stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Familienaam Porrelli in Indi?, Australi?, Engeland en Itali?


Profiel afbeelding

Ik weet niet of dit nog wat is ...

Van de 1901 Police Gazette (VIC):
MISSSING FRIENDS
CARMINE PORRELLI is inquired for at the instance of Anthony Porelli, H.M.S. Egeria, of the Pacific Station, B.C.
Description: - 48 years of age, 6 feet high, dark complexion, beard, whiskers, and moustache.
Came to Melbourne 22 years ago, and when last heard of was residing at 42 Little Collins-street, Melbourne, being engaged in the manufacture of balloons. – O.7330. 1st August, 1901.
 

Er was inderdaad ene Anthony Porrelli geb 8 April 1877 te Bradford die een brassfinisher was op de Egeria ca 1900-1903. Deze Anthony was een van de kinderen van het echtpaar Antonio Porrelli en Mary Caroline Dav(e)y.  Zijn vader was toen al een jaar of 10 dood, waardoor er mogelijke foute gegevens kunnen zitten in dat verzoek van 1901. Ik heb nog geen andere Carmine Porrelli kunnen vinden in Melbourne ca 1880, dus denk ik dat er een redelijke kans is dat Anthony naar jouw Carmine op zoek was. Mogelijk was Carmine dus een oom of anders een achterneef van Anthony.

Vader Antonio zou ca 1850 zijn geboren te Picinisco in Italie (hier meer: http://www.walker1890.co.uk/porrelli/biographies/antonio1851.htm ). Het schijnt dat Antonio inderdaad een broer had die Carmine heette volgens: https://www.ancestry.com/boards/localities.weurope.italy.lazio.frosinone/149.354.1.1/mb.ashx . En nee er wordt geen Francisco vermeld, maar wel een Serifino geb 1843 … Ben je zeker dat Francisco inderdaad een broer was?

Door bovenstaande informatie kwam een van je vragen op een ander forum bovendrijven (http://forum.picinisco.net/viewtopic.php?t=358 ). Het is duidelijk dat jouw eigen zoektocht je ook naar Picinisco had gebracht. Zoals je waarschijnlijk zelf al hebt gemerkt is het helaas is moeilijk om die geboorten zelf even snel te kunnen checken omdat FS die geboorten nog niet vrije online toegang heeft gegeven (tenzij je naar een van hun centers gaat) en omdat het archief waar ze zich bevinden nog bezig zou zijn met het digitaliseren ervan.

Ozlady


Het lijkt net of het met elke vondst weer ingewikkelder wordt!

Antonio Porrelli geboren 1851 in Picinisco is niet een broer van de Carmine Porrelli die ik zoek. Zoals ik in mijn eerste bericht al zei is er nog een Carmine Porrelli, geboren in 1847 in Picinisco. Via dat andere forum dat ik vond kwam ik er dus achter dat dat niet dezelfde Carmine's zijn. Carmine uit 1847 had kinderen in Engeland.

Het lijkt me wel waarschijnlijk dat deze familie Porrelli verwant is aan de Carmine Antonio Porrelli die ik zoek. Veel namen uit deze familie zie ik namelijk terug in mijn familie (Carmine, Antonio, Giuseppe). Carmine uit 1847 kan best een neef zijn van Carmine uit Indonesië. Dat verklaart ook waarom zijn (waarschijnlijke) broer Francisco Antonio Porrelli niet hierbij staat.

Al kloppen de meeste gegevens uit het "missing friends" artikel niet, er was inderdaad maar één Carmine Porrelli in Australië, wat het best verwarrend maakt. Waarom zou Antonio Porrelli zoeken naar een wellichte neef van zijn toen al overleden vader? 

Ik heb op het forum gevraagd of er nog meer Porrelli's waren met het beroep ijsmaker, en of er Porrelli's waren die naar Napels zijn verhuisd. 

Sem BeljaarsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu