stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Leeshulp voor twee documenten



Profiel afbeelding

Hallo allen,
 

Toen ik deze vraag poste ging het om twee documenten die ik niet goed kon lezen. Toen r andere informatie werd aangedragen was ik daar erg blij mee. Het spijt me dat ik vergeten ben om naar de twee andere links te verwijzen. Het is uiteraard niet de bedoeling om mensen dubbel werk te laten verrichten! Nogmaals bedankt voor alle hulp, we hebben ook echt wel nieuwe nuttige informatie gekregen maar dus ook mijn excuses voor het dubbele werk! 

J. Post - 15 sep 2020 - 21:53

Maarten die dan in het weeshuis terecht kwam

Dat Claes Maertensz Bol werd ingeschreven in het begraafregister van de weeskamer wil helemaal niet zeggen dat zijn zoon Maerten vervolgens in het weeshuis terechtkwam. Iedereen die bij overlijden onmondige kinderen had werd ingeschreven. Als de overgebleven partner (als die er was) hertrouwde werd er bijgeschreven of het kind/de kinderen iets tegoed hadden/iets erfden van hun overleden ouder. Wat je volgens mij uit deze inschrijving kunt opmaken is dat Bregje (als ze haar man heeft overleefd) niet hertrouwd is en verder alleen dat Claes 1 kind had.

Anneke 12 - 17 sep 2020 - 17:50


Hallo Anneke,

Dank u wel voor de toelichting! 
Het zal dus waarschijnlijk wel over onze Claes gaan, maar of Bregje dan nog leefde, zouden we dan dus nog uit moeten zoeken. Feit was dus dat er een onmondig kind was ten tijde van zijn overlijden.

Wederom weer veel van geleerd. Dank u wel!! 

Ineke Hartman-Post - 17 sep 2020 - 20:25







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu