stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Moet dat nou ? WieWasWie



Profiel afbeelding

Ja ik nu snappen dus, kortom als je dus vriend/lid bent van het CBG krijg je dus korting maar als je ook nog een digitaal of op papier een blad krijgt dan betaal dus ruim het dubbele per jaar en nu is het zo dat ik dus geen vriend/lid ben van het CBG en alleen dus €18.50 betaal straks ergens in 2016.

Ben weer helemaal op de hoogte, ha hab

 

Grt. Henry.

Henry Neycensas - 30 nov 2015 - 15:05

Digitaal vriend 40,00 inclusief www.

Gewoon vriend + www + Gen 50,00

Alleen www zonder  CBG 18,50

 

Staat allemaal in de berichten.

Zie ook mijn bericht van 20 november 2015,12.44 uur.

Wat je ook genomen hebt, je kunt het altijd aanpassen, wel goed lezen.

Gr.

Everardus Rollema - 30 nov 2015 - 15:34

Sturen ze je straks je digitale tijdschrift als email of kun je het alleen online inzien? Dat kan ik namelijk nergens vinden. Op dit moment kun je als lid ook inloggen op de webversie, maar die kan je niet downloaden en dus niet zelf bewaren.

Leo Bijl - 30 nov 2015 - 16:04

@Leo

Ik kan het vanaf dit jaar digitaal inzien met een sleutel als vriend. 

Zowel via de PC, I - pad en als ik het wil kan ik bladzijden opslaan.

Het blad is ook te bekijken via de App, het downloaden via de App duurt m.i. te lang.

Kwestie van pagina's kopieëren als je er behoefte aan hebt.

Per e-mail wordt het niet verstuurd, maar je kan je natuurlijk aanmelden voor de nieuwsbrief i.v.m. een nieuwe verschijning van het blad Gen.

Een nummer bevat ongeveer 86 bladzijden en is er persé een blad die ik graag wil hebben, dan kost het 10 euro als Vriend.

Ook in de boekwinkel moet je voor een blad betalen.

Via de site

http://www.genmagazine.nl

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 30 nov 2015 - 16:55

Als je het niet kunt downloaden, heb er dan erg in dat je in geval van eventuele opzegging ook je toegang kwijt bent. Je kunt dan ook geen jaargangen meer inzien waarvoor je voorheen wèl hebt betaald. Er zijn meer uitgevers die dat foefje uithalen. Ik heb nergens kunnen vinden hoe je een losse bladzijde zou moeten opslaan, wat ook veel werk zou zijn voor een heel nummer. Ik heb het ze gevraagd, maar dan zeggen ze: nee, dat kan niet. Daar mag je het mee doen. Wedervraag hoe het dan zit in de nieuwe opzet: geen reactie.

Ik vind de digitale versie overigens online slecht hanteerbaar en vaak krijg ik alleen een blanco scherm. Ze mogen het houden.Geef mij maar papier Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Leo Bijl - 30 nov 2015 - 17:13

@Leo

Je hebt diverse eenvoudige programma's waarmee een bladzijde kan kopieëren.

Als je het echt te moeilijk vindt, doe dan print Screen en sla het als word document op en is makkelijk te bewerken.

Je moet er wat voor over hebben en het gaat snel genoeg, ik ben geen techneut maar het lukt me wel.

Maar o.k. ieder zijn wens.

De keuze ligt er: Vriend + Gen. 40,00 euro

Vriend + Gen + WWW 50,00

Digitaal Vriend incl. WWW + digitaal Gen. 40,00

Alleen WWW 18,50

 

Los nummer kopen 15,00 euro (vriend 10,00 euro) maar als je ze allemaal in een jaar wil hebben en je bent geen vriend, kost het je 60 euro.

De een wil dit, de ander dat en zoals de rijdende rechter het zegt: Daar moet U het mee doen.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 30 nov 2015 - 17:31

Houdt dat in dat als je alleen maar een abo neemt op WWW, dat je dan geen aktes, die er soms bijstaan, niet meer kan inzien?

Of blijven ze met die "knipsels" werken waar je soms totaal niets aan hebt en weer €5,- over de balk hebt gesmeten, vandaar dat ik al aangaf kijk liever op Delpher daar staan ze gewoon gratis!!! ok je moet ff zoeken maar het komt regelmatig voor dat je ook andere zaken dan tegenkomt die interessant zijn en dat is dan weer een prettige bijkomstigheid.

Ik vind trouwens dat ze de laatste tijd wel heel erg veel met knipsels aan komen ztten, je kan nergens meer iets "normaals" vinden of je krijgt gelijk zo'n knipsel pagina voor je neus waar je dan weer als wandelende of als zittende flappentap wordt behandeld en juist dat staat mij enorm tegen, de lol is er snel vanaf op deze manier, het lijkt wel of we in een graaicultuur terecht zijn gekomen, zoveel mogelijk bij al deze "potentiele flappentappers" geld uit hun zak kloppen maar een normale vraag stellen aan deze groep die achter WWW zit kan niet eens meer zonder dat je wordt afgeserveerd als een lastig persoon die teveel lastige vragen stelt, allemachtig zeg, dat was wel anders toen WWW net opstartte met al hun problemen met die website vol met fouten, ik heb ze wekenlang geholpen en duidelijk uiteengezet waar de fouten zaten en wat denk je? een bedankje?  ja heel summier maar als je nu iets aankaart dan zijn ze behoorlijk in hun wiek geschoten en waarom is mij een raadsel, ik stel iets vast wat voor verbetering vatbaar is of kan zijn, het wordt je zeker niet in dank afgenomen, ok ik ben er maar mee gestopt, ja ik stel wel iets vast maar ik geef ze niet meer de gelegenheid om dit simpel maar doeltreffend op te lossen, kortom ze zoeken het maar uit!

Ben er wel klaar mee onderhand met dat arrogante gedoe daar, dat wil zeggen dat ik de komende maand keihard zal moeten gaan werken, want een hobby is het allang niet meer, om alles binnen de gestelde termijn af zien te krijgen en daarna is hoogstwaarschijnlijk toedeledoki met het CBG en WWW, na ruim 20 jaar wordt je het wel zat onderhand, ik wil wel weer eens wat anders gaan doen dan alleen maar stambomen in elkaar knutselen, maar ja eenmaal begonnen is er eigenlijk geen weg meer terug, dus.................afmaken maar en snel.

Grt. Henry

Henry Neycensas - 30 nov 2015 - 17:58

Koppelingen naar archiefstukken blijven gewoon voor iedereen zichtbaar, net als nu. Ze zijn er ook altijd nog bij de archiefdienst zelf; wat in het ene zit, zit ook in het andere immers (www is maar een doorgeefluik, er zit niets in wat niet ook elders is).

Leo Bijl - 30 nov 2015 - 18:04

@Henry

De boodschap is begrepen

Succes met de maand december 2015 en ik heb met plezier antwoorden gegeven op Uw vragen, is toch de kracht van dit forum.

U kunt Uw weg altijd nog vinden met de akten op zoekakten.

 

Vr. groet 

Everardus 

Everardus Rollema - 30 nov 2015 - 18:13

Ok dat is duidelijk, ja we gaan er weer rap tegenaan, nog 80.000 personen te gaan moet kunnen nietwaar, ha ha die moet ik allemaal nog van een propere datum voorzien en kijken of er geen dubbele bijstaan................

Grt. Henry

Henry Neycensas - 30 nov 2015 - 18:27

Allereerst, en nou niet allemaal gaan zoeken, wat heeft WWW dat www.archieven.nl  niet heeft.

Zijn we vergeten dat er nog een heel mooie en gebruikersvriendelijk zoekmachine is? Staat sowieso veel meer in.

Ben er niet op tegen om iets te betalen, heb een ab op www.openarch.nl deze doet wat in den beginne ook de bedoelig was van WWW.

Ik bedoel maar.


ien lejeune - 1 dec 2015 - 14:07

Goedendag Ien, helemaal mee eens en ik maak daar soms (heel veel) gebruik van en voor de rest we gaan het allemaal wel meemaken wat er gebeurt in 2016........................toch?

 

Grt. Henry

Henry Neycensas - 1 dec 2015 - 22:46

"ik weet mijn wegen wel op een ander manier te vinden maar die hou ik wel voor mijzelf anders moet ik bronnen gaan openbaren en dat ben ik geenszins van plan."

Deze opmerking verbaast me en irriteert me. Stel je voor dat je andere hobbyisten op weg zou helpen met een goede tip naar andere bronnen! Dit is oud machtsdenken en staat voor mij haaks op de manier waarop veel mensen wel werken: elkaar helpen en tips geven en belangeloos iets uitzoeken.

Els Leijs - 3 dec 2015 - 17:10

@els,

Inderdaad en gelukkig is er dit forum om gratis te vragen, te antwoorden en informatie met elkaar te delen.

Om alles voor mezelf te houden, zou me niet plezieren.

Everardus Rollema - 3 dec 2015 - 17:24

Beste Els, het kwam een beetje raar over en is niet zo "hard" bedoeld zoals het er staat geschreven, ik doel hier op bepaalde zaken die ik helaas als negatief mag beschouwen en ervaren om anderen te helpen, ik heb genoeg mensen geholpen en deze ook op weg geholpen om verder te komen en ik kan je vertellen dat er 6 van de 10 niet eens de moeite namen om mij te bedanken en dat is mij net even iets teveel, was het nu nog 1 hooguit 2 van de 10 dan zou ik daar nog vrede mee kunnen hebben maar dit werd mij te gortig, vandaar dat ik ook dit soort verzoeken naast mij neerleg, ik wens niet als zodanig behandeld te worden, enige remedie hiertegen is "gewoon stoppen" ermee, voor een enkeling maak ik nog weleens een uitzondering, maar nee sorry de hartelijkheid is soms ver te zoeken!!

Grt. Henry.

Henry Neycensas - 3 dec 2015 - 17:55

Hetzelfde geldt ook voor Den Haag. Je vindt veel sneller iets via de digitale stamboom Den Haag.

http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(xcwtdm3jfrifqo42dauh3hqi))/nl/home.htm

De service van het Haags Gemeentearchief is ook veel beter: mens achter de balie i.p.v. telefoon, personeel helpt je met vragen enz.

Sinds de reorganisatie is het bezoek aan het CBG teruggelopen. Vroeger was de studiezaal redelijk druk, toen ik er de afgelopen maand was, zat er geen kip.  

Helen Robinson - 3 dec 2015 - 21:40

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Heleen,

Geen kip Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Everardus Rollema - 3 dec 2015 - 21:50

Dat ben ik helemaal met eens Helen, ik heb de afgelopen dagen veel contact gehad met het Haags archief, eerst telefonisch en daarna per e-mail, ik zat met een straatnaam te worstelen die ik nergens kon vinden in Den Haag terwijl deze toch echt daar geweest moest zijn, een zeer behulpzame dame van het arcief heeft aan de hand van mijn info toch te achterhalen dat het een schrijf of leesfout moest zijn en jawel dat bleek ook zo te zijn, met hun geweldige hulp was ik er zelf waarschijnlijk niet achter gekomen, ze excuseerde zich nog voor de zeer onleesbare scan van de gezinskaart die ik ook had gezien maar kon er echt niets mee, daar komt binnenkort verandering in, ze gaan vele kaarten opnieuw inscannen.

Geldt trouwens ook voor de oudheidkundige club in Rhenen e.o. ook geweldige hulp gekregen vanuit die kring, ik zou zeggen TOP!!!

Grt. Henry.

Henry Neycensas - 3 dec 2015 - 21:54

Geen kippen, ook geen eieren!!!! ha ha ha

Henry Neycensas - 3 dec 2015 - 21:56


I have a dream:

Al die microfiches in die grijze kasten scannen en online zetten

Wat er aan transcripties en indexen van bestaat eraan koppelen

De mogelijkheid om per record commentaar, vragen, discussie en klachten (bv kwaliteit van scan) te opperen, vergelijkbaar met overlegpagina's op wikipedia

De mogelijkheid om een soort hyperlink structuur op te zetten tussen verschillende archiefstukken, ook naar andere archieven, en dit alles openbaar

Uiteindelijk zou dit alles heel veel fouten de nek omdraaien... en zelfs in de verre toekomst het werk van genealogen grotendeels versimpelen tot een enkele druk op de knop. Zou dat jammer zijn? Wat mij betreft niet. Eeuwenlang hebben alchemisten hun kennis zoveel mogelijk onder de pet gehouden en elkaar met onjuiste aannames op het verkeerde been gezet. De chemie heeft met eenduidige benamingen, controleerbare bevindingen en systematisch onderzoek in de afgelopen eeuw een heel nieuwe wetenschap op poten gezet waar we nu elke seconde de vruchten van plukken. Voor historici, archeologen maar bv ook voor medische genetica zou het een sprong voorwaarts zijn als ooit alle personen in alle DTB boeken correct aan elkaar gelinkt zouden zijn...

Maggy - 5 dec 2015 - 16:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu