stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Vertrek en aankomst 1938 Theo(dorus Mattheus) Graaf in Zuid AfrikaProfiel afbeelding

Op 7 februari 1938 schrijft de moeder van Theo Graaf in een brief aan een andere zoon: "Gister heeft Theo bericht gekregen dat er telegrafisch bericht was ontvangen uit Afrika dat ze hun permit kunnen krijgen. Ze deden er lijsten bij van verschillende booten. Maar ze raadde aan een Italiaansche die 4 Maart uit Marseille vertrekt. Binnen drie dagen moeten ze bericht doen. Ze krijgen dan een gids mee voor de treinreis." Theo heeft tot 1949 (het overlijden op Texel van zijn vader ) in Zuid Afrika gewoond en gewerkt als bouwvakker en aannemer. Wie kan mij helpen bij het vinden van de datum van vertrek naar en aankomst in Zuid-Afrika, en liefst ook de passagierslijst van het schip. Het is niet bekend of Theo inderdaad met dit Italiaanse schip en vanuit Marseille vertrokken is, en evenmin of hij samen met zijn broer Jaap (Jacob Cornelis Graaf) gereisd heeft. Alle informatie over hun emigratie is zeer welkom.

Christel Terwiel - 18 jun 2020 - 14:32Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu