stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Zoektocht familie van Huib Toet in Australie


Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben Teunis Bruin en ben op zoek naar neven en een nicht van mijn oom Huib Toet in Australie die daar naar toe gegaan is na de 2de wereldoorlog.
Huib Toet heeft in de oorlog gewerkt aan de Birma spoorweg en is na de oorlog met een schip via Singapore overgestoken naar Australie waarna hij daar is getrouwd met een Australische.

Wat ik nog meer weet is dat hij 3 zonen en een dochter had.
2 zonen zijn bij de Marine gegaan en 1 zoon is schaapscheerder geworden,van de dochter weet ik weinig af.
Ze woonden in een klein stadje in de buurt van Brisbane.
Helaas is alle info verloren gegaan met wateroverlast.

Wie heeft hier meer info over?

Teunis Bruin

Goedemorgen.

Weet u wanneer de man is geboren en  waar?

Wie zijn zijn ouders?   Volledige voornamen zijn die bekend? Is het A. H  Toet

Mvg

Elisabeth

Goedenmorgen Elisabeth,

Exact weet ik het niet maar dat zal rond 1920 zijn geweest op Scheveningen of Den Haag.

Vader heet Arie Toet dacht ik maar volledige naam weet ik ook niet,mijn oma,s naam weet ik ook niet meer.

Volgens mij was Huib het oudste kind van het gezin daarna had hij nog 1 broer,Arie en 5 zussen,Mijn moeder Petronella Arina Toet,Sjaan,Truus,Rie en Rina,die is pas overleden op hoge leeftijd in verzorgcentrum Swetterhage/Zoeterwoude.

Teunis Bruin

Hi Teunis,

Je vermeldt "ben op zoek naar neven en een nicht van mijn oom Huib Toet". Ik neem aan dat je zijn kinderen bedoelt??? Je geeft niet aan of je algemene informatie of contact gegevens wilt. Gaat het om het laatste, dan heb ik misschien een mogelijkheid voor je. Indien je hierin geinteresserd bent dan zul je mij even een persoonlijk bericht moeten sturen (Om de privacy van een levend persoon te beschermen!)

Sylvia

Ozlady

Ik heb een gezinskaart gevonden van Arie Toet, geboren 4-6-1895 (beroep zeevisscher) gehuwd op 31-10-1917 met Petronella Plugge geboren op 28-12-1895. Er staan ook 7 kinderen op de kaart waaronder een Huibertus Cornelis geboren op 10-10-1919 en een Petronella Arina geboren op 12-6-1929. Ik vermoed dat dit het gezin van uw moeder, oom en grootouders is. Broer Arie was ouder dan Huib volgens deze kaart. 

Stamboom van Welsenes

- verwijderd

Elisabeth

@Elisabeth

Ik denk dat dit ene Harry Toet is, die jaren in Engeland heeft doorgebracht. 

cheers, Sylvia

Ozlady

@Sylvia, heb de persoon verwijderd.

Groet

Elisabeth

@Silvia,sorry voor de niet volledige uitleg,dus het volgende.

Ik ben inderdaad op zoek naar zijn kinderen en ook zijn vrouw voor misschien contact op facebook of briefwisseling hoe het met ze gaat daar in Austalie.

Ik weet dat mijn oom al geruime tijd is overleden door een ongeluk,hij is na de 2de wereldoorlog maar 2x keer overgeweest om zijn ouders te bezoeken dus liet een grote indruk met mij achter want ik was nog een kleine jongen toen.

@ wat fantastisch zeg dat je die gezinskaart heb,ja inderdaad geen twijffel mogelijk dat was de familie van mijn moeder.

Tot zover iedereen alvast heel erg bedankt voor het meezoeken.

Teunis Bruin


@Teunis, zoals ik al zei, ik denk dat ik een contact mogelijkheid heb. Neem even contact op via een PB als je daar belang bij hebt.

 

Sylvia

Ozlady
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.