stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Militieregister, Geboren te? Leeshulp gevraagd.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Welke plaats staat hier? Geboren te?

Met vriendelijke groet, Duurlode

J.P DUURLODE

link van de inschrijving ?

Willem Hak

@Willem Hak, ik zie niet helemaal het nut van de volledige akte geven. Maar hier is het: https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9Y1F-N8N?mode=g&i=61&wc=M6K5-529%3A64368201%2C64427001%3Fcc%3D1498335&cc=1498335 , Betreft het 5e persoon.

J.P DUURLODE

Het nut van zo'n hele pagina is, dat je in dit geval bijna zeker weet, dat die rare eerste letter een V is (zie Van de Ree linksboven)
Verder lijken zowel de achternaam (Lisch Lesch) als de eerste voornaam van de vader (Georg), als de naam van de moeder (Roth) te wijzen in de richting van "Duitsland"

Alle beetjes helpen.

Jan Clavaux

Ah, op die wijze. Ik snap hem.

 

- Duurlode

J.P DUURLODE

JP Ouweltjes en Frank Fransz gaven in het onderwerp Gezocht: George Andreas Les al aan dat hier waarschijnlijk Trebur (zo'n 20km van Darmstadt af) bedoeld zal zijn, gelegen in het "Hessen Darmstadtse", wat als herkomstplaats bij Hendrik's ondertrouw is vermeld.
Trebur wordt ook als geboorteplaats van Hendrik's ouders en zijn broer Johann Friedrich vermeld in de Pedigree Resource File, waarnaar in het hetzelfde onderwerp wordt verwezen.

Willem Hak

@J.P.

Het gaat hier overigens niet om een militieregister, maar een stamboek. Een wezenlijk verschil.

zoekakten.nl

Ah bedankt, dit helpt mij veel!

J.P DUURLODE

Bij overlijden wordt als geboorteplaats Freewoer (= Trebur) in Hessen Darmstadt vermeld https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939J-649M-RJ

ChrisvD

Ik vind het overigens heel knap, dat iemand 500km aflegt rond 1800. Heeft iemand toevallig een idee, hoe dit zo komt?

J.P DUURLODE


Als je in Trebur in een bootje stapt, kom je vroeg of laat stroomafwaarts vanzelf in Arnhem terecht. Dan ben je al een aardig eind op dreef.

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!