stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » johannes franz dietrich

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
mogelijk uit alsace-lotharingen. Laatste informatie uit klooster in frankfurt an der oder

yvonne dietrich


Geachte mevrouw Dietrich,

Hartelijk welkom op het Stamboomforum!

Een prachtige ontmoetingsplaats voor uw hobby, die heel veel informatie, hulp en tips kan opleveren.

Over uw hulp- of zoekvraag een paar kleine opmerkingen:

- U vermeldt niet of deze persoon nog in leven is of al overleden is, of dat u hierover niets weet.

Dit moet u wèl doen; sterker nog : het is het éérste wat u zich moet afvragen als u zo'n bijdrage schrijft.

Als u namelijk niet wéét of een bepaalde persoon nog in leven is, en er zijn nog géén 100 jaar verstreken sinds de geboorte, dan moet u simpelweg aannemen dat die persoon nog in leven is;

en het is op het Stamboomforum in principe niet de bedoeling om in forumbijdragen informatie uit te wisselen over nog levende personen.

Dit i.v.m. de privacybescherming, de Wet Bescherming Persoonsgegevens, en het feit dat alles wat mensen op het forum schrijven 100% doorzoekbaar is via Google : dus iemands privacy zou dan helemaal "op straat" liggen, als u schrijft over een nog levend persoon. 

- U noemt alleen een naam en twee plaatsnamen, verder niets; en u zegt ook niet

van wanneer die "laatste informatie" dateert. Kortom: over een periode vertelt u niets.

Dit is te weinig, in principe, om te verwachten dat u goed geholpen zou kunnen worden door medelezers op het forum. Op die manier geeft u de lezers te weinig informatie om de persoon die u zoekt te kunnen "plaatsen".   En:  "Mogelijk uit Alsace-Lotharingen" kunt u beter iets minder vaag maken: wat bedoelt u met "uit"? Geboorteplaats of woonplaats?  

- Let u er óók a.u.b. op, als u aan genealogie doet, dat u zorgvuldig en precies met namen en plaatsnamen omgaat, en die niet "verhaspelt" ; Nederlands: Elzas-Lotharingen; in het Duits: Elsass-Lothringen; in het Frans: Alsace-Lorraine.

- Weet u verder helemaal geen aanwijzingen te noemen? Ouders, familieleden, eventuele huwelijkspartners, kinderen, jaartallen van geboorte/huwelijk/woonplaatsen/overlijden bij die mensen?

Als u een bijdrage schrijft, is het de bedoeling dat u zoveel mogelijk aangeeft wat u al wèl weet - zodat niet allerlei mensen -die reageren op uw bericht- van u te horen krijgen "Jaaaah, dat is leuk

dat u daarmee aankomt, maar dat wìst ik al!" (enorme ergernis bij iedereen, en men kijkt wel uit om u nógeens te hulp te komen). U kunt zulke irritatie prima voorkomen door uw "huidige kennis" te vermelden.

- Tenslotte: u weet dat je namen van personen en plaatsnamen met een hoofdletter schrijft,

in plaats van met een kleine beginletter? Dus niet "johannes franz dietrich" en "alsace-lotharingen" en

"frankfurt an der oder", maar "Johannes Franz Dietrich",  "Elzas-Lotharingen" en "Frankfurt an der Oder" ?

De andere lezers op het Stamboomforum zijn altijd graag bereid om te proberen u te helpen, en daar tijd, moeite en energie in te steken - maar de aanwijzingen om mensen "op weg te helpen" (zovéél mogelijk! Denkt u maar aan de basisvragen: wie? ; wat? (geboorte, huwelijk, woonplaats, overlijden) ; waar? wanneer?), daar moet u zèlf mee aankomen!

Dit alles alleen maar als een paar kanttekeningen bij uw vraag (en vooral niet persoonlijk te nemen!)

Veel plezier met uw hobby, en veel succes met uw onderzoek!

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!