stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Wie kan iets voor mij opzoeken via Ancestry of My HeritageProfiel afbeelding

Ik ben geen abonnee van Ancestry of My Heritage wil daarom vragen om iets voor mij op te zoeken.

Het gaat om de vermelding van Karin Susanne Niepoort / Karin Susanne Fogh / Karin Susanne Harttung/Hartung op zowel Ancestry als My Heritage. Het betreft zo goed als zeker allemaal dezelfde persoon, waarbij volgens mijn gegevens Niepoort (Erik) de naam van haar echtgenoot was, terwijl ik Fogh als haar meisjesnaam genoteerd heb staan. Zij is geboren 1943 en overleden 2006. Zie ook mijn vraag van enkele dagen geleden. Een en ander speelt in Denemarken.

Waar de naam Harttung op slaat? Geen flauw idee. Maar bij haar overlijden wordt zij, vreemd genoeg,  als Karin Susanne Niepoort Harttung vermeld. Alsof dat (en dus niet Fogh) haar meisjesnaam was.

Ik hoop niet alleen erachter te komen wat zij met de naam Harttung te maken heeft, maar ook wie haar ouders waren. 

Liesbeth Niepoort - 12 sep 2023 - 21:16 (laatst bijgewerkt 12 sep 2023 — 21:17 door auteur)

Anneke 12 - 12 sep 2023 - 22:10

hoi Liesbeth, ben helaas geen abonnee meer van Myheritage, mis het soms ook om even iets na te kijken, op te zoeken. Ik beëindigde het abonnement na 1 jaar waarin ik veel op heb kunnen halen aan gegevens voor mijn stamboom, om dan door te gaan op Geneanet (bevalt goed). groet! Janna

Janna vE - 13 sep 2023 - 08:28

Een bezoekje aan Geneanet leverde helaas geen treffers op, ook geen treffers die alleen toegankelijk zijn voor premium-leden. Probleem zal ook wel zijn dat ze helemaal niet zo lang geleden geboren is waardoor haar gegevens niet openbaar zijn. Mogelijk is via Deense kranten wel iets meer van haar te vinden, maar ik heb geen idee hoe daarnaar te zoeken. En ben de taal ook niet machtig.

Liesbeth Niepoort - 13 sep 2023 - 09:59

In een stamb0bom beheer door Pieter van der Jagt (wonend in Denemarken) vind ik:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

karel honings - 13 sep 2023 - 14:38

Misschien hoort d enaam Harttung (en haar overlijdensjaar??) bij een andere persoon.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

karel honings - 13 sep 2023 - 14:57

of ze is hertrouwd in het jaar 2000 bijvoorbeeld, ze was dan pas 57 jr

Janna vE - 13 sep 2023 - 17:28

Karel voor zover ik weet had Erik Niepoort alleen twee zonen en ook verder in de fa

milie voor zover bekend niemand anders met de naam Karin Susanne. Maar ik moet zeggen dat ik van mijn Deense familie geen compleet beeld heb enook niet goed weet hoe in Denemarken te zoeken

Liesbeth Niepoort - 13 sep 2023 - 22:29

Ik heb wel een all-inclusive abonnement van myheritage. Verrassend genoeg is de eerste notering die boven water komt deze:

Karin S  Niepoort, met "mogelijke echtgenoot" Erik Niepoort, geboren  6 september 1934, niet in Denemarken,  maar in Potomac, Maryland, USA...De notering kwam boven water bij zoekopdracht Karin SusannA ipv SusannE Niepoort en is van 2004. Er wordt 1 zoon vermeld met voornaam Christian A. Niepoort,  geboren 1971... Dit zijn resultaten van de federale overheid. Ik heb de foto van de gegevens geplaatst, maar zal in NL onder de bescherming persoonsgegevens vallen, dan mag de redactie van 't forum 'm svp verwijderen, ik krijg 't niet voor elkaar, digibeet.  🤔  Neemt u maar buiten de site contact met me op, dan stuur ik u de foto. Er staat namelijk ook nog een telefoonnummer bij (en zelfs de namen van de buren van toen..).  En ik zal verder zoeken !

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 14 sep 2023 - 02:55 (laatst bijgewerkt 14 sep 2023 — 03:16 door auteur)

Er is in Denemarken ook het nodige te vinden, en wel uit verschillende stambomen van de familie Harttung. Daarbij komen in ieder geval 2 personen met de naam Karin (zonder S.) Niepoort voor. Een tweede Karin Niepoort is ouder en Niepoort moet haar getrouwde naam zijn. Zij is geboren in Frederiksberg, Denemarken, in 1928 getrouwd met Pieter Marinus Niepoort en er staan 2 kindernamen bij: Helle en Gurli...Ik hoor het wel via de mail !

Kattenburg - 14 sep 2023 - 03:27

Hartelijke dank voor je informatie. Hierbij enkele reacties:

- Karin Susanna/Susanne en haar man Erik Niepoort waren Denen, maar ze hebben een aantal jaren in de VS gewoond. Het echtpaar heeft voor zover mij bekend twee zonen gekregen, waarvan de in de VS genoemde zoon de oudste was. De ander is een musicus die een in 2006 uitgebrachte plaat heeft opgedragen aan Karin Susanna (zie reactie op mijn eerdere vraag over dit onderwerp via de link van Anneke 12).

- De andere Karin (zonder Susanne) Niepoort was Karin Niepoort-Mörkeberg, echtgenote Pieter Marinus Niepoort. Dit echtpaar had een dochter Helle en een aangenomen dochter uit Karins eerdere huwelijk (Gurli).

Kennelijk heb je wel e.e.a. gevonden over de familie Harttung, ook in relatie tot de naam Niepoort. Maar het is me niet geheel duidelijk wat je dan gevonden hebt, afgezien van Karin Moerkeberg. 

Alle Niepoorts in Denemarken zijn familie van me, dus alles wat je met die naam kunt vinden is interessant!

Liesbeth Niepoort - 14 sep 2023 - 08:51

Goedemiddag,  allereerst dit adres, is dat bekend?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 14 sep 2023 - 16:44

Deel 2: Dit komt uit een stamboom van de familie Harttung grnaamd 'Voorouders van Philip Alexander Harttung'. Daarin staat Karin Susanne genoteerd als partner van een Harttung. Dat wil dus zeggen dat hij óf nog leeft, of dat de familie, al zou hij al zijn overleden, zijn gegevens niet openbaar wil maken. Maar zij hadden dus inderdaad een relatie, vanaf  wanneer is nog onbekend. De stamboom is opgezet door ene Johan Harttung, met wie via het systeem contact kan worden opgenomen. Helaas leert de ervaring, dat echt bijna nooit iemand reageert op een verzoek om contact.  . . 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 14 sep 2023 - 16:58 (laatst bijgewerkt 14 sep 2023 — 17:23 door auteur)

Ook ene William Alexander North (Alex) Harttung heeft Karin Susanne in zijn "Harttung Website' opgenomen. Hij noemt de partner van Karin Susanne "onbekend Harttung", waarschijnlijk omdat hij nog in leven is. Daar kun je op de link klikken en dan komt het volgende scherm:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hieruit blijkt dat Karin Susanne inderdaad een relatie had, en zelfs met deze onbekende Harttung was getrouwd. De namen van haar schoonouders worden ook vermeld, evenals de namen van 2 broers van Karins tweede echtgenoot. De ene is overleden, de andere leeft nog. Gezien de toevoeging 'Alexander North" aan de naam van de overleden zwager van Karin Susanne, lijkt me degene die deze stamboom  heeft opgezet haar andere zwager. Uit verder doorklikken  blijkt dat  de twee broers halfbroers zijn, zij zijn kinderen uit een tweede huwelijk met een Engelse mevrouw North.

Kattenburg - 14 sep 2023 - 17:12 (laatst bijgewerkt 14 sep 2023 — 17:30 door auteur)

En kent u deze foto al van de 'andere' Karin Nieuwpoort ? Morgen kan ik eventueel nog verder zoeken,  als u nog vragen heeft. .

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 14 sep 2023 - 17:43

Leuk die foto van de andere Karin. Haar heb ik vroeger wel eens gezien, zij kwam met haar man nog wel eens naar Nederland. Ook met hun zoon Erik. Heel lang geleden, ik was nog een lagereschoolkind.

Maar de andere Karin snap ik nog steeds niet: Er staat dat zij Harttung geboren Niepoort heette. Maar als zij in 1943 geboren is, dan is zij geboren als Fogh (althans zeker niet als Niepoort) en in 1968 getrouwd met (Erik) Niepoort. Tenzij ....... Karin S Fogh en E Niepoort zelf een dochter Karin S. hadden die met een meneer Harttung getrouwd is geweest. Die zou dan 1968 of later geboren moeten zijn, in Denemarken of in de VS (waar Erik en zijn vrouw een tijd hebben gewoond). 

Liesbeth Niepoort - 14 sep 2023 - 18:06

Op de naam Karin (Susanne) Fogh komt helemaal niets boven water...

Kattenburg - 14 sep 2023 - 18:16 (laatst bijgewerkt 14 sep 2023 — 18:17 door auteur)

Op het adres dat Kattenburg om 16:44 vermeldt, woont nog steeds een Harttung (zie je andere vraag, de bijdrage van Ozlady - 11 sep 2023 - 14:02). Misschien een belletje of brief aan wagen? 

Anneke 12 - 14 sep 2023 - 18:30

Vreemd. Ik heb mijn gegevens van de familiestichting enzal nog eens navragen. In de VS wordt zij alleen al Niepoort vermeld, wat de naam van haar echtgenoot was

Liesbeth Niepoort - 14 sep 2023 - 18:30


Uit een stamboom op Geneanet blijkt dat Karin S getrouwd was met Mads Harttung, een naam die ook bij mijn eerdere vraag al een keer langskwam, compleet met foto. Helaas verder geen gegevens als huwelijkdatum etc., behalve dat het huwelijk ruim na 1975 gesloten moet zijn, omdat Mads toen voor het eerst trouwde en uit dat huwelijk drie kinderen geboren zijn.

Liesbeth Niepoort - 16 sep 2023 - 14:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu