stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Europa » William (Jeremiah) Muggeridge uit Londen Engeland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Heb je daadwerkelijk de Engelse trouwakte en de doopakte ingezien of zijn het alleen gegevens die anderen hebben doorgegeven? Ik denk dat Elisabeth een goede suggestie doet: eerst de trouwakte inzien en van daaruit verder terugwerken.

Findmypast is inderdaad behoorlijk duur, zeker als je niet zoveel op te zoeken hebt. Ze hebben wel een paar keer per jaar een weekend waarin je gratis gegevens kunt inzien. Misschien is het de moeite waard om de website van Findmypast in de gaten te houden en tijdens zo'n gratis weekend eens te gaan zoeken. 

Het geboortejaar 1807 kan ook verkeerd overgenomen zijn. Soms werd alleen vermeld of een bruid/bruidegom volwassen was en werd er geen leeftijd genoemd. Het kan zijn dat hij ouder dan 21 (dus volwassen) was en dat de leeftijd van 21 en het geboortejaar van 1807 een transcriptiefout op familysearch is. Maar ook daar kom je alleen maar achter als je de trouwakte inziet.

Johanna C.

Zie hier voor de link naar de huwelijksafkondigingen op de 4e zondag van oktober 1828 en de eerste zondag van november 1828 in Harlingen.

Volgens de huwelijksafkondigingen:
- is William Jeremiah Miggeridge 31 jaar oud, koopvaardijkapitein, geboren en wonende in Londen;
- is vader Samuel Miggeridge overleden;
- is moeder Sarah Tenchstreet nog in leven en woont ze in Londen.

In Engeland is het gebruikelijk dat getrouwde vrouwen de achternaam van hun man aannemen. Het is in theorie dus mogelijk dat Tenchstreet niet de "meisjesnaam" van zijn moeder Sarah is, maar dat ze na het overlijden van Samuel Miggeridge is hertrouwd met ene Tenchstreet.

Johanna C.

NB "Tench St" is een locatie,vermoedelijk de straat waar het echtpaar Samuel en Sarah woonden .....  is nu nog steeds een straat in London.

Ozlady

Gratis 14 dagen uit proberen   Find my past             zat vanochtend in mijn email.

 

World War 1 graffiti

 
THEIR FINAL WORDS »
 

The real Great Escape

 
DISCOVER THE STORY »

DON'T FORGET

14 day free trial  

You can sign up to a FREE 14 day trial today which will give you access to all our records.

 
START YOUR FREE TRIAL »

Elisabeth

Ik vind een Sarah Muggeridge die op 13 februari 1826 in St. George's, Gravesend, Kent trouwt met John Wright. Zie hier. Zou dit de moeder van William Jeremiah Muggeridge kunnen zijn, die na het overlijden van zijn vader Samuel hertrouwt?

Johanna C.

Ik vind een Samuel Muggeridge die op 21 februari 1822 in Carshalton, Surrey is begraven. Zie hier. Misschien de vader van William Jeremiah Muggeridge?

Johanna C.

Bedankt Elisabeth voor de tip van Find My Past! Dat is heel fijn. Ga gelijk even kijken. 

Johanna, dit zou de vader van Jeremiah kunnen zijn. Maar hoe kan ik dat bevestigd zien? Ik ga met deze gegevens aan de slag. 

Ik heb de geboorteakte van Jeremiah, daarin wordt de moeder ook al Tench Street genoemd. Ik ga er van uit dat dit mijn Jeremiah is, maar niets is uitgesloten.  Linksonser, zesde van beneden. (Ik hoop dat de afbeelding goed geupload is).

Ik heb de trouwakte wel van Samuel Muggeridge en zijn eerste vrouw Sarah Page, maar niet van hem en zijn tweede vrouw Sarah Tenchstreet, die volgens de website van Dave Short ook Sarah Wright heet. 

Tenchstreet is inderdaad een straat in Londen Ozlady, ben er geweest om de buurt te verkennnen. Ligt ook in de buurt van de kerken waar enkele Muggeridges zijn getrouwd of gedoopt. 

Groet,

Martine

Martine Rademaker

Ik weet niet hoe ik een foto uit mijn bestand moet uploaden. Ik zie gelukkig dat dit meer mensen dit niet lukt... 

Martine Rademaker

Misschien mogelijk bij de tekst in te plakken?

6 symbool van rechts afbeelding aanklikken 

Elisabeth

 

Martine Rademaker

Dag,

Met wat kunst en vliegwerk de foto hierboven van de doopakte van Jeremiah Muggeridge geplaatst. Linksonder, derde van beneden.

Groet,

Martine

Martine Rademaker

Het valt mij op dat in de doopinschrijvingen de voor- en achternamen van de vaders genoteerd zijn en van de moeders alleen de voornaam. Na de voornaam van de moeder is steeds een straat vermeld. Ik denk dat Ozlady gelijk heeft en dat Tench St. de straat is waar Samuel en Sarah woonden en niet de achternaam van Sarah.

Johanna C.


Ik denk ook dat Tench Street de de straat is waar Samuel en Sarah woonden en dat dat niet de achternaam van Sarah.

Zijn eerste vrouw was Sarah Page, daar heb ik een trouwakte van, maar die van Samuel Muggeridge en Sarah Wright niet. 

Zijn volgens mijn gegevens, gekregen van een medespeurder, gehuwd in St. Mary Magdalen, Bermondsey, Surrey, England, UK.

Maar ook daar zie ik geen gegevens over. Dus eerst maar deze gegevens verifiëren. 

Die Samuel die overlijdt in 1822 zou de vader van Jeremiah kunnen zijn, maar heb geen bewijs. Ik hou hem wel bij de gegevens. Sarah Muggeridge die op 13 februari 1826 in St. George's, Gravesend, Kent trouwt met John Wright had een zus kunnen zijn, maar is dat niet. Misschien een nicht. 

Ik heb al heel wat afgezocht op Find my Past en FamilySearch. Valt niet mee. Wel fijn die 14 dagen gratis speuren. 

Maar bedankt voor jullie tips en meedenken. 

Martine

Martine Rademaker
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!