stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Spaanse roots familie Kadiks (Kades-Kaddes-Kadix)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo Jan,

Bedankt voor de reactie betreffende Israël Moses. Het wilde verhaal over Spanje en Portugal leekt mij te veel van het goede, vandaar mijn korte reactie om te zoeken naar de huwelijks bijlagen in Hillegersberg. Daar staat de naamsaanneming in. Zijn waarschijnlijk oudste dochter Elisabeth is volgens haar overlijdensakte geboren in Trier ca 1777. Zijn vrouw volgens overlijdensakte ook ca 1751. Het huwelijk zal denk ik ook in Duitsland gesloten zijn.

Van Duitsland laatste kwart 18e eeuw naar Heinenoord (Hoeksche Waard) en ca 1800 naar Hillegersberg. In Heinenoord zijn verschillende kinderen geboren waar geen registratie van is. Het beste is de burgerlijke stand akten van Hillegersberg via zoekakten op zoeken en goed door lezen. Van Israël Moses en zijn vrouw Belia Salomons/Levij zal moeilijk verder iets van ouders of verdere familie zijn te vinden. Contact opnemen met een Heimatverein in Trier is misschien een mogelijkheid. Ik heb dat voor andere Joodse families wel gedaan en soms komt er nog weleens resultaat uit.

Arie M. Butterman 

A.M. Butterman

Ha, ha, ha ... de tam tam gaat snel in genealogie-land, hè ?!  ;)  Ik zit ook op Geni, ik zal die RvK wel zeggen dat het allemaal op een misverstand gebaseerd is, misschien kan dit nog ongedaan gemaakt worden op Geni. En in het uiterste geval verwijder ik die tekst bij Israël Moses op Geni zelf wel, Jan.

Groet van Recia.

Recia Bruggeman-Toth

Sorry, was dubbel verstuurd

Tanja van der Woud

Geachte heer,

Kunt mij helpen aan een kopie van de huwelijkacten en bijlagen van Israel Moses die in Hilligersberg te vinden zouden zijn?

Met vr. groet,

Tanja

Tanja van der Woud

Beste Jan,

Gezien jouw uitleg over het verschil tussen  Ashkenazische en de Sefardische joden. Veel leden van de familie Kaddes, Kadix of Kadiks zijn inderdaad in de vleesverwerkende sector werkzaam. Heb je een tip over eventuele literatuur waaraan ik dit kan staven. Dit omdat ik het dan eventueel verantwoord in mijn inleiding kan noemen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik jouw verklaring niet acceptabel vind.

met vr.gr.

Tanja

Tanja van der Woud

Beste Recia,

Toch heel erg bedankt voor het meedeneken de familie is inderdaad voor een groot deel werkzaam in de vlessindustrie. Wel jammer dat ik dan niet verder terug kan dan Israel Moses.

Met vr.gr.,

Tanja 

Tanja van der Woud

nvt

Renee

Dank je wel

Tanja van der Woud


Tanja,

dat de asjkenazim op het nederlandse platteland vaak werkzaam waren als slager en veehandelaar is een algemeen bekend feit, maar ik weet niet of daar speciale literatuur over bestaat.

Google eens op https://www.google.nl/#q=%22joods%22+%22veehandelaar%22 daar zit vast wel iets bij.

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!