stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » CD met namen van mensen in heel amerika (CD alleen in bezit van poster: Zie details eerste bericht)


Profiel afbeelding

Hallo Henny,

Ik vind op FamilySearch een aantal personen in de VS met de achternaam Hobers, die als geboorteland Nederland hebben. Ik kan (tot nu toe) geen link met een familielid in Nederland vinden. Al in begin 1800 komt deze naam voor. Wellicht kan jij voor mij een sleutel vinden.

Groet

Wim Hobers

Wim Hobers

For W.Hobers

Alle CD's doorzocht 19 stuks .

helaas op een wat namen:

Anna      Hobers   resided 1860  location:N.Y.

Herman    ,,            ,,         ,,        ,,       N.Y.

N.            ,,            ,,        1840    ,,        OH

Pat          ,,            ,,        1850    ,,        PA

Susan      ,,            ,,        1850    ,,        MA

William     ,,            ,,        1860    ,,        KS

Verder waren de gegeven prive dus niets meer te vinden.

Hopelijk heeft U er toch iets aan

Gr.Henny

Henny van Eikelenborg

Beste Henny,

Hartelijk dank. Hoe moet ik deze gegevens interpreteren? Anna Hobers resided 1860 New York. Betekent dat er toen ene Anna Hobers in New York aankwam?  Geen idee nog waar ik de link met Nederland moet zoeken, maar mijn ervaring is dat 'ineens' uit onverwachte hoek het kwartje valt. Ga zeker verder zoeken. 

Nogmaals dank voor de moeite.

Groet

Wim Hobers

Wim Hobers

Hallo Henny , ik ben op zoek naar naar de kinderen en eventueel kleinkinderen van Arjen Hanenburg, geboren 03-05-1862 te Grootegast, zoon van Hidde Rinzes Hanenburg en Grietje Rudmers Huisman, overleden 21-02-1953 te ?, getrouwd te Groningen op 28-01-1886 met Grietje Zevenberg, geboren 12-04-1862 te Doezum, dochter van Jan Zevenberg en Antje Bosklopper, overleden 16-02-1941 te?

Zij emigreerden naar Amerika, ongeveer 1930. 

mvg Jan Kuiper

Jan Kuiper

Misschien kan iemand hier voor je kijken die lid is van ancestry.

Er schijnen foto's te staan. mogelijk in te zien.

http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?gl=ROOT_CATEGORY&rank=1&new=1&so=3&MSAV=0&msT=1&gss=ms_f-2&gsln=hanenburg&_81004010=1862

Elisabeth

Hallo Jan Kuiper,

Eveneerst een vraag heb je al naar de vondst van Elisabeth gekeken.ik wel.Ik denk dat dat fantastisch is voor je.

En dan mijn resultaat.

Ik zag 4 Arjen's staan op een CD,maar verder geen gegevens.

Alleen denk ik waar je het kunt vinden.

Op het 4e scan blad heb ik dat er bij gescand helaas op zijn kop anders ging het niet.Helaas kan ik hier geen attachments bij doen.Of je stuurt me je Mail adres of ik ga even te raden bij het forum.

In ieder geval heb ik heel wat namen met wat gegevens

Gr. Henny

Henny van Eikelenborg

Hallo Henny

Jan Kuiper staat 2 berichtjes boven jou bericht als je op zijn naam klikt kom je bij zijn proviel en daar kan je kontakt met hem opnemen.

Succes.

Anja

Anja

Henny, heb vanochtend mijn mail bekeken en je bericht gekregen. Alle 4 attechement zijn overgekomen. Ben hier hee blij mee en kan hier weer lang mee vooruit. Alvast een goed uiteinde en een gelukig 2010 gewenst.

mvg Jan Kuiper

Jan Kuiper

Geloof het maar niet ,Ik zoek al jaren naar een paar fam leden en heb ze nog steeds niet gevonden De beste results vind je in de volgende web sites www.jointarchives.org  en voor begraaf plaatsen www.macatawa.org/~devries  De archives in Holland Mich (de beste in de USA)  een product by Honorable  Ed Prins van vroeger afkomstig Hoogeveen .

Henk van Duren

Dag Henny,

Kreeg mailtje betreffende Macatawa enzv. Die ken ik heel goed en ook de de Vries.

Ben diverse keren in the library geweest in Holland Mi-

Ik heb heel veel scheepslijsten afgezocht (Ellis Island) maar toch veel mensen niet kunnen vinden.

Ik heb 200 families in mijn archief en zoek nog enkele verloren jongens die, als vrijgezel, een paar keer up and down gingen naar Michigan.

Zoek nu Jan Haasjes geboren 1886 en overleden in holland Mi- 1959.

Wanneer naar Michigan gegaan? Ik vermoed in de jaren 1880-1890

zijn vader was Jan Haasjes.

Kun je mij helpen?

willem Kappe

Jan Haasjes (geboren in Staphorst) op 21 mei 1911 (24 jaar oud) met het schip Rijndam vanuit Rotterdam (vertrokken 13 mei 1911)  in New York aangekomen. Als naaste familielid staat broer H. Haasjes vermeld.

Helaas geen verdere gegevens gevonden. Hoop dat dit iets helpt,

Eise

Eise van Dijk

Dag Eise,

Nog de beste wensen voor het Nieuwe Jaar.

Hartelijk dank voor je reactie betreffende Jan Haasjes. Er staat Taasjes op de passagelijst.

Maar jouw reactie bracht mij wel bij 3 andere jongens die ik zocht. Ze zaten op dezelfde boot!!!!!

Mag ik nog eens een poging wagen?

Ik heb een lijst voor me liggen van de grote deskundige Robert Swieringa.uit Holland Mi-

Daar staan o.a op:

KLAAS     GROENHEIDE ...........1902 naar USA OUD 17 JR is door mij niet te vinden via Ellis Island

HENDRIK  WILDEBOER............  1893 naar USA OUD 33 jr   is niet te vinden

ROELOF   DOMINE (E)................1893 naar USA OUD 23 jr   "

JACOB VAN LEUSSEN................1893 naar USA OUD 48 jr  "

Wellicht kun je deze jongens ook wel vinden.

Allerlei spellingen geprobeerd maar zonder resultaat.

Graag hoor ik van je Eise.

Met een vr.gr vanuit Nijkerk

willem Kappe

Er staat toch echt Jan Haasjes op het orginele manifest -)) 
KLAAS     GROENHEIDE ...........1902 naar USA OUD 17 JR is door mij niet te vinden via Ellis Island
Name: Klaas Groenheide Census Date: 1905 Residence State: Iowa Residence County: Sioux Locality: Floyd Roll: IA_110 Line: 687


HENDRIK  WILDEBOER............  1893 naar USA OUD 33 jr   is niet te vinden Op passagierslijsten geen Hendrik gevonden met de juiste leeftijd, wel jonger  (26, 27, 28, 29). Er is overigens een Hendrik Wildeboer van de VS naar Engeland gegaan (geboren 1893) maar dat zou ook Hendrik Goudman-Wildeboer kunnen zijn
ROELOF   DOMINE (E)................1893 naar USA OUD 23 jr   " JACOB VAN LEUSSEN................1893 naar USA OUD 48 jr  " Van beide geen gegevens gevonden
Sorry voor de magere oogst,
Eise

Eise van Dijk

Ik weet niet of iedereen die naar New York gegaan is, via Ellis Island aan wal is gegaan, er is ook de mogelijkheid dat ze via Canada de VS zijn binnen gekomen

Volgens mij is er meer kans op het vinden van een persoon, als je weet op welk schip en van welk maatschappij het schip was.

Even "OFF-TOPIC"

Mijn ouders zijn in 1957 naar New York gereisd met de "Seven Seas" [zie onder onder Even verder OFF TOPIC] van de Duitse Europe-Canada Line die van uit Bremen opereerde, en zijn, volgens mijn moeder, via een eiland [Ellis Island] in New York beland.


In Juli 1959 [na de geboorte van mij in de US en voor de geboorte van mijn tweede broer in Nederland] zijn ze weer per boot terug naar Nederland gekomen [met de "Atlantic" eigenaar voor mij niet bekend] en in 1960 weer per boot naar de US met de "Waterman" van de Holland America Line, en in Mei 1969 met de KLM [van uit New York] definitief terug naar Nederland.

Even wat verder "OFF-TOPIC"

De "Seven Seas" heeft een heel eigen geschiedenis, gebouwd in 1940 als de "Mormacmail" voor de US Moore McCormack Line als vracht schip. In 1941 aangekocht door de US Navy en herdoopt als de "Long Island" en werd omgebouwd tot een soort vliegdekschip. In 1947 verkocht aan een boot sloperij die de boot ombouwde tot passagiers schip die in 1948 als de "Nelly" aan de Caribbean Land & Shipping Co.

In 1953 werd deze boot herdoopt tot de "Seven Seas" en in 1955 gecharterd door de Europe-Canada Line, die de boot in 1956 kocht, in 1965, bij de laatste oversteek naar New York van uit Bremen via Rotterdam - Havre - Southampton - Quebec - Montreal, brak er brand uit in de machinekamer en moest 500 mijl gesleept worden naar St John's New Foundland en gerepareerd.

In 1966 verkocht aan de Universiteit van Rotterdam als studenten onderkomen. In 1977 definitief uit de vaart genomen.

Hobby genealoog


Hallo Forumleden,

als aanvulling kan ik vermelden dat de "Seven Seas"  in de Parkhaven, naast de Euromast, heeft gelegen. Samen met de "Jan Baks", dat daar ook lag. Ze werden gebruikt als logementsschip voor studenten van de Haven- en Vervoersschool. Het huidige Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam.

Met vriendelijke groet,

Janus de Goeij

Janus de GoeijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu