stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Informatie van Nederlanders geemigreerd naar Australie!


Profiel afbeelding

Leuke site als je familie van je in het verleden naar Australie is geemigreerd, in sommige gevallen zelfs voorzien van foto's van het gehele gezin!

http://naa12.naa.gov.au/

Click op Guest.

Hierna bent U ingelogged en kunt U de familie naam ingeven en opnieuw op search clicken, waarna U het resultaat krijgt te zien.

Keywords (or name) >>>  vul een familienaam in en click op search

Als number of matches groter dan 0 is, click dan op display om de resultaten te zien.

U krijgt nu per entry de gegevens van het gezin te zien, en bij sommigen waar U aan de rechterkant ?view digital copy? ziet kunt U zelfs details vinden zoals foto?s.

Maar ook in het nationaal archief kunt U dit soort informatie opvragen, alleen minder details op

http://www.nationaalarchief.nl/emigranten/nl/Default.asp

Chris Werensteijn

Chris,

Dank! Ik vond snel en eenvoudig een familielid.

Groet, Henk Meerdinkveldboom

H.J. Meerdink Veldboom

Geen dank, Henk blij dat je er iets mee hebt kunnen doen.

Groetjes Chris

Chris Werensteijn

Chris,

Voor mij in ieder geval een gouden tip. Harstikke bedankt!!!

Ronald Degenaars

Hele fijne link. Bestaat er ook zoiets voor Nieuw Zeeland?

Gr.

Mark

Mark van der Velden

Inderdaad een verbluffende bron, die Australische overheidsarchieven.

Wie geluk heeft en digitaal gescande dokumenten bij een gezocht persoon vindt, blijft zich verbazen: over de vele gegevens die publiek zijn van personen die minder dan 100 jaar geleden zijn geboren, en over de emigratieburokratie in de jaren '50. Ik vond bij één emigrant 33 vellen reproducties met gegevens over bijv. scholing en arbeidsverleden (inclusief opsluiting in kamp Amersfoort), en verlaringen van ex-werkgevers.

Dank voor vondst en doorgifte ervan!

Willem H. Kranendonk

Idd leuke link, vooral om dan te lezen dat je familielid australiër wil worden en dit ook mag onder de wet van "aliens". VerrastLachen

oftewel er staat: "To amend the Laws relating to Aliens"

Even voor de duidelijkheid, ik weet dat men hiermee een vreemde bedoelen, maar als je het leest als extra terresterial dan klinkt het erg grappig.

Irma Bresser

Chris,

Hartelijk dank. Ik heb dank zij jouw tip een familielid opgespoord.

Wim

Wim Hobers

Hierbij zoek ik de broer van mijn moeder G.Smit. hij is aan genomen dus een pleegbroer van mijn moeder en voor zover als ik weet heet hij henk Smit geboren in midwolda (Groningen) rond 1930,32.

Hij is geemigreerd naar australie rond 1955,56 en woont nu dacht ik in Sidny samen met zijn Zoon Rudy.

Ik zou graag willen weten of hij nog leeft en zoja graag kontact met hem of zijn zoon

H.L.R.Bourgonje

Hallo

Ik denk det het over de volgende personen gaat, maar ik neem aan dat je wel iets weet over Henk.

Als het Hendrik Smit is geboren 24 Mei 1930, dan zou hij getrouwd moeten zijn met Cornelia Sier denk ik.

De gegevens zijn niet zichtbaar, maar tegen betaling kan je wel en copy opvragen in het Nederlandse archief of in Australie.

http://www.nationaalarchief.nl/emigranten/nl/searchForm.asp

Smit, H.
geboren 24 mei 1930, heeft de reis gemaakt met het schip Johan van Oldenbarnevelt, aangekomen in Australië op 22 maart 1957, emigratiekaart in kaartenbak Melbourne

SMIT Hendrik born 24 May 1930; Cornelia (nee Sier) born 2 October 1928 - Dutch - travelled per ship JOHAN VAN OLDENBARNEVELT departing in 1957 under Netherlands Australian Migration Agreement

Groetjes Chris

Chris Werensteijn

Een late reactie of liever gezegd een vraag om hulp. Na lang zoeken heb ik de kinderen van mijn oma compleet gekregen. 2 ervan zouden geemigreerd zijn naar australie na 1944. Ik kom hun namen helaas niet tegen in de lijsten op de site van de australische overheid die hier als tip gegeven wordt. De emigratiekaarten kan ik kennelijk ook niet opvragen want dan moet ik aantonen dat ik of toestemming heb of aantonen dat ze zijn overleden En dat probeer ik juist uit te zoeken... Het gaat om Adrianus cornelis soeters geb 1-9-1925 Maria johanna geertruida soeters 3-4-1927 Heeft iemand een tip hoe ik nu toch verder kan zoeken ?

esther van tilburg

Als je ongeveer weet wanneer en hoe ze naar Australie zijn vertrokken dan kan je eens in gahetna in de pasagierslijsten zoeken op http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/passagierslijsten

Er zijn wel mensen met de achternaam Soeters naar Australie geemigreerd, maar die voldoen niet aan de door U genoemde personen.

In het verleden heb ik immigratie documenten kunnen downloaden die zelfs medische gegevens van de personen bevatten, maar dat ging wel een beetje ver met de privacy regels ik kan me dus wel voorstellen waarom men dit beter heeft afgeschermd.

Soms heb je geluk en kan je in de overlijdens gegevens (Orbituaries) uit kranten iets vinden.

Chris Werensteijn

Hi Esther,

Hoe zeker ben je dat deze 2 Soeters (broer en zus) inderdaad naar Australie zijn gegaan? Er is nl geen spoor van ze te bekennen. Het dichtstebij is een (overleden) Cornelis Soeters in New Zealand, maar die was pas in 1931 geboren.

Is er toevallig nog iets meer bekend betr mogelijke partners en kinderen?

 

Sylvia

Ozlady

Bedankt! Die ga ik nog maar eens uitpluizen dan!

esther van tilburg


Goedenavond Bedankt voor uw reactie. Deze twee zijn in 1938 uit huis geplaatst en in tehuizen opgevangen. de namen en geboortedata moeten kloppen die heb ik van de gezinakaarten gehaald en zijn door andere familieleden bevestigd. op volwassen leeftijd hebben deze broer en zus nog eenmalig (jaren 50) Mijn grootmoeder bezocht om afscheid te nemen omdat ze naar australie samen ziuden vertrekken.( bij dat bezoek waten meerdere familieleden aanwezig dus die informatie is ook bevestigd) Meer tekenen van leven zijn er daarna nooit meer vernomen...

esther van tilburgPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu