stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Kunt u dit lezen ? doop uit 1679, Rheden



Profiel afbeelding

Kan je de locatie vermelden van dat Document aub. zodat we niet het hele gelders archief moeten doorzoeken.

Harry Bruger - 14 aug 2020 - 17:20

Over dit onderwerp “huwelijk van Gerrit Kok met Hendriks van dieren” heeft onlangs ook al een discussie plaatsgevonden. Maar het gaat om het volgende: ik zoek de plaats en datum ( ca 1705 - 1710) van deze huwelijksinschrijving en de doop van hun eerste drie kinderen. Daarna wordt in 1719 in Rheden Helena gedoopt en daarna in Lathum nog drie kinderen. 

C.N. de Jong - 14 aug 2020 - 17:43

@ Harry,
Zie hier voor het document m.b.t. de boedelscheiding. De namen van de kinderen worden helemaal onderaan de rechterbladzijde en bovenaan de volgende bladzijde vermeld.

Johanna C. - 15 aug 2020 - 14:42

Wat bijzonder dat er toch nog verder gezocht wordt. Gerrit Kok kan van ver komen, maar Hendriks van Dieren ..... ik denk dat er een samenhang is tussen plaats van het huwelijk en de doop van de eerste drie kinderen en dat zal niet Lathum zijn, omdat deze dopen daar niet hebben plaatsgevonden.  

C.N. de Jong - 15 aug 2020 - 17:53


1.Zou "in de roos" de naam kunnen zijn van een herberg, pension, cafe oid waar kamers verhuurd werden? 

2. En doop met "te weinig tijd ertussen" komt wel eens voor bij bijzondere omstandigheden als hoog water, zwakte van moeder. Iets waardoor reizen moeilijk is. 

Ruumpol - 4 feb 2021 - 16:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu