stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Op zoek naar Pieter Coli j.m. uit Switserland rond 1682-1696 was hij hellebaardier bij Willem IIIProfiel afbeelding

Hallo allen,

Zoals het onderwerp al aangeeft ben ik op zoek naar Pieter Coli j.m. uit Switserland. Hij is in 1695 getrouwd in Den Haag. Hij was al rond 1682 hellebaardier bij Willem III van Oranje Nassau, hij zal dus ook waarschijnlijk met Willem III in Engeland hebben gezeten. Ik ben geïnteresseerd in de herkomst van Pieter / Petrus en of daar iets over te vinden is. Daarnaast wil ik ook graag wat meer weten waarom en hoe de hellebaardiers in aanmerking kwamen om zich rondom de vorsten in die tijd te begeven. Misschien hebben jullie tips en aanwijzingen die mij verder kunnen helpen? In de Nederlandse Fora heb ik uitgebreid info gehad over zijn Nederlandse verblijf.

Dank alvast

Rob Coli

Rob Coli - 23 nov 2022 - 20:21

In de Nederlandse Fora heb ik uitgebreid info gehad over zijn Nederlandse verblijf.


Dat is hier te vinden, om dubbel werk te vorkomen

https://www.stamboomforum.nl/subfora/2/2/86212/0/op_zoek_naar_pieter_coli_jm_uit_switserland_rond_1675

Jan CIavaux - 23 nov 2022 - 20:59


Tja, zie dat maar eens te vinden...

Op grond van treffers in familysearch valt er mogelijk iets te zeggen over zijn afkomst. Van die plaatsen moeten dan al gegevens beschikbaar zijn. En dan zal vervolgens ook moeten blijken of de betreffende persoon ook daadwerkelijk naar de Nederlanden is getrokken. 

JP Ouweltjes - 24 nov 2022 - 15:25 (laatst bijgewerkt 24 nov 2022 — 15:26 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu