stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » P.J. van Schie; vertrek naar de VS 1880-1884; opgelost; geschiedenis wordt tzt in Dwars Op gepubl.


Profiel afbeelding

Goede middag

Petrus Josephus (Pieter) van Schie is op 07-02-1848 in Noordwijkerhout geboren, zoon van Johannes van Schie junior en Catharina van der Zon. Moeder overleed en vader hertrouwde. Het gezin verhuisde daarna naar Voorhout. Pieter werd R.K. priester voor het bisdom Haarlem. Op 17-08-1871 deed hij zijn Eertse Plechtige H. Mis in de parochiekerk in Voohout.

Hij was kapelaan in Delfshaven, Castricum en Poeldijk. Vanuit de laatste plaats trok hij naar Londen en zorgde voor het zieleheil van de daar wonende Nederlanders. In 1879 is hij o.a. in Nice en Lourdes in Frankrijk. In 1885 duikt hij op in het bisdom Sacramento in Californië. Daar 'staat' hij in verschillende parochies. Peter van Schie overlijdt uiteindelijk op 18-09-1921 in Sacramento.

Ik wil graag weten wanneer en hoe Pieter / Peter van Schie de oceaan is overgestoken. Dat is ongetwijfeld per schip maar mogelijk kan iemend helpen met informatie van welke haven naar welke haven en wanneer dat gebeurde. De periode 1880 - 1884 is blanco t.a.v. zijn verblijf en ik zou dat graag willen invullen.

dank voor richtinggevend advies.

Kees

Kees den Elzen

Dit is zijn inschrijving in de US 1900 census. Volgens deze inschrijving is hij in 1880 geëmigreerd.

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:M9P1-92G

Johanna C.

En hier de details van zijn emigratie op de website castlegarden.org.

Hij is op 16 augustus 1880 in New York aangekomen met het schip City of Berlin. Hij is vertrokken vanuit Liverpool & Queenstown.

http://www.castlegarden.org/quick_search_detail.php?p_id=1558813

Johanna C.

Hier nog wat informatie over het stoomschip City Of Berlin:

https://en.wikipedia.org/wiki/SS_City_of_Berlin

Volgens deze website kwam de City of Berlin op 14 augstus 1880 in New York aan, na een reis van 7 dagen, 16 uur en 20 minuten.

http://www.norwayheritage.com/p_ship.asp?sh=ciber

Johanna C.


geweldig deze informatie, dank u wel voor uw hulp Johanna.

Pieter was een boerenzoon en zal van zijn jong overleden vader geërfd hebben. Hij betaalde blijkbaar zef voor zijn overtocht met dit luxueuze en zeer snelle schip. Ik weet intussen dat hij later ook een grote weldoener was voor de parochies waar hij diende. Mooi stuk informatie dat het plaatje vrijwel compleet maakt. Nogmaals dank.

Kees

Kees den ElzenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu