stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Sudetenland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hartstikke bedankt Liesbeth.

Groetjes,

Janny

J. Vissers

Tsjechië heeft bijna alle kerkboeken online staan. Zoek naar Matriken, dat zijn de doop-, huwelijks- en overlijdensregisters.

De site is in Engels, Duits en Tsjechisch:

http://digi.ceskearchivy.cz/DA?lang=en&

Sudetenland en Bohemen wordt vaak met elkaar verward

Elbee

Hartelijk dank Elbee.

J. Vissers

Er is ook een site waar de plaatsnamen van de regionale archieven opstaan:

http://digi.ceskearchivy.cz/DA?lang=en&menu=0&doctree=1na

Wanneer je weet in welke plaats het regionaal archief ligt, dan is die pagina handig.

Ik gebruik onderstaande site om de Duitse plaatsnamen met de Tsjechische naam te herkennen:

http://portal.suedmaehren.at/wiki/index.php/Ortsnamenverzeichnis_deutsch

Het Gotische schrift kan een probleem zijn, maar er zijn erg veel Duitse fora waar mensen je willen helpen met het lezen.

Elbee

Bedankt Elbee.

De vroegere plaatsnamen kun je makkelijk via google terugvinden.

Met het gemeentehuis van Mährisch Trübau heb ik ca. anderhalf jaar geleden al contact gehad in het engels en in het duits. Zij waren echter niet erg behulpzaam en alles ging in het Tjechisch. Gelukkig vond ik op internet dat Vlaardingen een zusterstad is van MT. Dus daarmee contact opgenomen en die bracht mij in contact met een historica van een museum die perfect duits sprak, maar .... omdat het mijn schoonouders betreft heb ik allerlei toestemmingen nodig.

Janny

J. Vissers

Van dat gebied (Svitavy) staat nog maar weinig online, maar je kunt naar het regionaal archief in Zámrsku. Daar ligt alles opgeslagen. Zámrsku heeft helaas nog maar weinig gedigitaliseerd, al zijn ze er wel mee bezig.

http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/deutsche-seite/

Zij geven op hun site aan, dat je bij familysearch de kerkboeken kunt inzien (parish registers on Family Search International web), hier http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/files/2011/11/fsi.pdf kun je zien welke plaatsen online staan en hoe je die kunt inzien. Moravská Trebová staat er tussen.

Ik heb geen ervaring met Familysearch, voor het deel van Bohemen waar ik naar mijn voorouders zoek staat al veel van het staatsarchief online, maar naar mijn idee zijn dit de kerkboeken van Moravská Trebová:
https://www.familysearch.org/search/image/index#uri=https%3A%2F%2Ffamilysearch.org%2Frecords%2Fwaypoint%2FM9MC-WGF%3A1194678560%3Fcc%3D1804263

Elbee


Morgen ga ik er direct mee aan de slag. hartelijk dank Niepoort.

J. VissersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!