stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » verklaring gezocht mbt toevoeging van "de Valois"bij de naam Turk in Gelderland? opgelost



Profiel afbeelding

Beste medestrijders, ik heb een familie Turk-Derksen uit Westervoort Gelderland, die hun 4e kind de toevoeging "de Valois" meegeven, de kinderen ervoor en erna hebben die toevoeging in hun akten niet, hoe zou ik er achter kunnen komen, waar dat vandaan komt of misschien weet iemand hier het?

het betreft Cornelis Felix de Valois Turk (1860 Westervoort - 1924 Elst) hij trouwde met Maria Johanna Aalbers (1874-1951) en bij de kinderen van deze 2 loopt de naam nog ff mee, alhoewel het in hun geboorteakten niet wordt genoemd, behalve bij de aangever.

ik ben benieuwd of we dit raadsel kunnen ontcijferen?

iig alvast reuze bedankt,

Walther uit Gendt

Walther - 11 jul 2022 - 21:47

Felix de Valois is een heilige wiens gedachtenis op 20 november wordt/werd gevierd: de geboortedag van Cornelis Felix de Valois Turk.

Groet, André

PS ik vind het vrij bizar om met "medestrijder" te worden aangesproken.

André Jansen - 11 jul 2022 - 22:30 (laatst bijgewerkt 11 jul 2022 — 22:37 door auteur)

Je ziet wel vaker, dat doopnamen niet alleen de voornaam, maar ook de achternaam van een heilige bevatten.
Een heel bekend voorbeeld is Franciscus Xaverius

Jan CIavaux - 12 jul 2022 - 09:49 (laatst bijgewerkt 12 jul 2022 — 09:50 door auteur)


Andre, denk ik, ik zal je voortaan medezoeker of speurder noemen, om te zeggen dat je dat bizar vind,overdreven, maar iig bedankt, dit is een goede hint, zal nog wat meer info over die Felix opzoeken en vermelden bij de persoon in kwestie.

Walther - 12 jul 2022 - 13:13







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu