stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Leeshulp en vertaling van document uit Indonesië opgelost



Profiel afbeelding

Ergens onderin tussen al die adressen.staat die datum met jaartal 1927.
Weet je wat het gekke is, dat het woord memilih niet in het Inonesisch-Nederlands woordenboek is te vinden. Ook niet het woord milih, want dat kan de basis zijn van memilih, voorvoegsels als me, ber, e.d. veranderen nl. de betekenis. me maakt vaan werkwoord vaak een zelfstandig naamwoord. 
Ben overigens van memilin uitgegaan, zoals in het leesbare stuk van Huib van der Weijden. 
Nicolette
 

Nicolette Jentink - 26 aug 2022 - 22:29

Het originele document blijft natuurlijk moeilijk leesbaar, maar ik acht de kans groter dat er memilin staat en niet memilih, omdat de punten op de twee i's en het 'stokje' van de l ertussen wel duidelijk zichtbaar zijn als je het woord sterk uitvergroot, maar een 'stokje' op de n op het eind, die daar een h van zou maken, voor mij niet zichtbaar wordt.

Huib van der Weijden - 27 aug 2022 - 11:37

En ik begrijp nog steeds niet wat Nicolette nu bedoelt met "In het laatste stuk mist een datum, nl die uit 1927, met bijbehorende tekst" en "Ergens onderin tussen al die adressen.staat die datum met jaartal 1927".

Ik heb het originele document letterlijk letter voor letter gelezen en daar staat echt geen jaartal 1927 in, en ook "al die adressen" kan ik daar niet in terugvinden. Hebben we het eigenlijk wel over hetzelfde stuk? 

Huib van der Weijden - 27 aug 2022 - 11:54

Heb het stuk opgehaald met de link die de heer Valois gaf. Daarna het stuk zo goed en zo kwaad als het ging wat opgevijzeld, zodat het enigszins leesbaar was. Nu heb ik dat nog een keer gedaan en ik zie, dat ik een leesfout heb gemaakt, de vier in 1949 voor een 2 aangezien.
Excuus voor de verwarring.

Nicolette

Nicolette Jentink - 27 aug 2022 - 17:23

Beste allemaal.

de reactie van een ieder is geweldig.

helaas was ik gisteren niet in staat te reageren 

Alle gegevens kan ik nu verwerken en een halfzuster van A. L. Nagel Jr. die in Australië woont vertellen over haar 27 jaar oudere half broer. 

nogmaals dank ik een ieder heel hartelijk voor de hulp.

Marinus C. Valois

Marinus C. Valois - 27 aug 2022 - 21:28


ik acht de kans groter dat er memilin staat en niet memilih

Toch denk ik dat er memilih staat. Als je het document vergroot en dan heel goed kijkt zie je een heel klein "stokje" (ook bij sommige andere woorden), dat er aan de n niet zit. Bovendien als je naar bijvoorbeeld de akte op de volgende pagina kijkt, die wel heel goed leesbaar is, staat daar ook memilih.

Anneke 12 - 28 aug 2022 - 16:55







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu