stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Gerardus Adrianus Sauvangsjo met zoon Gerardus Johannes Sauvangsjo Amsterdam 14-5-1918-Warschau 1



Profiel afbeelding

Sonja Sauvangsjo de enige aangetrouwde Sauvangsjo met twee zonen die die naam nog dragen heeft een getrouwe stamboom, maar wist niets van/over Gerardus Johannes Sauvangsjo. Gerardus Adrianus z'n vader was als werkeloze bankwerker met vrouw Johanna Bourguinon in Amsterdam terecht gekomen, daar werd Gerardus geboren. Sr. is voor de oorlog terug in Rotterdam met zoon een bankwerkerij met taxibedrijf begonnen en werd in de oorlog te werk gesteld in Duitsland. In 1944 mochten zij op verlof naar huis. Sr was zodanig ziek dat hij niet terug kon en Jr te laat ging. Hier is de history zoek. Bij het zoeken in de Holocausts in Polen kwam ik Sauvangsjo tegen. Na contact hoe een Chinese naam tussen de Joodse kan komen kreeg ik eerst uitleg dat daar alleen Joden in een Holocaustmonument kunnen staan, dus werd Sauvangsjo gelijk geschrapt. Hij stond in gedenkboek 26 in de categorie Sjoa concentratiekamp Warschau als overleden 10 Augustus 1944. Zijn vader is na de bevrijding overleden. 

Pim Breet - 27 dec 2021 - 20:05







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu