stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Oostenrijkse Pleegkinderen - Leopoldine Fabian / Poldi Fabian opgelostProfiel afbeelding

In 2018 bij gelegenheid van de 100-jarige herdenking van WOI heeft de Historische Kring Eemnes een tentoonstelling georganiseerd over de WOI en de gevolgen in Eemnes. Zij wil daarbij nog steeds graag in contact komen met nakomelingen van of andere mensen die iets kunnen vertellen over de Oostenrijkse pleegkinderen die in Eemnes verbleven.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat niet alle Oostenrijkse kinderen zijn teruggekeerd, of zijn na een tweede of derde verblijf in Nederland permanent gebleven. Margaretha (Greth, Gretl) Baurek (Wenen 1906), Leopoldine Christine (Poldi) Fabian (Wenen 1910) en Maria (Mitzi) Süssenbach (Wenen 1905) zijn Oostenrijkse kinderen die in Eemnes als pleegkinderen verbleven en nadien in Nederland zijn gebleven. Met kinderen van Margaretha Baurek en Maria Süssenbach heeft de Historische Kring Eemnes inmiddels contact gekregen.

Van Leopoldine Fabian / Poldi Fabian is bekend dat zij tot 1946 afwisselend heeft gewoond in Eemnes, Rijswijk, Voorburg, De Haag, Hilversum, Laren en Amsterdam. Zij was naaister, mantelmaakster en costuumnaaister van beroep en had in 1937 in Hilversum haar eigen modehuis 'Maison Fabian'. In 1946 vetrok Leopoldine Fabian naar Duitsland (haar persoonskaart in het Stadsarchief van Amsterdam vermeldt echter geen plaatsnaam) en verdween daarmee uit beeld.

Mogelijk heeft zij in de late jaren 50 of vroege jaren 60 van de 20ste eeuw nog een bezoek gebracht aan haar pleegmoeder Aagje van Dalen. In het fotoalbum van Aagje komen nl. foto's voor van Poldi Fabian op latere leeftijd. Op een van de foto's is te zien dat zij in gezelschap is van een jonge vrouw, mogelijk haar dochter. Als dit zo is dan bestaat de mogelijkheid dat zij Wilfriede Fabian is.

De Historische Kring Eemnes wil graag in contact komen met eventuele nakomelingen van Leopoldine Fabian, familie of andere mensen die iets over haar kunnen vertellen, of foto's hebben.

Reageren kan op dit bericht of naar genealogie @ historischekringeemnes . nl (typ het mailadres over zonder de spaties).

Voor meer informatie: www.historischekringeemnes.nl

Harry van der Voort, lid werkgroep Genealogie HKE

Harry van der Voort - 26 feb 2018 - 02:50 (laatst bijgewerkt 2 jan 2019 — 02:58 door auteur)

Deze vraag is al eerder langsgekomen

niepoort - 26 feb 2018 - 11:52


Het herplaatsen van de vraag, maar nu op het juiste forum, heeft geleid tot het oplossen.

Poldi Fabian is op latere leeftijd in Zuid Frankrijk gaan wonen, is daar gehuwd en overleden.

Aangezien een van de personen waarover deze vraag gaat nog leeft is het op grond van de AVG niet mogelijk verdere details te vermelden.

Harry van der Voort - 4 jul 2019 - 01:18De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu