stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Myheritage opzeggen of nietProfiel afbeelding

Ik ben geabonneerd op genealogie online en myheritage. Wat mis ik als ik van myheritage afscheid neem. Ik ben best tevreden over Genealogie online.

Marius van der Pas

Marius van der Pas - 30 sep 2020 - 14:06 (laatst bijgewerkt 30 sep 2020 — 18:30 door moderator)

Hallo Marius, Als je alleen personen in Nederland zoekt heb je Myheritage niet echt nodig.

Cornelis Alflen - 30 sep 2020 - 16:38

Bedenk wel dat je in genealogie online alleen een GedCom bestand kunt uploaden, je kunt niet direct in genealogie online wijzigingen aanbrengen aan je gegevens. Dit kan in myheritage wel.

Je zou je abonnement op MyHeritage kunnen opzeggen en op je computer alleen de software van myheritage (Family Tree Builder) blijven gebruiken en het GedCom bestand uploaden bij Genealogie Online. (Ik weet niet 100% zeker of je de software van My Heritage kunt blijven gebruiken indien je abonnement opzegt!). Indien dit niet kan zou je moeten overstappen op een ander software pakket, bijv aldfaer.

FransW - 30 sep 2020 - 17:07

Hallo Marinus, als je abonnement voor My Heritage opzegt heb je ook geen toegang meer tot je famliesite bij My Heritage, vergeet dat niet.

Enoch Stuivenberg - 30 sep 2020 - 17:13

Beste Frans, bedankt voor je reactie. Ik maak gebruik van Aldfaer en heb het gedcom bestand naar Myheritage en naar Genealogie online geupload. Ik betaal bij Myheritage al 150,- per jaar en heb dan nog slechts een beginnerskit. Ze hebben met wel meer opties toegezegd, maar dan moet ik vijf jaar vooruit betalen. Ze vragen wat de gek er voor geeft heb ik het idee. Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik doorklik moet ik meteen bijbetalen. Ik heb ook de indruk dat ik voor hen werk ipv. andersom. Ik heb maar ruim 400 voorouders in Aldfaer, dus hoeft voor mij geen Topkwaliteit te zijn.

Marius van der Pas - 30 sep 2020 - 21:19

Beste Enoch. Dat begrijp ik, maar die heb ik offline staan op Aldfaer en online ook op Genealogie online.

Marius van der Pas - 30 sep 2020 - 21:20


Wat je eventueel gaat missen is om met meerdere personen tegelijk aan dezelfde stamboom te kunnen werken. Dat is 1 van de belangrijkste redenen om met MyHeritage te werken. Het algoritme om foto's online te verbeteren is van recente datum en ook iets om even bij stil te staan, als je daar iets mee wil doen of in de planning hebt. Als je met autosomal DNA werkt, dan zal je de voorstellen en voorspellingen ook niet meer krijgen, ook voor alle andere personen die op je site met DNA gelinkt zijn. Daar zijn ze behoorlijk goed in. Myheritage is dus heel geschikt om met meerdere personen tegelijk aan de slag te gaan het nadeel is wel dat het alles of niets is, met een half pakket schiet het gewoon niet op. Daar loop je nu dus tegenaan. Als je niets doet zoals ik en anderen hierboven hebben beschreven dan zal je niet veel missen.

Uitgeschreven lid - 6 okt 2020 - 11:33 (laatst bijgewerkt 6 okt 2020 — 11:41 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu