stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Leeshulp voor ondertrouwakte Amsterdam 1652 voorouders Lijsbet Mijnders en Pieter Jansz gezocht opgelost



Profiel afbeelding
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik heb weer een voor mij redelijk onleesbare ondertrouwakte van twee verre voorouders gevonden in het stadsarchief in Amsterdam, waarbij ik de nodige hulp kan gebruiken. Het gaat om een akte uit 1652. De bruidegom is Pieter Jansz, de bruid Lijsbet Mijnders. Ik kan lezen dat beiden geen ouders hebben en dat Lijsbet uit Amsterdam komt, hij 29 is en ....gezel, en zij 27, verder kan ik alle hulp gebruiken. Bij voorbaat dank voor uw vertaalhulp !

Kattenburg - 22 sep 2022 - 07:56 (laatst bijgewerkt 22 sep 2022 — 07:58 door auteur)

Pieter Janss van Vrouwekerk meule-
naergesel woonen[de] op de Brouwergracht out 29 jaer geen ouders
hebbende en[de] Lijsbet Meijnders van A woonen[de] op het
Pleijn out 27 jaer geen ouders hebben[de]

Peter B - 22 sep 2022 - 08:00


Geweldig Peter, hartelijk dank, ik dacht al iets van Vrouwenkerk te lezen en ik kon brouwer..  lezen, maar niet -gracht,, snelste oplossing ooit ! Heb gegoogeld, heet nu Vrouwenparochie en ligt in Friesland. 

Kattenburg - 22 sep 2022 - 08:13 (laatst bijgewerkt 22 sep 2022 — 08:32 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu