stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Graz (Steiermark, Oostenrijk): Rudolph Martin Portmann, wonende en overleden aldaar rond 1880 opgelostProfiel afbeelding

Ik zoek naar het overlijden van Rudolph Martin Portmann, geb. Darmstadt 26 maart 1813, zoon van de graveur en kunsthandelaar Ludwig Gottlieb of Louis Portman(n), die rond 1800 in Amsterdam werkte. Rudolph Martin Portmann woonde omstreeks 1880 in Graz, Steiermark, Oostenrijk. Hij overleed voor 8 juni 1881.

Heeft iemand misschien ervaring met onderzoek in die plaats rond die tijd? Bestaat er een genealogische vereniging in Graz of in Steiermark, waaraan hulp gevraagd zou kunnen worden?

Bij voorbaat graag hartelijk dank voor alle hulp!

Kees Briet - 7 feb 2023 - 09:50

In Oostenrijk is de landelijke vereniging "Der Adler" aktief. Zie ook Wikipedia: https://de.wikipedia.org/wiki/Heraldisch-Genealogische_Gesellschaft_%E2%80%9EAdler%E2%80%9C 

Verder staat hier https://anno.onb.ac.at/ het Oostenrijkse equivalent van Delpher: gedigitaliseerde kranten van het gehele Oostenrijkse Keizerrijk (dus zo'n beetje alles tussen Rusland en Zwitserland in).

Michaël

Boers 2 - 7 feb 2023 - 10:26

er is een index op het Totenprotokoll van Graz [hier]

Peter B - 7 feb 2023 - 14:28


Goedenavond, ik heb enkele jaren terug de gemeente Graz geschreven met de gegevens die ik had, en wat ik zocht, in de hoop dat ze suggesties voor mij hadden. Maar ik kreeg tot mijn grote verrassing zo een aantal aktes toegestuurd die van toepassing waren.

Amvi - 27 feb 2023 - 20:09De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu