stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Informatie van Nederlanders geemigreerd naar Australie!


Profiel afbeelding

@ Robin,

Houdt rekening met de privacyregels zoals die ook op dit forum gelden. Geen informatie over nog in leven zijnde personen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Vriendelijk dank. Waar kan ik deze funeral notice bekijken. Ik kan deze online nergens vinden. Alvast bedankt Robin

robin witte

Langs deze weg een tip over emigranten naar landen zoals Australië. Men kan zijn doorgereisd naar een of meer landen na aankomst in Australië. Ook mogelijk dat men in Nederland heeft vermeld, bestemming naar bijvoorbeeld: Melbourne. Dat betekent nog niet, dat men ook daar van boord is gegaan en daar gebleven. Of een of meerdere keren tijdelijk in Nederland zijn geweest. Misschien daarna in Nederland gebleven, wel of niet inmiddels overleden (ergens).

Macy Deden

@ Ozlady Waar heeft u deze berichten gevonden. Kan ik deze online inzien? Of kunt u mij die sturen. Alvast bedankt. Hartelijke groeten Robin

robin witte

De gegevens komen van indexen. Ik heb zelf geen togang tot de originele bronnen.

Ik weet niet wat je verwacht te vinden op de funeral notice van Lena. Dit zal alleen begraaf of crematie info bevatten en is dus niet hetzelfde als een eventuele "Death Notice" of Obituary. Als je wilt dan kun je voor $22-$31 de death certificate van Dirk aanschaffen (https://www.familyhistory.bdm.qld.gov.au/ )

Verder kan ik je nog wel vertellen dat het echtpaar vanaf 1963 voorkomt op de electoral rolls in Queensland. Ze schijnen altijd in suburbs van Brisbane te hebben gewoond. De laatste beschikbare roll is voor 1980 en Lena woont dan al in Sherwood. De kinderen heb ik niet kunnen terugvinden na hun emigratie: De dochter zal misschien jong zijn getrouwd en de zoon heeft een te algemene naam. Misschien dat de death certificate van Dirk iets bevat betr de kinderen?

Er is nog een cemetery entry op FindmyPast voor Dirk, maar ik weet nog niet wanneer ik de kans krijg om dat te bekijken.

Ozlady

Dirk is in Mt Thompson Memorial Garden (het zegt niet of hij begraven of gecremeerd is)

https://www.heavenaddress.com/restingplace/mtthompsonmemorialgardens/dirk-de-vries/333926

"Collection Of Cremated Remains | Year: 2002 Month No.: 4 : 1"

Ozlady

@ Ozlady Hartelijk Dank! Weet u hoe ik het bericht van lena lize de vries kan inzien. Misschien staan er nog namen van kinderen en kleinkinderen waar ik aanknopingspunten vind. Bedankt Robin

robin witte


Zoals ik al eerder had geschreven:  Dirk's death certificate zal misschien die informatie bevatten .....

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!