stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Emigrantenschip wie heeft informatie over het schip M A Scholler 1885 [opgelost]


Profiel afbeelding

Albert Huisman emigreerde in 1885 met de M A Scholler naar Noord-Amerika (website Ellis Island). Vele bronnen (o.a. Delpher) geraadpleegd maar dit schip kwam niet boven water. Wie o wie heeft informatie over dit schip?

Henk Werk

Kunt u de onderwerptitel iets specifieker maken. (Aanpassen titel: klik op bewerk onder uw eerste bericht en pas de titel aan.)

Vermeld bv naam van het schip en het jaar. Hebt u een referentie van Ellis sland waar de naam van het schip wordt vermeld?

mvg-Ben

Ben Wegman

De correcte naam van het schip lijkt me de SS W.A Scholten, en het is handiger bladeren in die manifests op Familysearch (link).

Peter S

De verschrijving zou de reden kunnen zijn dat het schip niet te vinden is. Ik ga zoeken op ss W A Scholten (ik meen van de Holland Amerika Lijn). Bedankt voor de tip.

Henk Werk

Zoektermen Albert Huisman > https://www.libertyellisfoundation.org

Henk Werk

Info over het schip is te vinden op de website van de maritiem historische databank:

https://www.marhisdata.nl/schip&id=8382

Bedet

Dank voor de link.

Henk Werk


Het gezochte gezin emigreerde inderdaad met de "W. A. Scholten", gezagvoerder G. Vis maakte op 4 mei 1885 de passagierslijst op.

Henk WerkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu