stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Oceanië en Azië » opzoek naar info over ramdas pitambersingh

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

ik ben momenteel de stambomen van mijn vaders kant en moeders kant aan het doorspitten. ik wil ook een DNA test doen maar dat is een ander verhaal. aan beide kanten loop ik namelijk tegen rare dichte deuren aan.

 

mijn moeder komt uit suriname, geboren uit twee indiase ouders. ik weet dat over over grootmoeder van die kant maryam mohadeb heette. wat al apart is, dit is geen gebruikelijke moslim naam maar toch is alles daarna moslim op de 1 of andere reden  ik denk vanwege mijn over over grootvader. maar 1 ding is erg apart. mijn opa heette ramdas pitambersingh. maar in de databases vind je maar 1 ding hierover. met de engelse boot de grecian is destijds mijn overgrootvader van calcutta, india ( woonde in nagawan, agra) naar suriname gegaan. en heette pozab sing doorgee. een naam die ik nergensssss kan terug vinden. maar echt nergens! ook kan ik bijna niks over mijn opa zelf en zijn moeder als helemaal niet vinden. alleen dat deze pozab sing doorgee trouwde met een pitambersingh....maar dan zou mijn opa anders heette neem ik aan. ook was een tijd de vraag of doorgee zou zijn overleden. later werd dit bevestigd. er staat in de ze de geslachtsnaam pitambersingh hebben gegegevn aan mijn opa en als voornaam ramdas. weet iemand hier meer over??? dit is zo raar! 

Mireille De bruijn

Misschien dat het lukt via familysearch website na inloggen, meer te vinden. Men kan ook persoonlijk advies vragen bij familysearch indien gewenst; heeft u daar wat aan?

M.C.Deden-Kazenbroot

ik had daar inderdaad al gezocht maar nog geen persoonlijk advies gevraagd. bedankt voor de tip

Mireille De bruijn

Ik weet niet of de naam veel voorkomend is:

http://www.familycentral.net/index/search.cfm?ref1=6104:15

Ramdas Pitambersingh

Birth:

3 Oct 1912

Paramaribo, Suriname

Death:

1977

Heidi Jonkman


Heel erg bedankt.  Nee niet echt.  Ik had deze info inmiddels gevonden . Van mijn oma haar kant in india kan ik iets meer vinden . Tot mijn overgrootmoeder terug.  Maar ook daar stopt het .Want ze hadden voor Indiërs geen gebruikelijke namen.  Mijn overgrootmoeder heette namelijk maryam modaheb.  Wat je nergens terug vindt.  Wel mohadeb.  Van mijn opa's kant is het helemaal een raadsel. Voor Suriname is er niks bekend lijkt wel.  En dit is alleen mijn moeders kant

Mireille De bruijn
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!