stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Zuid-Afrikaanse Oeloff & Ollof Marthinus Reeders [opgelost]


Profiel afbeelding

Deze twee personen hebben een gelijke naam en leefden in dezelfde periode en zijn geen familie:

Oeloff Marthinus Reeders (1886-1956) trouwde met Barabara Rlizabeth Rademeyer (1900-1950). Zijn ouders waren Cornelis Johannes Reeders (1844-1887) en Joanna Carolina S. Bergh (1855-1930) en zijn Nederlandse grootouders Jacobus Johannes Reeders (1802-1886) en Albertha Adriana Gravendaal. Oeloff had een zoon Arnaud (1928-2012) en een dochter Olive (-2010)

Ollof Marthinus Reeders (1873-1954) trouwde eerst met Elizabeth van Rijneveld in 1905 (Winburg, Orange Free State) en daarna met Nora Louise de Verde Hardcastle (1886) in 1931 (Natal). Met haar had hij 3 kinderen: Clarice (1911), Thurl en Millicent (1914). Clarice trouwde met Geoffrey Roy Ayris (1905) in 1934 (Natal) en Millicent trouwde met Frederick C.W. Giebel hauser (1987) in 1933 (Natal).

Ik zou graag willen weten wie de (voor)ouders waren van Oloff? In mijn gegevens kom ik geen vergelijkbare naam tegen bij de 2 omen van Oeloff: Jacobus A. Reeders (1832-1887) die trouwde met Suasanna Johanna Marnitz (1834-1888) en Hendri(k) Reeders (1840-1908) die trouwde met Maria Bergh (1843-1925). Ik heb geen vaste data van hun kinderen en hele andere namen.

F. Reeders

Zijn doop te Uniondale met ouders (NB bovenstaand echtpaar Cornelis en Joanna waren getuigen!):

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HT-65G9-6JC?i=79&cc=1392488&cat=2357603

 

Sylvia

Ozlady

Bedankt. Ik had dat vermoeden al, maar ik kon het bewijs niet vinden. De getuige Johanna Elizabeth Reeders (geb. Bergh) moet de vrouw van Cornelis Johannes Reeders zijn (Joanna Carolina S. Bergh).

Ik heb nu van de 3 broers resp. de volgende kinderen:

Jakobus: Rachel Suzanna (1859), (Eva Suz)Anna (1907), Jacobus Andreas (1868)
Cornelis Johannes: Jakobus (1875), Albertha (1877), Jacoba Andriette (1879), Maria Magdalena (1881), Oeloff Martinus (1886), Johanna Elizabeth (1873)
Hendrik/Henry: Wilhelm Johannes  (1852), Olaff Martinus (1873)

Alleen van Oeloff heb ik harde gegevens van nazaten. De meest wazige gevens zijn die van Jakobus (Rachel, etc). Op familysearch heb ik daarover ook niets meer kunnen vinden.

F. Reeders

Ik ben niet zeker waar je verder op zoek naar bent ... Geboorte en overlijdens etc voor de kinderen van de 3 broers?

Ozlady

Kijk ook eens in de archieven. 

http://www.national.archsrch.gov.za/sm300cv/smws/sm300dl

http://www.national.archsrch.gov.za/sm300cv/smws/sm30ddf0?20170912210156F0163868&DN=00000002

Your query, (reeders) was located in 69 documents. .
Please select an action from those available above.

Bijvoorbeeld:

DEPOT     KAB                                                                  
SOURCE    CSC                                                                  
TYPE LEER
VOLUME_NO 2/6/1/285                                                            
SYSTEM    01                                                                   
REFERENCE 103                                                                  
PART      1                                                                    
DESCRIPTION          MOTION. PETITION OF OLLOF MARTHINUS REEDERS IN RE REGISTRATION OF    
           ANTENUPTIAL CONTRACT.                                               
STARTING  19060000                                                             
ENDING    19060000

richard ambagtsheer

@F Reeders

Zuid Afrikaans onderzoek is nogal intensief en niet altijd rechtlijnig. Ik denk dat er betere resultaten zullen zijn wanneer de individuen een voor een worden behandeld. Net als in je originele vraag, geef alles wat je al weet over een bepaald persoon en wat er nog mist.

 

Sylvia

Ozlady

Richard, de 2e link is verlopen en krijg ik dezelfde link als er boven. Ik heb even snel gekeken en ik heb daar al een hoop losse gegevens uit gehaald. Nu ik meer gelinkte gegeven heb, wil ik de Zuid-Afrikaanse boom verder uitpluizen.

