stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Geboorteplaats in Frankrijk van Eloise Jeanne Loddé [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik plaats deze vraag op het Belgische forum omdat ik denk dat daar de meeste know-how zit m.b.t. Franse plaatsen.

Vraag: In een huwelijksakte uit 1849 lees ik (zie plaatje op onderstaande link):

.... en Eloise Jeanne Loddé, oud 30 jaren, geboren te A.......re? in Frankrijk, toneelspeelster, alhier woonachtig, meerderjarige dochter van Antoine Loddé en van Marie Henriette Joan, echtelieden, woonachtig te Parijs.

https://www.mupload.nl/img/uqylphv.jpg

Vraag: Welke plaats staat hier?

Ellem

Auxerre.

(afbeelding "verscherpt")

Jan C.

Ik vind de plaatsnaam ook moeilijk te lezen, maar heb je al in de huwelijkse bijlagen gekeken? Daarin zou een kopie geboortebewijs moeten zitten.
Alternatief is een betere scan van de huwelijksacte. Ik vermoed dat bijgaand plaatje afkomstig is van FamilySearch. Het archief waar het origineel van de acte berust, heeft vaak veel betere kwalteit scans.

Michaël

Boers

Eloise Jeanne Loddé is op 1.8.1849 in Batavia gehuwd met Mathieu Edmond Jaume.

G. Karssenberg

Het is inderdaad Auxerre, zie hier linksonder.

Peter S

Overigens is zij de enige Lodde (of Laudé of iets dergelijks) geboren te Auxerre in de periode 1813-1822 volgens de tienjarige tafels (link). Ook vind ik in de tafels niet het huwelijk van haar ouders. (Alle tafels zijn aan elkaar geplakt, blader via de gegeven link.)

Peter S

Op geneanet meer info over haar ouderlijk gezin : link.

Peter S

Beste Peter. Ik weet nu dus behalve de plaats ook haar geboortedatum (14 jan. 1819) dankzij jouw scan van de tienjarentafel. Alleen kan ik op de eerdere scan linksonder niets bekends vinden, maar dat komt omdat ik niet echt goed de Franse taal machtig ben.

Nogmaals bedankt.

Ellem

Die eerste scan is van de geboorteakte te Auxerre van Eleoise Jeanne, dochter van Marie Henry Joan, vrouw van Antoinne Loddé, geboren op de dag voor de aangifte, dus op 13.1.1819, ten huize van de aangeefster, Bernardin [slecht leesbaar]. De achternaam is eerst geschreven als Laudé maar is gecorrigeerd, echter niet in de marge.

Peter S


Peter, Bedankt. Alles is nu opgelost

EllemPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu