stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Juliana van Himste

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

(Om het bereik van mijn vraag wat groter te maken, in navolging van mijn verhaal op de pagina van Noord- en Zuid-Amerika:)

Ik ben op zoek naar Juliana van Himste, geboren 8-06-1839 in Goes. Op 22-01-1856 vertrok zij naar Antwerpen, waar ze kort in dienst was bij de fam. Lauwers (mij verder nog onbekend)
In april 1856 vertrekt ze naar Parijs, waarschijnlijk met haar moeder Arremina Bello van Iersel, net weduwe geworden, en in ieder geval haar jongere zusje Suzanne Eugenie, mijn bet-overgrootmoeder. 

Juliana trouwt met Vlaming Auguste Deketelaere, in Parijs, en via de trouwakte van haar oudste zoon Pierre Eugene (*14-07-1857) weet ik dat ze nog voor 1878 overleden moet zijn. 

Maar waar... In Parijs kan ik niets vinden, heb alle decennia in alle arrondissementen gehad (monnikenwerk!) 

- ze heeft ook nog in Le Havre gewoond/kinderen gekregen
- Haar man overlijdt in Parijs op 12-03-1864, 11e arr.
- in 1869 was ze in Montevideo, in Uruguay, want daar kreeg ze een dochter met mijn bet-overgrootvader, haar latere zwager. (werkte ze op een schip dat overzees voer, vanuit Le Havre?)
- dochter Eleonore Eugenie Henriette Warnies *28-11-1869 te Montevideo +27-05-1923 Sens, Yonne, Frankrijk, trouwt met Alfred Honoré Legron *16-05-1866 +6-09-1921
- Mijn bet-overgrootvader reist rond 1871 alsnog naar Zuid-Amerika, dit keer met Juliana's zus Suzanne Eugenie, en krijgt in Rio de Janeiro een zoon en in Lima, Peru nog een dochter. Uiteindelijk strijken ze in 1875 Amsterdam neer en trouwen daar in 1881, en krijgen nog een aantal kinderen.
- Ook in Amsterdam geen spoor meer van Juliana. 

Weet iemand, waar in de 19e eeuw werd geregistreerd als je als Nederlander in het buitenland overlijdt?
Weet iemand, hoe je achter crewlijsten van de schepen vanuit Le Havre kan komen?

Iedere tip, iedere suggestie is welkom!
Zeer veel dank!
 
 

Eva Mulder

Hallo Eva, volgens een aantal geb. inschr. te Schiedam, was haar vader: Gregorius Franciscus van Himste en hun MOEDER: HERMINA Bello van IJersel.

p.s. die voornaam van u, was afk. van het Stadsarchief Rotterdam, overl. van S.E. Himste op 25-04-1910 te Rotterdam.

DHv. E.

Nog geen antwoord op je vraag.

Waar en wanneer is zoon Pierre Eugene getrouwd? Zijn er huwelijksbijlagen bij dat huwelijk beschikbaar?
Had Juliana van Himste nog meer kinderen en zo ja: zijn hun huwelijken bekend? 

Johanna C.

Ja, haar moeders naam is veelvuldig verbasterd... Ermina, Harmine, Bello, Bella, zelfs Bellie, bijvoorbeeld, ben ik ook tegen gekomen. 

Vader en moeder, en alle broers en zussen heb ik redelijk in beeld, vader (*1803 Stekene) overleed bv. in 1855, in St. Niklaas, moeder in Parijs in 1868, voor de tweede keer getrouwd met Petrus Josephus Baert. 

Maar Schiedam...? Dat is nieuw voor mij! Geboorte-akten? Ik meende dat al hun kinderen in Goes geboren waren? Wat is de naam?
 

Eva Mulder

Johanna; dit zijn de mij bekende kinderen van Juliana,

- Pierre Eugene DeKetelaere 14-07-1857
                           x Marie Lefebvre *1857 op 4-05-1878 in 11e.
huwelijksgetuigen: oom Jean van Himste, 26 jaar,
Michel Jalaise, 42 jaar,
Jean Willem, 47 jaar,
Frederic Schuldres, 48 jaar,
moeder bijn huwelijk al overleden. That's all...

– Leopold Gregoire 19-07-1859 oude 8e arr., +25-10-1859

– Auguste Eugene, 30-08-1860, geboren thuis op Avenue de la Roquette 2, o.a. Pierre Baert, 32, doet aangifte, verder niks bekend, 

– Julie Leontine Deketelaere *22-10-1862 +10-8-1863, 9 maanden oud, in Le Havre, Rue de la Corderie 51.
Aangifte door herbergier Baptiste Prevost van 51 en Leon van Benborge of Banborge, muzikant, 24

– Marie Augustine, 6-08-1864 geboren in het huis van vrienden van Juliana op Rue Keller nr 10 in Parijs, vader Auguste is al overleden.                         Aangifte door Eduard Holvoet, 30 jaar, de eerste man van Suzanne Eugenie :-) die woonde op Rue Sedaine 78. (foto)

en dan pas weer kindje Eleonore Eugenie Henriette uit Montevideo in 1869

Eva Mulder

o ja, Pierre Eugene trouwde dus in Parijs, 11e arr. 

Eva Mulder

profiel Juliana

Eva Mulder

DHv. E., 
ben begonnen te speuren in de tafels van BS in Schiedam maar realiseer me dat de kinderen die ze kregen, allemaal in Goes geboren zijn, en veel van hen zijn zeer jong gestorven... er zit amper ruimte tussen de kinders, om te hebben gereisd of om nog kinderen te hebben gekregen. 
Kan het zijn dat het om een inschrijving gaat ipv geboorte? 
 

Eva Mulder

Ik heb de huwelijksakte van zoon Pierre Eugene Deketelaere gevonden. Zie hier (scan 8, akte 552). In de huwelijksakte is inderdaad alleen vermeld dat zijn ouders zijn overleden. Helaas kan ik op de website van het archief in Parijs geen huwelijksbijlagen vinden.

We weten in ieder geval wel dat Juliana van Himste tussen 1869 en 1878 overleden moet zijn.

Johanna C.

Fijn, die aanname delen we dus! Hoewel dat natuurlijk nog geen officiele bron is (ben wel weer extra alert hoor, na alle discussie omtrent een zekere familie Ten Cate hier op het forum LOL!!).

En die Pierre Eugene is ook verschwunden, hij scheidt van tafel en bed van zijn vrouw, 1884, en scheidt officieel in 1889, en sindsdien geen enkel spoor. 

Eva Mulder

Laat ik dan een klein voorbehoud maken: als de informatie uit de huwelijksakte correct is moet Juliana van Himste tussen 1869 en 1878 overleden zijn.

Als Juliana van Himste inderdaad tussen 1869 en 1878 overleden is, was dochter Eleonore Eugenie Henriette Warnies dus hooguit 9 jaar oud toen haar moeder overleed. Is bekend bij wie zij verder is opgegroeid? Of was dat in het gezin van haar vader en de zus van haar moeder? 

Johanna C.


Niet dat ik weet. 
Wat mij bekend is door de artikelen van wijlen Daan Warnies, die de reizen heeft nagedaan, is dat S.E, de zus dus, en mijn bet-overgrootmoeder, vanaf 1875 in Antwerpen en Amsterdam opdook. Zij had in Parijs al kinderen met Edouard Holvoet, die overleed in de rellen in Parijs ttv de commune in 1870. (Overigens dat huwelijk was niet goed, ze leefden al gescheiden van tafel en bed (ontdekte ik zelf) en haar laatste kind (vermoedelijk van hem) uit 1870 schreef ze in als Van Himste). 
Anyway, met die Holvoet had ze 4 kinderen en die zijn wel in Amsterdam komen wonen. (verhaal van DW was dat die kinderen in Parijs waren ondergebracht toen ze op reis ging naar Zuid-Amerika) 

Overigens, dat artikel van Daan (een achterneef van mijn oma) is wel te googlen. Zoekterm "Leon Warnies" draaiorgel en Van Himste. Ik heb zo snel geen linkje, ik kreeg die dingen als kopie in de tijd dat ik nog geen internet had ;-) 

 

Eva MulderPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!