Hij begint met Jacobus Johannes Reeders x Alberta Adriana Gravendaal. Ze hadden 6 kinderen in NL, 2 in IND en 3 in ZA. De 3 broers die naar ZA emigreerden: Jacobus A. Reeders x Susanna Johanna Marnitz, Cornelis Johannes Reeders x Johanna Elizabeth C.S. Bergh, en Hendrik (Henry) Reeders x Maria Magdalena Bergh.

De nazaten van de 1e broer Jacobus A. zouden de volgenden kunnen zijn: Rachel Suzanna Reeders x Johannes Jacobus Lindeque, (Eva Suz)Anna Reeders x Wentzel Chrifstoffel Coetzer, en Jacobus Andreas Reeders. Van deze laatste persoon weet ik niet met wie hij trouwde en zijn kinderen zouden kunnen zijn: Jacobus Andreas Reeders x Christoffelina du Plesis, en Eva Francisina Jacona Reeders x Ernst v/d Spuy.

Graag zou ik willen weten met wie Jacobus Andreas trouwde, maar van alle nazaten heb ik geen bewijs kunnen vinden of ze wel daadwerkelijk nazaten zijn van de eerste broer.

De 2e broer Cornelis Johannes daar heb ik vaste gegevens van de kinderen, maar niet van allen weet ik met wie ze trouwden. Die 2e broer had de volgende kinderen: Jakobus Reeders (1875-1876), Albertha Reeders (1877-1901) x dhr. Gravendaal?, Jacoba Andriette Reeders (1881-1937) x ??, Maria Magdalena (1881-1937) x dhr. Moyle?, Eva Maria Reeders (1884-1950) x ??,  Oeloff Martinus Reeders x Barbara Elizabeth Rademeyer (ik heb ik al hun nazaten), Johanna Elizabeth Reeders (1873-1957) x ??

Graag zou de gegevens van de echtgenote(n)(s) willen hebben.

Van de 3e broer Hendrik (Henry) Reeders x Maria Magdalena Bergh heb ik slechts 2 kinderen: Wilhelm Johannes Reeders x Anna Christina v/d Hoven, en Olaff Marinus Reeders x 1. Elizabeth v. Rijneveld + 2. Nora Louise de Verde Hardcastle.

Wilhelm had 2 zonen: Andrew Reeders (1886) x ??, en Wilhelm Johannes Reeders (1887-1924) x ?? En Olaff had 3 kinderen: Clarice Reeders x Geoffrey Roy Aris, dhr. Thurl Reeders x ??, en Millicent Reeders x Frederick C.W. Giebelhauser.

Ook hier wil ik de ontbrekende echtgenotes aanvullen en hun kinderen.

F. Reeders

Onderzoek vanuit Nederland kan wel eens lastig of tijdrovend zijn. Je kan dit ook uitbesteden.

Op de home page zie je een tab met " professional freelance researchers at public archives".

Ik heb aantal jaren geleden ook een keer, met succes en tegen een redelijk van te voren afgesproken bedrag, gebruik gemaakt van een professional.

richard ambagtsheer

Ik zou met bovenstaande overvloed aan namen, maar zeer onvolledige gegevens misschien kunnen werken als het om de Verenigde Staten ging. Maar dat gaat niet op in Zuid Afrika. Zuid Afrikaans onderzoek is al moeilijk en intensief genoeg vanuit het buitenland, maar zo is er geen beginnen aan. Ik zie bv geen enkele plaatsnaam of provincie en ook geen huwelijksdata. Datums zijn alleen maar jaren en nooit voledige datums.

Neem een heel klein overzichtelijk en handelbaar stukje van de familie en voeg alle bekende en zo volledig mogelijke gegevens toe (behalve wanneer het om nog levende personen gaat want die horen niet op dit forum vanwege hun privacy). Geef duidelijk aan wat niet bekend is en/of wat je graag zou willen weten. Zo kunnnen we stapje voor stapje de hele familie afwerken ... Of, ga inderdaad de voorgestelde richting van Richard op door een betaalde oplossing te zoeken.

groetjes Sylvia

Ozlady

Richard, tijd is geen probleem en ik ben als hobby genealogist al erg ver gekomen met (verre) famililieleden, forumbezoekers en het doorzoeken van sites. Ik heb echter te veel losse gegevens die ik niet kan linken.

Sylvia, hoe ben je precies aan die afbeeliding link gekomen van 12 sep? Wanneer ik in familysearch ga zoeken, kom ik die afbeelding niet tegen. Zodra ik weer wat meer tijd heb zal ik de ZA boom aanvullen met plaatsen en trouwdata. Tekst is natuurlijk niet zo duidelijk als een afbeelding en momenteel ben ik bezig een NL boom te reorganiseren zodat alles op jaartallen beter klopt.

