen verklaring. Op de scheepslijst van de Nagasaki komt Hendrik niet voor, dus kan de opmerking van Hendrik Hospers als niet relevant worden beschouwd, overigens was ik er niet bij. Ook van de Nagasaki heb ik het originele document, daar komt in 1847 verder geen Dingemans voor.

In History of Pella wordt Hendrik o.a. genoemd op pagina 54 onder het kopje "Drowning of two hollanders" dat Hendrik is verdronken in de Skunk River

op 22 mei 1849

Cor 

Cor Konings - 2 dec 2015 - 12:47


Toevallig kom ik dit onderwerp tegen opzoek naar informatie over een boek " Dutch Immigrants on the American Frontier" van Johan Stellingwerff. Daarin zijn brieven opgenomen van ene Johanna Schellinger uit Alkmaar gericht aan een familie Budde in Burlington Iowa. Deze familie heeft de zorg op zich genomen voor ene Naatje van der Moore, dochter van Jacob v.d. Moore en Christina Schellinger afkomstig van Hoorn. Ik wil graag meer weten over hun overtocht (wanneer, met wie of welk schip) en hun verblijf in Burlington. In het boek is te lezen dat ze redelijk snel achter elkaar zijn overleden, zij in een soort psych. kliniek). Ook over de zoon (Mathijs v.d. Moore) en dochter Naatje wil ik meer te weten komen.

Ik vond haar  in "United States Census, 1860," onder de naam Johana Vanderman

   Delle W Budde    M 60 Holland
 Mary C Budde    F 57 Holland
 Richard Budde    M 20 Holland
 Mary Budde    F 16 Holland
 Jennet Tallerman    F 58 Holland
 Rudolph Budde    M 25 Holland
  Johana Vanderman   F 16 Holland

Kan iemand van u mij verder helpen?
 

Marian Kalb - 5 dec 2015 - 19:53







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu