stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Leeshulp voor ondertrouwakte

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Kan iemand mij helpen met het ontcijferen van deze akte? Ik kan veel lezen maar uit sommig gekriebel kom ik niet.

Het is afkomstig uit het ondertrouwregister van Amsterdam

Alvast bedankt!

Rosemarie van den Kieboom

https://archief.amsterdam/indexen/ondertrouwregisters_1565-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=smithuijzen&x=20&z=a#A26556000204

Blijkbaar ging er iets mis met mijn afbeelding

Rosemarie van den Kieboom

Justus van Rosendael, van Utrecht, rooms, weduwnaar van Alijda Maria Udeman (goed ingebracht), in de Warmoesstraat, en Maria Smithuijzen, van Amsterdam, rooms, oud 25 jaar, in de Palmstraat, ouders dood, geadstisteerd met haar halve broeder Johannes Smithuijsen

Zie ook LINK

Jan Clavaux

Dank je Jan!

Rosemarie van den Kieboom

Justus van Rosendael, van Utrecht, 26 jaar, Warmoesstraat, ondertrouwt in Amsterdam op 30.6.1780 met Alijda Maria Udeman, van Woerden, Agterburgwal, 22 jaar.

G.Karssenberg

Dank je G. Karssenberg!

Rosemarie van den Kieboom

Alijda Maria Udeman, huisvrouw van Justus van Rosendaal, Warmoesstraat bij St: Annastraat, wordt op 5.7.1781 in de Oude Kerk begraven.
De St. Annastraat zal wel de huidige St Annenstraat zijn.

G.Karssenberg

Op 7.5.1781 wordt in de Mozes- en Aäronkerk in Amsterdam Maria Aletta gedoopt, dochter van Justus van Rosendaal en Alida Maria Udeman.

G.Karssenberg

Alida Udeman is in Woerden (RK) op 26.8.1758 gedoopt als dochter van Bernardus Udeman en Alida van Wijmen - getuigen: Jan Eijckman en Geertruijt van Leunen - image 103.

G.Karssenberg

De ouders van Maria Smithuijsen zullen zijn: Pieter Smithuijsen, weduwnaar van Jacoba Berningh, en Christina Maas, van Amsterdam, 26 jaar, Lijdsestraat (vader: Jacob Maas). Ze ondertrouwen in Amsterdam op 29.3.1754.

G.Karssenberg

Pieter Smithuijsen, van Santen, 29 jaar, Palmstraat, ondertrouwt op 2.1.1739 met Jacoba Berning, van Amsterdam, 24 jaar (moeder: Maria Essink).

G.Karssenberg

Dank je G.Karssenberg voor de aanvullende informatie! Ik had zelf ook een trouwinschrijving gevonden van Justus van Rosendael en Maria Smithuijzen in het register "boete op trouwen". Ze zijn blijkbaar in Sloterdijk, buiten de stad getrouwd. Dit vind ik opmerkelijk. Waarom daar?

Is misschien ook nog te achterhalen wat het beroep van Justus was?

Uiteindelijk belanden ze in Hoorn, waar zij beiden ook overlijden.

Rosemarie van den Kieboom


Ik zal mijn overige vragen even in het daarvoor bestemde forum plaatsen. Bedankt allemaal voor jullie nuttige bijdragen!

Rosemarie van den KieboomPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!