F. Reeders

Als je met zoeken bedoelt, zoeken tussen de geindexeeerde records op Family Search (i.e Search/Records), dan heb je gelijk, daar zit deze niet bij.

In dit geval heb ik in Search/Catalog gezocht naar Uniondale films gezocht. Je kijkt dan maar naar alle gegeven mogelijkheden, hopende dat er iets nuttigs online is en tevens beschikbaar voor het algemeen publiek. Er bleken films van de Dutch Ref church online beschikbaar te zijn en na een tijdje bladeren bleek de doop daar gelukkig tussen te zitten.

Helaas gebruiken teveel mensen niet de vele geweldige faciliteiten van Family Search.

Ozlady

Als ik zoek bij familysearch - Catalog - surname dan geen resultaten. Als ik hetzelfde doe met place South Africa + surname ook geen resultaten. Met alleen place South Africa kom ik bij een grote lijst terecht beginnende met South Africa - Almanacs (4). Ben je daar begonnen?

Ik zoek b.v. naar South Africa, Natal - Geneaology (1) en ik krijg meerdere links, maar geen inzage in enig document. Doe ik iets verkeerds of mis ik iets?

F. Reeders

Huh???? Het gaat hier niet om een bepaalde surname, maar om films/boeken etc gemaakt in een bepaalde lokatie.  Sommige items zijn online bij FS, andere niet, sommige zijn inderdaad geindexeerd op te zoeken via Search/Records (soms maar gedeeltelijk zoals in jouw geval!!)), andere moet je doorbladeren .... Soms kun je niets bruikbaars vinden op plaats level, dan moet je bv ook op staat of privincie proberen te zoeken..==> Het is echt een kwestie van dingen uitproberen en zelf wat werk doen, net zoals vroeger bij een echt archief ...

 

Ga naar: https://www.familysearch.org/catalog/search

Type in “Place”: Uniondale

FS komt dan met 2 opties. Selecteer de Uniondale in South Africa en press “Search”.

Resultaat: 2 verschillende record types voor Uniondale

In dit geval, selecteer de groep “Church records”. Nu kun je de verschillende lijsten selecteren en zien of er wat tussen zit, dat online staat (Camera symbol) en ook inderdaad beschikbaar is voor het algemeen publiek.

Ozlady

Bedankt. Ik net nog geprobeerd een huwelijk te vinden in Durban, Natal 1939-1944. Dat waren 155 foto's en het kostte wat moeite om geconcentreerd te blijven. Helaas zonder resultaat, maar dat was nog te doen. Later probeerde ik een huwelijk van 1988 in Rustenburg, Transvaal te vinden, maar 2500 foto's wordt me te veel. Dit waren enkel lijsten met tientallen namen op een enkele bladzijde. Dat is niet meer te doen. Hopelijk later worden ze wel geindexeerd...

Zijn er bepaalde plaatsen waar veel NLers naartoe gingen? Dan kan ik in de toekomst wat gerichter zoeken.

F. Reeders


Frank, Ik had al gewaarschuwd dat ZA onderzoek intensief was en daarom had ik aangeraden om het beetje bij beetje te doen. Wat ik niet echt snap, is waarom je tussen de huwelijken van 1988 zoekt terwijl de basis nog niet in orde lijkt te zijn?:

In de NL en ZA akten worden de ouders van de 3 ZA zonen steeds Jacobus Andreas Reeders x Alberta Gravendaal genoemd (ipv  Jacobus Johannes Reeders x Alberta Adriana Gravendaal). Zij hebben inderdaad 11 (levende) kinderen gehad in Nederland.

De namen van de 2 jongste ZA zonen lijken ok, maar de oudste van de ZA zonen wordt Andreas Reeders genoemd in de verscheidene akten (ipv Jacobus A. Reeders). Misschien verklaart dit de namen van de toegevoegde kinderen!

Ik zal je nog met Andreas helpen, maar moet het verder hierbij laten wegens tijdsgebrek:

Andreas Reeders b 20-06-1832 Breukelen-Nijenrode, d 26 May 1887 Winburg, bur Free State, WINBURG, Old cemetery , “Gouvernements Onderwijzer” (son of Jacobus Andreas Reeders & Alberta Gravendaal )

X Susanna Johanna Marnitz b abt 1834 George Kaap Kolonie, d 30 Sep 1888 Winburg, bur Free State, WINBURG, Old cemetery (daughter of Wilhelm Johannes Marnitz & Jacomina Josina Maeiring(?))

4 children:

Wilhelm Johannes Reeders

James Andrew Reeders

Andreas Jacobus Reeders

Jacomina Josina Reeders

 

Sylvia

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu