stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Ondertrouw Willem Karstensz en Anneke Koebloet 3-8-1602 DTB 410, p 150, Leeshulp gevraagd



Profiel afbeelding

Dank je wel, Pauwel.

Het is mij zelf nog nooit overkomen, dat ik een "buitenlands" woord in de amsterdamse ondertrouwregisters tegenkwam, waar net zo goed een nederlands woord had kunnen staan, vandaar dat ik struikelde over het woordje "ans".

Weer wat bijgeleerd!

groeten, Jan.

Jan Clavaux - 3 jun 2015 - 12:34

Petje af voor de transcriptie, Pauwel !

Karen - 3 jun 2015 - 12:37

Dank je, @ Karen. Maar ik kan 1 woordje niet lezen...

Pauwel - 3 jun 2015 - 12:59

Van mijn kant uit ook, petje af! Het levert jammer genoeg geen verdere aanknopingspunten, maar ik weet in ieder geval dat er een Willem Karstensz uit Aken is, die misschien later met een ander is gehuwd. Ik blijf zoeken.

Ik hoop ook, dat ik iedereen die hier naar op zoek is heb kunnen helpen met de kinderen van Carsten Willemsz en Swaentje Everts.

Misschien tot een volgende keer en allemaal heel, heel hartelijk bedankt.

En ik heb veel bijgeleerd!

Groet, Paula

Paula U. - 3 jun 2015 - 13:32

Graag gedaan, Paula.

Pauwel - 4 jun 2015 - 12:00

Wat interressant dit onderwerp!
Ik ben inderdaad een afstammeling van Carsten Willemsz en Swaentje Everts, en wel in de lijn van hun zoon Daniel Carstens (van den Bogaert), kleinzoon Isaac Danielsz, en achterkleinzoon Cornelis Uijtenboogaart!

Is er al meer gevonden over de ouders van Carsten? Is Willem Karstensz uit de geposte acte de vader?

 

Rene Uijt de boogaardt - 22 nov 2016 - 12:18

Hallo Rene,

L

Wat leuk dat je reageert. Het gaat om de stamboom Uijttenboogaard van mijn man. Hij is een rechtstreekse afstammeling van Carsten Willemsz en Swaentje Everts, tot en met Hendrick geboren 1736.

Daar splitst de afkomst tussen u en hem, mijn man stamt af van zijn derde vrouw, Petronella Gekier en u van zijn eerste vrouw, Maria Kamphoven.

Jullie zijn dus wel (verre) familie van elkaar. Grappig.

Ik heb ook een mail van u ontvangen waarin u aangaf dat u dacht dat ik wat verder ben met informatie. 

Ik kan u wel wat meer vertellen over Hendrik geboren 1 februari 1764 en gehuwd met Helena Wenk. Mag ik het mail adres gebruiken, wat u in uw mail hebt genoemd?

Paula U. - 22 nov 2016 - 14:15


@Paula: Ja, graag!

Rene Uijt de boogaardt - 23 nov 2016 - 12:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu