stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Info gezocht betr. Charles Ambroise Bregonzia uit Italië.


Profiel afbeelding

Hallo

Ik ben op zoek naar mijn overgrootvader. zijn naam is Charles Ambroise Bregonzio komt uit gazrialé italie ik vind niets op map

Ik ben op een dood spoor. Kan iemand mij helpen aub. 

Mvg smits Christel

smits christel

Wat zoekt u van uw overgrootvader? Geboortedatum, huwelijk? In welke periode zou hij geboren kunnen zijn?

L. Loef

Beste L.Loef

Ik heb een acte gekregen vanuit Calais zijn geboortejaar dus dat weet ik al. De plaats waar hij afkomstig was vind ik nergens.

Dus ik kan niet verder de plaats Gasrialé in italie staat in de acte. Ik zou ook verder wille zoeken naar zijn ouders.Onzeker

smits christel

@Christel, ik kom hier zo niet uit. Kun je de gegevens hier plaatsen over Charles Ambroise Bregonzio die je wel bekend zijn? Ik neem aan dat je zijn huwelijksplaats en -datum kent, en de geboorteplaats van zijn kinderen?

Peter S

Christal, met alleen een naam en een niet bestaande plaatsnaam kom je toch niet veel verder op een forum?? Stamboom onderzoekers zijn nl echt niet helderziend! Als je inderdaad zoveel andere gegevens al hebt, waarom had je ze niet bij je oorspronkelijke vraag gevoegd zodat we hier het hele verhaal beter kunnen begrijpen en niet hoeven te raden!

 

Maar goed, hier is mijn gokje .... misschien heb je wat aan de volgende link?: https://gw.geneanet.org/roro4762?n=bregonzio&oc=&p=charles

 

Sylvia

Ozlady

Plaatsnaam en ouders kloppen met de info in zijn huwelijksakte:

Ozlady

Een paar van de getuigen hebben dezelfde achternaam als de bruidegom. Correctie: dit zijn kinderen die werden geëcht met het huwelijk. Zie mijn reactie van 17:04.

Peter S

Charles lijkt me geen Italiaanse voornaam, Carlo wel. Dit vind ik op https://www.familysearch.org/search/record/results?count=20&query=%2Bgivenname%3Ac*~%20%2Bsurname%3Abregonzio%20%2Bbirth_year%3A1889-1889~

BillionGraves Index

Name Carlo Bregonzio
Event Type Burial
Event Place Menaggio, Lombardia, Italy
Cemetery Cimitero Menaggio
Latitude 46.02426433
Longitude 9.23948466
Birth Date 1889
Death Date 1929
Affiliate Create Date 24 Jun 2018
Affiliate Image Identifier 27887357

L. Loef

In de door Ozlady geplaatste scan lees ik als geboorteplaats Gavirate.
De Italiaanse plaats Gavirate ligt in de provincie Varese. Gavirate ligt aan de oostelijke oever van het Meer van Varese. In de plaats staat een museum dat is toegewijd aan de pijp. Een van de tentoongestelde exemplaren heeft ooit toebehoord aan Frans Jozef I van Oostenrijk. Wikipedia

L. Loef

hij was gedomicileerd in Calais en was militair heeft een medaille gekregen wegens moed departement Calais boulongne sur mer.

Waarschijnlijk geboren in italie.

zijn vrouw noemde Eugene Fransois haar achternaam heel onduidelijk. Hun jaartal is heel onduidelijk. dus weet zijn geboorte jaar niet mijn excuses daarvoor

 Ik probeer uit die acte uit te geraken want het is in het frans geschreven en niet echt duidelijk.

Zijn dochter noemde Germaine Elise Andrea Bregonzio zij was ook gedomiliceerd in Calais, waarschijnlijk geboren op 13 december 1899 te Calais.

Ze is namelijk getrouwd geweest met Emilio Mistro en Glewael jean baptiste. 

   

smits christel

dank u wel met dat laatste bericht geen rekening mee houden.

Ik ben super blij eindelijk.

mvg christel

smits christel

Christal,

Had je eigenlijk naar de geneanet link gekeken die ik in mijn reatie van 12:15 had gegeven? Waarschijnlijk niet, want deze link bevatte al de correcte plaatsnaam en andere data ...!!

NB Charles woonde in Dunkerque ten tijde van zijn 1894 huwelijk

Ozlady

Tja te laat gezien want was met andere zaken bezig.. Een vraagje zou ik daar nog fototjes van kunnen vinden.? Tja ik ben bezig met zelfstudie betreft reïncarnatie en genetische erfelijkheid. Ben al verder met dat dan met die stamboom. Thanks Mvg christel

smits christel

In de bovengenoemde huwelijksakte van 13.8.1894 te Duinkerken (die dus hier te vinden is, omlaag scrollen, klik op de afbeelding, image 336) worden 6 kinderen geëcht. Ik lees de gegevens alsvolgt, correcties welkom :

Rosalie Charlotte Bregoarzio, Duinkerken 3.1.1885
Louise Emilie Jeanne Decrois, Desvres (Pas de Calais) 23.10.1886
Rosalie Louise Thérèse Briganci, Saint Pol sur mer (Nord) 19.2.1889
Rosine Marguerite Briganci, Saint Pol sur mer 16.5.1890
Jeanne Marguerite Juliette Bregouzio, Duinkerken 29.9.1892
Charles Jean Ange Bregouzio dans cette ville 20.11.1893

Peter S


De geboorteaangifte van Germaine Elise Andrea Bergonzio is inderdaad te Calais, aangiftedatum 2.1.1900, blijkens de tafels van geboorten hier image 43. De geboorteakten zelf van Calais zie ik zo niet online.
Aanv.: ik zag ook nog in dezelfde tafel van Calais (image 51) de geboorte van ene Julien Auguste Victor Bregonzio 30.5.1902, maar om zekerheid te krijgen omtrent de ouders is de geboorteakte nodig.Ik heb overigens niet de hele tafel doorlopen.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!