stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Een oudoom die in 1925 'met de noorderzon verdween' (naar nu blijkt naar Zuid_Afrika) [opgelost] [op


Profiel afbeelding

Theodorus Johannes de Kruijs (*1883/09/23 Leeuwarden +>1936 Johannesburg??) was toen hij arriveerde in Zuid-Afrika 41 jaar oud. In NLD was hij eerder een professioneel (tamelijk prominent) fotograaf; eerst in Gouda en later Amsterdam. Heeft iemand enig idee hoe een zoektocht te beginnen in Zuid-Afrika? Theodorus is daar een (tweede) huwelijk aangegaan (1926 Johannesburg) met- en nadien ook weer gescheiden (1936 Johannesburg) van ene Catharina Maria Wilhelmina Korbag (*1904/06/02 Amsterdam +>1985 Psychiatrische Inrichting Bloemendaal??)  

Cees Attema

zie hier het 2e huwelijk 21.04.1926 te Johannesburg; Theodorus Johannes is gescheiden en fotograaf.

mogelijk volgt een 3e huwelijk, 16.04.1949 in Wynberg, Cape Province, met Sara Susanna Gerber [hier], als beroep wordt dan aangegeven gepensioneerd garagehouder.

Deze Theodorus Johannes de Kruys overlijdt 02.10.1960 [hier]; Sara Susanne overlijdt 06.12.1978 [hier]

Peter B

Terug van een weekje weggeweest!

Heel veel dank Peter, niet alleen voor de (overlijdens)informatie, met als 'bonus' mogelijk nog een derde huwelijk, maar zeker ook voor de flitssnelheid van de reactie! (het maakt me overigens nieuwsgierig naar je bron..)

Hoezo, mogelijk een 3-de huwelijk?.

Zijn beide huwelijkspartners ook overleden in Wynberg?

Tot ik enkele jaren terug uitploos dat Theodorus was uitgeweken naar Zuid-Afrika en dit noteerde in een zo langzamerhand lijvig 'de Kruijs familiedocument', zag ik ook kans de nazaten binnen en buiten NLD te lokaliseren en hen daarop te kopiëren. Het bleek dat tot dan niemand ooit heeft geweten waar hun vader resp. grootvader was beland. Dat het 'doek toen voor hen opging' werd zeer gewaardeerd!

Ik ben ervan overtuigd dat jouw finale aanvulling hetzelfde zal doen 

Cees Attema


Hun graf: https://www.graves-at-eggsa.org/main.php?g2_itemId=1855632

Sara's estate file: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9KG-BSJC

De tweede echtgenoot is teruggegaan naar Nederland na haar 1936 scheiding. Er is een kaart voor Catharina Wilhelmina Maria Korbag in Amsterdam.. In 1985 schijnt ze naar Bloemendaal te zijn gegaan.

 

Sylvia

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu